HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈκλεισε για φέτος ο τρίτος κύκλος του παιδικού – εφηβικού θεατρικού εργαστηρίου

Έκλεισε για φέτος ο τρίτος κύκλος του παιδικού – εφηβικού θεατρικού εργαστηρίου

Με μία παράσταση που παρουσίαζε τον κόσμο, όπως τον βλέπουν τα μάτια των εφήβων, ολοκληρώθηκε για φέτος ο τρίτος κύκλος μαθημάτων του παιδικού-εφηβικού θεατρικού εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας.Ένα έργο με κείμενα των ίδιων των μαθητών του εργαστηρίου, βιωματικό, με αναφορές σε επίκαιρους προβληματισμούς, όπως η κρίση, ο ρατσισμός, τα διαζύγια, τα πρέπει των γονιών, τα ναρκωτικά, το facebook και πολλά άλλα.

Την σκηνοθεσία, επιμέλεια και διδασκαλία της παράστασης με τίτλο «η Αλφαβήτα της εφηβείας», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο μυθιστόρημα για εφήβους της Μάγιας Δεληβοριά, είχε η εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής-ηθοποιός Ρούλα Γιαννουλάτου.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι μαθητές:
Μαρία Γιαννουλάτου
Φωτεινή Γιαννουλάτου
Χριστίνα Γκούντη
Χριστίνα Γράψα
Βιργινία Ζαβερδινού
Θανάσης Κατσαρός
Ερμελίντα Κιτσάι
Σίλβια Κιτσάι
Μαργαρίτα Φίλιππα

Για το ανέβασμα της παράστασης βοήθησαν η Ελένη Κακαβα (σχεδιασμό αφίσας), η Ευρυδίκη Μεσσήνη (χορογραφίες), η Χαρά Ρεκατσίνα (επιμέλεια σκηνικών) ο Δημήτρης Λάμπρης (video), και το Μονόγραμμα (εκτύπωση αφίσας).

Προηγήθηκαν οι παραστάσεις του Α τμήματος (νηπιακή και πρώτη σχολική ηλικία ) που παρουσίασε μία μουσικοκινητική παράσταση, προσαρμοσμένη στα παιδιά νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με θέμα την μόλυνση των ακτών και των θαλασσών από τις ανθρώπινες ενέργειες και απροσεξίες και του Β τμήματος (τελευταίες τάξεις δημοτικού ) με την παράσταση «Λύκε, λύκε είσαι εδώ;», η οποία είχε ως θέμα την προβολή των φόβων των παιδιών πάνω στους κακούς ήρωες των παραμυθιών και της ψυχοθεραπευτικής λειτουργία τους.

Το πρόγραμμα λειτούργησε φέτος από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου μέχρι και τον Ιούνιο. Κατά τη διάρκειά του οι μαθητές διδάχτηκαν τεχνικές θεάτρου, θεατρικά παιγνίδια , ασκήσεις επικοινωνίας, ασκήσεις έκφρασης, ασκήσεις χαλάρωσης, κίνηση και δημιουργική γραφή κ.α.

Ρούλα Γιαννουλάτου
Υπεύθυνη παιδικού-εφηβικού θεατρικού εργαστηρίου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση - Πρόσκληση Επιμελητηρίου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ήλθε, είδε και θα απέλθει…

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.