HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΈντονες αντιδράσεις δημάρχων και εμπόρων για την ματαίωση των καρναβαλιών

Έντονες αντιδράσεις δημάρχων και εμπόρων για την ματαίωση των καρναβαλιών

Μετά και την επιβεβαίωση τρίτου κρούσματος κορονοϊού στη χώρα μας, η κυβέρνηση αποφάσισε -κατά το πρότυπο αντίστοιχων αποφάσεων σε χώρες του εξωτερικού- τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μία ακόμη προσπάθεια να περιοριστεί κατά το δυνατόν η μετάδοση του ιού.

«Με βάση τις συστάσεις της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων δημόσια υγείας από λοιμογόνους παράγοντες και στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου για την εξέλιξη των κρουσμάτων στη χώρα μας την Πέμπτη.

Η είδηση προκάλεσε σοκ σε μια σειρά από πόλεις που ετοιμάζονταν να υποδεχτούν χιλιάδες επισκέπτες το τριήμερο. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ ήδη στην Πάτρα καταγράφηκαν οι πρώτες ακυρώσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Στην Πάτρα συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση, μετά την απόφαση της κυβέρνησης. Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης (ΚΚΕ) τόνισε ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου δεν θα διεξαχθούν. «Εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, εάν θέλουν τα μαγαζιά είναι ευθύνη των διοργανωτών και αυτών που θα πάνε». Και πρόσθεσε, σύμφωνα με το thebest: «Θα θέλαμε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, για τον κόπο των εργαζομένων στον δήμο και των πληρωμάτων». Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Δεν θα ήθελα το παιδί μου να πάθει κάτι επειδή πήγε σε έναν χορό. Θα κάνουμε καλοκαιρινό καρναβάλι». Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή ζητά από την πολιτεία αποζημίωση για τον Δήμο και τους επαγγελματίες.

«Βόμβα για την οικονομία της Ξάνθης»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, εξέφρασε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ τον προβληματισμό του για την απόφαση: «Δεν βλέπω τον λόγο να ακυρωθούν στην πόλη μας οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μη δημιουργούμε πανικό. Εμείς εδώ δεν έχουμε υπόνοια κρούσματος. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ακύρωση των εκδηλώσεων για την πόλη μας, για όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει, κόστος εκατομμυρίων. Δεν έχω μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση, η εισήγησή μας ήταν να μην ακυρωθούν. Ωστόσο δεν θα πάρω και την ευθύνη να πάω αντίθετα στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Τι θα κάνουν θα τα κλείσουν όλα; Σινεμά, θέατρα; Να μην δημιουργούμε πανικό στον κόσμο, είπε o Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Τέλος, ο δήμαρχος Ξάνθης κάνει λόγο για «βόμβα» στην οικονομία της πόλης αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης.

Προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες πόλεις.

«Ημασταν γεμάτοι και έτοιμοι να ανοίξουμε. Πρόκειται για μία πολύ δυσάρεστη κατάσταση για τον κόσμο κι εμάς, αλλά τα θέματα ασφάλειας είναι προτεραιότητα», είπε ο Μπάμπης Μπιρλιράκης, αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης. «Οι ακυρώσεις θα φτάσουν το 100%, καθώς οι κρατήσεις ήταν κυρίως από άλλους νομούς της Κρήτης, αλλά και της Αθήνας που θα έρχονταν αποκλειστικά για το καρναβάλι», είπε.

Παράλληλα εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Αθηναίων έκανε γνωστό ότι σε συνέχεια των ανακοινώσεων του υπουργείου Υγείας, «ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου».

Προηγουμενο αρθρο
Συλλυπητήρια Δήμου Λευκάδας για την απώλεια της Ανδρομάχης Δώνου
Επομενο αρθρο
Ένας χρόνος δράσης και αγώνα

1 Σχόλιο

  1. dope
    28 Φεβρουαρίου 2020 at 15:33 — Απάντηση

    καμια αποζημιωση ,ελεος αυτα ειναι μεσα στη ζωη ,γιατι η αποζημιωση απο καπου θα πληρωθει πρεπει να ενηλικιωθη ο ελλ επιχειρηματιας και ειδικα οσοι απευθυνωνται στην εσωτ αγορα,με την λογικη αυτη πρεπει να ζητησουν αποζημιωση και οι καρναβαλιστες γιατι δεν θα ,,,,διασκεδασουν

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.