HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΈνας μαγευτικός περίπατος στην παλιά πόλη της Λευκάδας

Ένας μαγευτικός περίπατος στην παλιά πόλη της Λευκάδας

Κάθε τέτοια εποχή αφιερώνω ένα πρωινό περιδιαβαίνοντας την παλιά πόλη. Είναι ο καιρός που καλυτερεύει, είναι οι τριανταφυλλιές που γεμίζουν ομορφιές όλα τα στενά δρομάκια, είναι οι μπουκαμβίλιες που προσφέρουν τη δική τους χάρη, είναι η μυρωδιά του γιασεμιού που από μακριά σε οδηγεί στην τυχερή γειτονιά. Είναι όλα αυτά μαζί. Είναι ακόμα οι όμορφες πόρτες της παλιάς πόλης περίτεχνες και «στεφανωμένες» από λουλούδια. Τα δαντελένια κουρτινάκια που στολίζουν τα παράθυρα, οι γλάστρες με τα μυριστικά που ευωδιάζουν τις γειτονιές.

Οι μπουκαμβίλιες κυριαρχούν αυτή την εποχή παντού. Τις χαίρομαι και τις καμαρώνω, έτσι όπως ακουμπούν στοργικά στους τοίχους των σπιτιών. Έτσι όπως δεν γνωρίζουν σύνορα. Έτσι όπως ξεχύνονται, απλώνονται και συναντούν το απέναντι μπαλκόνι σ’ ένα φιλικό αγκάλιασμα. Έτσι όπως είναι ατίθασες και υπάκουες ταυτόχρονα. Κι ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα στην προσπάθειά τους να ακουμπήσουν τον ήλιο, να σμίξουν λες με τον ουρανό.

Καμαρώστε την πόλη μας στολισμένη, γεμάτη χρώματα και ευωδιές.

Προηγουμενο αρθρο
Την κρατική ολιγωρία για αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού κατήγγειλε ο βουλευτής Θανάσης Καββαδάς
Επομενο αρθρο
29η Συνάντηση Χορωδιών στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.