HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΈνα εκπληκτικό μουσικό ταξίδι με τον Ορφέα κάτω από την πανσέληνο [Φωτό + video]

Ένα εκπληκτικό μουσικό ταξίδι με τον Ορφέα κάτω από την πανσέληνο [Φωτό + video]

Μάγεψε ο Ορφέας με την χτεσινοβραδινή του παράσταση στο κατάμεστο Ανοιχτό Θέατρο. Η μαντολινάτα και η μοναδική φωνή της Ελένης Πέτα μας χάρισαν μια σπάνια παράσταση. Είναι τυχεροί όσοι μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν.

Μια εκπληκτική ορχήστρα πλήρης οργάνων και εξαιρετικής απόδοσης και μια μοναδική και αισθησιακή φωνή, μας πήραν από το χέρι και μας απογείωσαν με ένα πλούσιο ρεπερτόριο. Αν σήκωνες τα μάτια σου να κοιτάξεις το φεγγάρι, αν για λίγο ξεχνιόσουν, είχες την αίσθηση πως παρακολουθούσες μια από τις καλύτερες επαγγελματικές ορχήστρες.

Η μαντολινάτα του Ορφέα με αυτή την παράσταση ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά σε ότι έχει να κάνει με την μουσική στο νησί μας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για την καλύτερη παράσταση του καλοκαιριού. Ένα σπάνιο πάντρεμα της καλλιτέχνιδος με την ορχήστρα, έδωσε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Η απόδοση ήταν πηγαία. Ο ιδανικότερος συνδυασμός για ένα μουσικό ταξίδι κάτω από την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

DSC_0333

Τα τραγούδια διαλεγμένα ένα και ένα, με προεξάρχοντα τον Μάνο Χατζιδάκι όπως εξάλλου άρμοζε σε μια μουσική παράσταση κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Ήταν από εκείνες τις παραστάσεις που μπορείς να πεις ότι ποιούν πολιτισμό, ότι ημερώνουν τα ήθη, ότι σε ανεβάζουν ψηλά, που μπορείς να πεις με περηφάνια «ήμουν κι εγώ εκεί».

Όλα μαρτυρούν πως γι’ αυτή την παράσταση χρειάστηκε κόπος και προσπάθεια μηνών. Συγχαρητήρια σε όλους, το αποτέλεσμα τους δικαίωσε. Τους ευχαριστούμε.

Το αυγουστιάτικο φεγγάρι, χιλιοτραγουδισμένο, μαγευτικό, ερωτικό, μας χαμογέλασε ευτυχισμένο χτες το βράδυ στο ανοιχτό Θέατρο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση ορχήστρας: Κωνσταντίνος Τσίντζας.

Προηγουμενο αρθρο
Μια ξεχωριστή βραδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη
Επομενο αρθρο
Από το Κάλαμο Λευκάδας έλκει την καταγωγή της Ελένη Μαρούλη που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην Πάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.