HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈφτασε στο Νυδρί το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey – Φωτορεπορτάζ

Έφτασε στο Νυδρί το κρουαζιερόπλοιο Seabourn Odyssey – Φωτορεπορτάζ

Στα ανοιχτά του Σκορπιού έχει αράξει το κρουαζερόπλοιο Seabourn Odyssey, που έφτασε σήμερα στο πρωί στο Νυδρί.Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το Νυδρί εντάχτηκε στους προορισμούς της Seabourn Cruises το 2015.

Ήδη έχει ξεκινήσει η αποβίβαση των επιβατών για το λιμάνι του Νυδριού με μικρά πλοία κλειστού τύπου.
Το κρουαζερόπλοιο μεταφέρει περίπου 400 επιβάτες. Έχουν ήδη αναχωρήσει τα πρώτα γκρουπ για τις ημερήσιες εκδρομές τους, στη Νικόπολη, στη Φανερωμένη και στο Μεγανήσι.

Στο λιμάνι για την υποδοχή βρίσκεται από το πρωί το χορευτικό του Συλλόγου Αλέξανδρος.
Θα επανέλθουμε με νεότερα.

line2

DSCN0255

Βρεθήκαμε στο Νυδρί λίγο πριν τις 11:00 το πρωί. Το πλοίο Seabourn Odyssey όσο μπορέσαμε να ξεχωρίσουμε, δείχνει τεράστιο και πανέμορφο. Έχει χωρητικότητα 450 επιβατών και 330 άτομα προσωπικό. Η επίσκεψη του στο Νυδρί γίνεται στα πλαίσια εφταήμερης κρουαζιέρας από τη Βενετία προς τον Πειραιά και αντίστροφα με ενδιάμεσες στάσεις στην Κέρκυρα, στο Νυδρί της Λευκάδας και στο Κατάκολο.Η σημερινή είναι η πρώτη από τις εννέα προγραμματισμένες αφίξεις για το 2015 του κρουαζιερόπλοιου.

Το απόγευμα το πλοίο θα αναχωρήσει. Από τους επιβάτες άλλοι πραγματοποίησαν τις εκδρομές που προαναφέραμε, άλλοι, με ταξί επισκέπτονται την πόλη της Λευκάδας και άλλα αξιοθέατα και άλλοι παραμένουν στο Νυδρί. Μέσα στο πλοίο υπάρχει εκ μέρους του Επιμελητηρίου Λευκάδας υπεύθυνος που δίνει πληροφορίες για τους προορισμούς που μπορούν να ακολουθήσουν οι εκδρομείς.

Όσο αφορά την «ανθρωπογεωγραφία» των τουριστών του Seabourn Odyssey είναι στην πλειοψηφία τους μέσης ηλικίας και άνω και υψηλής εισοδηματικής τάξης. Το ελάχιστο ετήσιο εισόδημα τους είναι 300.000 δολάρια! Οι εθνικότητες των επιβατών ποικίλουν με περισσοτέρους Αμερικάνους

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης βρίσκεται από το πρωί στο Νυδρί στο χώρο υποδοχής. Σε συζητήσεις που είχε με τουριστικούς πράκτορες έδειχνε ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα εξέλιξη.Οι εντυπώσεις όσον αφορά την προετοιμασία του Νυδριού είναι καλές. Συζητούνται αρκετά πράγματα που μπορούν να γίνουν για τις επόμενες φορές, όπως να υπάρχει πάγκος στο χώρο υποδοχής με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Η εμφάνιση του χορευτικού «Αλέξανδρος» ήταν καλή, αλλά ακούστηκε και η άποψη να υπάρχει περισσότερο Ελληνική, παρά τοπική μουσική.

Οι κρουαζιέρες ως τουριστικός κλάδος είναι πρωτόγνωρος για τη Λευκάδα και δημιουργεί όπως είναι φυσικό μεγάλες προσδοκίες.

Προηγουμενο αρθρο
Νίκος Γκάτσος: Όλα κύριε Νίκο είναι εδώ....
Επομενο αρθρο
Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Κάλαμο και Καστό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.