HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈνα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι τραγούδι του καμηλιέρη…

Ένα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι τραγούδι του καμηλιέρη…

Ιστορίες καλοκαιρινής τρέλας

Είμαστε οικογενειακώς φανατικοί λάτρεις της παραλίας του Κάστρου, παλαιόθεν. Σπάνια λοξοδρομούμε. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε και την περασμένη Κυριακή. Η αλήθεια είναι πως καθυστερήσαμε κάπως να φτάσουμε, ήταν μετά της 11:00. Μόλις λοιπόν φτάσαμε στο δρόμο, στην «αμμώδη και άνυδρη περιοχή έναντι της οικίας Καλκάνη», άρχισαν να φαίνονται τα δύσκολα.

Στο δρόμο δεξιά και αριστερά υπήρχαν σταθμευμένα «άπειρα» αυτοκίνητα και από τις δυο μεριές. Η ουρά έφτανε σχεδόν στου Βανδώρου. Τα αυτοκίνητα είχαν συνθλίψει καλάμια και πικροδάφνες στην προσπάθεια τους να βρουν λίγο ίσκιο, αλλά και να μην κλείσουν το δρόμο.

Να αφήσει κάποιος το αυτοκίνητο στου Βανδώρου και να πάει στο Κάστρο με τα πόδια με ντάλα ήλιο, είναι λογαριασμός, όπως και να το κάνουμε!

Όπως είναι γνωστό μετά την παραλία στο ΤΑΟΛ, με εξαίρεση ένα μικρό κομμάτι στη Γύρα, όλη η θαλάσσια έκταση μέχρι και τους Μύλους, έχει βραχάκια. Αυτός είναι ο λόγος που όλος ο κόσμος συρρέει στο Κάστρο, στην μισή -λόγω απαγόρευσης φέτος- παραλία.

Κάναμε λοιπόν μπρος πίσω τις βόλτες μας, αλλά καμιά θέση στάθμευσης δεν άδειαζε. Μέχρι που ο σύζυγός μου θυμήθηκε πως κοντά στο «σαλίγκαρο» υπήρχε ένα κομμάτι θάλασσας χωρίς καθόλου βράχια!

IMG_2838

Ξεκινήσαμε λοιπόν για το «σαλίγκαρο» αφού με τα σούρτα φέρτα σπαταλήσαμε περί τα είκοσι λεπτά. Αμ δε, «σαλίγκαρος» δεν υπάρχει. Άντ’ αυτού συναντήσαμε τα … υψώματα του Γκολάν, δηλαδή σωρούς άμμου, που έκλειναν την πρόσβαση στη θάλασσα.

Είδαμε και αποείδαμε –είχαν περάσει περισσότερα από πενήντα λεπτά με το πέρα δώθε και αράξαμε κοντά σ’ ένα Μύλο. Η θάλασσα ήταν γεμάτη βράχια. Βουτήξαμε θέλοντας και μη… Τώρα τι μπάνιο κάναμε αυτό είναι άλλη κουβέντα. Περισσότερο «μπροτσαλίσαμε» θα το έλεγα!

Προηγουμενο αρθρο
Το Σπήλαιο Παπανικολή στο Μεγανήσι ανάμεσα στις ομορφότερες θαλασσοσπηλιές της Ελλάδας
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση του Ορφέα για το FESTA DEL CANALE 2014

1 Σχόλιο

  1. Άγγελος Σταγιάνος
    24 Ιουλίου 2014 at 20:26 — Απάντηση

    Μα ποιος είναι αυτός ο αθεόφοβος, που έκανε την μελέτη; Ποιος είναι αυτός που την ενέκρινε; ( για το πού θα πάει ο άμμος). Ειλικρινά, τι σκεφτόντουσαν εκείνη την ώρα; Τα στοιχεία μου τα έχει η ιστοσελίδα και είναι στην διάθεση όποιου θελήσει . Τέλη Αυγούστου που θα κατέβω κάτω, θα ήθελα να τους δώσω από μία μάσκα και δύο πέδιλα, να δούμε από κοντά και να μου πουν … τι σκεφτόντουσαν. Συγνώμη, αλλά νομίζω πως είναι τρέλα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.