HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈκλεισε η Παθολογική Κλινική-Τι λέει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας

Έκλεισε η Παθολογική Κλινική-Τι λέει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας

Προσωρινή αναστολή εισαγωγών περιστατικών στην παθολογική κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Λευκάδας

-Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας: Διαχειριζόμαστε μία δύσκολη κατάσταση, αλλά δυστυχώς είναι στη ζωή και οι ασθένειες και τα απρόοπτα.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρα ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, στην προ ημερησίας συζήτηση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου είχε προειδοποίηση ότι η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λευκάδας κινδυνεύει να κλείσει άμεσα. Δυστυχώς δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα και η κλινική δεν θα δέχεται προσωρινά εισαγωγή περιστατικών στο Νοσοκομείο, αλλά αν προκύψουν και χρειάζονται νοσηλεία θα τα διακομιδει σε γειτονικά νοσοκομεία.

Η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου είχε μείνει από το Αύγουστο με δύο επιμελητές γιατρούς. Σήμερα προέκυψε θέμα υγείας του ενός (πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργείο την ερχόμενη Δευτέρα στον αριστερό βραχίονα) εκ των δύο γιατρών και καθώς η μονάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει με έναν, αφού η παρουσία επιμελητή είναι απαραίτητη τόσο στην πρωινή όσο και στην απογευματινή βάρδια, ανέστειλε προσωρινά την λειτουργία της.

Επισκεφτήκαμε το Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας Ιωάννη Γρηγορόπουλο, προκειμένου να μας ενημερώσει σχετικά. Η Παθολογική Κλινική αποτελεί, όπως ο ίδιος μας είπε, τον «κύριο άξονα» του Νοσοκομείου..

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε, ότι η κλινική θα λειτουργούσε κανονικά, εάν, ο τρίτος επιμελητής του Γ. Νοσοκομείου Λευκάδας, ο οποίος βρίσκεται με απόσπαση στο νοσοκομείο της Αχαΐας, βρισκόταν στην έδρα του..

Διαβάστε τα όσα μας είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας και τι μας απάντησε σχετικά με τον επιμελητή που βρίσκεται σε απόσπαση.

κ. Γρηγορόπουλε, περιγράψτε μας την κατάσταση. Γιατί κλείνει η Παθολογική κλινική;

Η παθολογική κλινική, από τον Αύγουστο που έφυγε ο διευθυντής της με συνταξιοδότηση, λειτουργεί με δύο επιμελητές, αντί για τρεις που θα έπρεπε, ώστε να αποφεύγονται τέτοια θέματα. Έχουμε επανειλημμένως ζητήσει να επιστρέψει ο τρίτος επιμελητής, ο οποίος είναι διορισμένος εδώ, η θέση του είναι δηλαδή στο Νοσοκομείο Λευκάδας, αλλά εδώ και τέσσερα χρόνια εργάζεται στο Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας στο Αίγιο. Ουσιαστικά λειτουργούσαμε με δύο επιμελητές και με την αρωγή ενός Γενικού Γιατρού στα εξωτερικά ιατρεία. Εκτάκτως προέκυψε ένα θέμα υγείας για τον ένα επιμελητή μας, τον κ. Σαρανταένα, ο οποίος θα χειρουργηθεί τη Δευτέρα στο ΚΑΤ και μοιραία για τον επόμενο μήνα, θα πρέπει να γίνει αναστολή εισαγωγών περιστατικών στην παθολογική κλινική. Το εξωτερικό ιατρείο, όμως θα λειτουργεί κανονικά, απλά δεν θα κάνουμε εισαγωγή περιστατικών. Σιγά, σιγά θα απομειώσουμε και τα ήδη υπάρχοντα περιστατικά, αφού αναρρώσουν πλήρως, θα τα καλύψουμε δηλαδή, δεν τα διώχνουμε να πάνε αλλού. Ελπίζουμε με το καλό να αναρρώσει και ο κ. Σαρανταένας και να επανέλθουμε στην κατάσταση που είμαστε πριν. Έχω ενημερώσει αρμοδίως όλους τους φορείς, το Υπουργείο, το ΕΚΕΠΥ και την ΔΥΠΕ. Διαχειριζόμαστε μία δύσκολη κατάσταση, αλλά δυστυχώς είναι στη ζωή και οι ασθένειες και τα απρόοπτα για όλο τον κόσμο και επομένως και για τους γιατρούς.

Έχετε έρθει σε επικοινωνία με το Νοσοκομείο Πρέβεζας;

Βέβαια, με όλα τα όμορα νοσοκομεία. Έχω στείλει σε όλες τις διοικήσεις των Νοσοκομείων έγγραφη αναφορά και όλοι είναι ενήμεροι. Θα ταλαιπωρηθεί λίγο ο κόσμος με τις μετακινήσεις, αλλά πώς αλλιώς θα γίνει;

Το εξωτερικό παθολογικό ιατρείο με τι προσωπικό θα λειτουργούν αυτό το διάστημα;

Θα λειτουργεί με έναν Γενικό γιατρό και με ειδικευόμενους, όπως προβλέπεται..

Εκτιμάτε ότι μέχρι το Πάσχα, που το νησί δέχεται περισσότερο κόσμο, και αυξάνονται οι πιθανότητες του αριθμού των περιστατικών, θα έχει επιστρέψει ο επιμελητής της Παθολογικής κ. Σαρανταένας;

Ασφαλώς, πρώτα ο Θεός βεβαίως, από ότι μου είπε και ο κ. Σαρανταένας, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι δεν θα χρειαστεί πάνω από 30 μέρες για να αναρρώσει. Την εποπτεία του χώρου θα μπορεί να την έχει φαντάζομαι. Εξάλλου δεν χειρουργεί, παθολόγος είναι (σ.σ. το τραύμα του είναι στο αριστερό χέρι).

Αίτημα για την επιστροφή του επιμελητή που βρίσκεται στην Αχαΐα, έχετε κάνει πρόσφατα;

Επανειλημμένως έχω κάνει. Και τελευταία πριν από πέντε μέρας έστειλα το τελευταίο έγγραφο, αφού είχε προηγηθεί και ένα ακόμη πριν 20 μέρες, και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Ελπίζουμε ότι με τη νέα διοίκηση στην Περιφέρεια, να γίνει κάτι..

Πότε περίπου θα έχετε μία απάντηση;

Είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο, ανά πάσα στιγμή μπορεί να έχω και αποτέλεσμα. Μακάρι να έχω και να μην υφίσταται θέμα για αυτόν το μήνα..
Εκεί που δεχόμεθα άλλες ειδικότητες ιατρών, και γεμίζουμε σιγά σιγά και ισορροπούμε άνοιξε η τρύπα στην παθολογική κλινική που είναι και ο κύριος άξονας..

Ποιες ειδικότητες συγκεκριμένα έρχονται;

Έρχονται παιδίατρος και ορθοπεδικός εντός 20ημερου, και υπάρχει και ανοιχτή προκήρυξη – για την οποία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον – για έναν αναισθησιολόγο και έναν βιοπαθολόγο που αναμένουμε να έρθουν μέσα στις επόμενες 30-40 μέρες.

Αυτοί που θα έρθουν είναι επικουρικοί;

Επικουρικοί για τρία χρόνια όμως. Είναι αρκετά μεγάλο το διάστημα. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά. προσπαθούμε όσο καλύτερα μπορούμε, να διασφαλίσουμε τον κόσμο.

Πώς είναι τα πράγματα στο Νοσοκομείο;

Είναι δύσκολη η περίοδος, υπάρχει μία οικονομική ένδεια για όλους, αλλά παρά ταύτα ανταπεξερχόμαστε και στα υλικά μας και στις πληρωμές. Μπορώ να πω, ότι από αυτήν την άποψη, από άλλα νοσοκομεία της χώρας είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν νοσοκομεία που βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση.

Η μονάδα νεφρού σε τι κατάσταση βρίσκεται;

Η μονάδα νεφρού λειτουργεί μια χαρά. Είναι πλήρεις από προσωπικό και οι δύο βάρδιες που έχει. Έχουμε δύο γιατρούς, και είμαστε μια χαρά προς το παρόν.

Κλείνοντας, μπορείτε να μας κάνετε μία σύντομη ενημέρωση για την πορεία του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας;

Προχωράει γοργά, και μέσα στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος. Εκτιμώ ότι μέσα στο 2016 με το καλό θα είμαστε έτοιμοι.

πηγή: www.lefkadanews.com

Προηγουμενο αρθρο
Ενημέρωση και μέτρα προστασίας για τον καταρροϊκό πυρετό του προβάτου
Επομενο αρθρο
Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου για το πυρηνελαιουργείο Βασιλικής

2 Σχόλια

  1. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
    14 Μαρτίου 2015 at 13:04 — Απάντηση

    Ντροπή και καταισχύνη σε κάθε υπεύθυνο γι’ αυτή την πρωτόφαντη κατάσταση στο Νοσοκομείο. Ούτε την δεκαετία του 60 δεν συνέβη παρόμοιο πράγμα. Φανταστείτε, αν γίνονταν αυτό με άλλη κυβέρνηση και με άλλους τοπικούς άρχοντες. Τώρα θα άκουγες, για προδότες, για γερμανοτσολιάδες, για ξεπουλητές γιά, γιά. Τι φταίει, όμως, ο άμοιρος Λευκαδίτης, μπροστά σε ένα κράτος και τοπικούς άρχοντες ερείπια!!!

    • LEROMENOS
      15 Μαρτίου 2015 at 18:15 — Απάντηση

      πρώτα ο Θεός βεβαίως !!!??? ΤΙ λετε τωρα ?? κε Γρηγοροπουλε αμαν πια τα αφισατε ολα επανοτου{ θεος} !!!! δεν υπαρχη προγραμα ?? δεν το ξεραται ?? ο μησθος σου πεφτη κανονικα!!!?? να γινοτανε αφτο στον Ευαγελισμο??? ουτε πσιλος στον ??? ευχομαι να μην σε χριαστουν ??ενας καρκινοπαθης Λευκαδιτης, θα τα πουμε λιγο απο κοντα

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.