HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΈκλεψαν ταχύπλοα από τη Λευκάδα – Ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού και καταδίωξη

Έκλεψαν ταχύπλοα από τη Λευκάδα – Ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού και καταδίωξη

Ανακοίνωση Λιμενικού Σώματος

Ευρεία επιχείρηση Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προς εντοπισμό δραστών εμπλεκόμενων σε υπόθεση κλοπής σκαφών στο Νυδρί

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό κλοπής δύο (02) ταχυπλόων σκαφών από τις θαλάσσιες περιοχές Μικρός Γιαλός Πόρου Λευκάδας και «ΔΕΣΙΜΙ» Λευκάδας αντίστοιχα.

Άμεσα ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ξεκίνησε επιχείρηση προς εντοπισμό των ανωτέρω σκαφών, τα οποία εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Διακοφτού – Ακράτας, ενώ κατόπιν καταδίωξης που ακολούθησε, προσαιγιαλώθηκαν σε ακτή πλησίον του ακρωτηρίου «ΠΟΥΝΤΑΣ» Αχαΐας.

Οι χειριστές αυτών διέφυγαν από ξηράς, ενώ πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση εντοπισμού τους στην ευρύτερη περιοχή Αιγιαλείας, Καλαβρύτων, Δερβενίου και Ακράτας με τη συμμετοχή τεσσάρων (04) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικοπτέρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και με τη συνδρομή Αστυνομικών Αρχών, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, τα κλαπέντα σκάφη αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ παράλληλα με τους δράστες αναζητείται και ένα κλαπέν δίκυκλο όχημα το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες ως το μέσο διαφυγής τους.

Χτεσινό δημοσίευμα και εικόνες από το protothema.gr

Εντοπίστηκε κλεμμένο σκάφος στον Πλάτανο Ακράτας – Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε κλαπεί από την Λευκάδα και οι δράστες το εγκατέλειψαν όταν έγιναν αντιληπτοί

Μεγάλη επιχείρηση καταδίωξης βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί στην Αχαΐα, όπου διακινητές ναρκωτικών, όπως λένε οι πληροφορίες τοπικών μμε, εγκατέλειψαν δύο ταχύπλοα και τράπηκαν σε φυγή φορώντας μάσκες για να καλύψουν τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δύο ταχύπλοα, που πιθανώς εκλάπησαν νωρίτερα από την Λευκάδα, είχαν προορισμό τον Κορινθιακό. Οι χειριστές τους όμως αντιλήφθηκαν ότι οι κινήσεις τους παρακολουθούνται και τα εγκατέλειψαν στην παραλία της Πούντας, στον Πλάτανο της Ακράτας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο (τουλάχιστον) ατόμων και τυχόν συνεργών τους, συνεχίζονται με την συνδρομή ισχυρής δύναμης από σκάφη του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ενώ μετέχει και ελικόπτερο. Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται επί ποδός και επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα filodimos.gr, οι διακινητές έφτασαν στην παραλία Πούντας, δίπλα στο Μιχαλακοπούλειο, και αφού έβγαλαν τα κλεμμένα σκάφη στην ξηρά και διέφυγαν, φορώντας μάσκες στα πρόσωπά τους! Ακολούθως, οι δράστες μπήκαν σε ΙΧ που τους περίμενε και έφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν και βατραχάνθρωποι του Λιμενικού προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι επιβάτες των ταχυπλόων έχουν ποντίσει σάκους με ναρκωτικά και λεφτά.

Στις φωτογραφίες του protothema.gr φαίνονται τα κλεμμένα σκάφη που οι χειριστές τους εγκατέλειψαν στην παραλία της Πούντας Αχαΐας.

Πηγή: www.protothema.gr

Προηγουμενο αρθρο
Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους
Επομενο αρθρο
Ετσι θα κυβερνηθούν οι δήμοι και οι περιφέρειες -Τι περιλαμβάνει το σχέδιο του ΥΠΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.