HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈκθεση ενθυμημάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

Έκθεση ενθυμημάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας

H έκθεση ενθυμημάτων του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ στεγάζεται στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Λευκάδας. Εγκαινιάστηκε το 2012 με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ. Αποτελεί ίσως μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές ενέργειες των τελευταίων χρόνων στη Λευκάδα

Θα τολμούσα να πω, ότι πρόκειται για μια από τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις όλης της διαδρομής του φεστιβάλ, όχι τόσο για τον πλούτο των εκθεμάτων, όσο για τον συμβολισμό που περικλείει.

Η έκθεση περιλαμβάνει τα αντικείμενα (μουσικά όργανα, φορεσιές, κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές, έντυπα, αναμνηστικές πλακέτες, υφαντά, δίσκους, κρύσταλλα κ.λ.π. ), που κάθε φορά προσέφεραν στη Λευκάδα τα σωματεία που έπαιρναν μέρος στο φεστιβάλ. Ηχητικά ντοκουμέντα, κινηματογραφικά αποσπάσματα και φωτογραφίες συνθέτουν επίσης το υλικό.

Τα εκθέματα προέρχονται από διαφορετικές χώρες, ηπείρους, λαούς και πολιτισμούς αντιπροσωπεύοντας τον πλούτο της παράδοσης κάθε χώρας. Η έκθεση αποτελεί ένα μοναδικό θησαυρό από όλο τον κόσμο, που για πρώτη φορά ανασύρθηκε από την αφάνεια, ταξινομήθηκε, καθαρίστηκε και παρουσιάστηκε στο κοινό το 2012.

Την επιστημονική ευθύνη της έκθεσης είχε το Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Ελεάννα Ματαράγκα

Προηγουμενο αρθρο
Λάκης Σάντας: Μια εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης
Επομενο αρθρο
Ο καταπράσινος δρόμος της πόλης μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.