HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΈχουμε προ πολλού ξεφύγει….

Έχουμε προ πολλού ξεφύγει….

Λόγοι ανεξάρτητοι της θέλησής μου, μου επέβαλαν  δίμηνη απουσία από το νησί. Στερηθήκατε έτσι το σχολιασμό μου για τα δρώμενα στο δήμο μας. Όπου δήμος… με την ευρύτητα της έννοιας. Και σήμερα ο σχολιασμός μου θα είναι λίγο παρωχημένος μέχρι να μπω στο κλίμα των ημερών.

✔ Και δώστου φωτογραφίες, και τι καλός που ήταν ο τελικός, και πόσος κόσμος πήγε στο γήπεδο, και νίκη του αθλητισμού. Αυτά και άλλα παρόμοια γράφονται κατά κόρον τον τελευταίο καιρό σχετικά με τους αγώνες του Final 4. Μα και αυτοί που εξέφρασαν αντιρρήσεις για τη διεξαγωγή του Final 4, δεν είχαν ως δικαιολογία το επίπεδο των αγώνων. Αγώνες ομάδων Α΄ κατηγορίας ήταν, δεν έπαιζαν τα Γυμνάσια. Ήταν αναμενόμενο το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Τι θέλουν να πουν με το να τα υπερτονίζουν. Μήπως ότι δικαιολογούνται τα έκτροπα λόγω του θεάματος;

Βεβαίως απαντήσεις για όσα έγιναν στην πόλη της Λευκάδας το πρωί της Κυριακής, 20 Μαρτίου, δεν θα πάρουμε ποτέ. Για άλλη μια φορά το «Ελλάς το μεγαλείο» σου, θριαμβεύει. Ούτε βεβαίως και ευθύνες στους υπεύθυνους του συντονισμού και της φρούρησης θα αποδοθούν. Δεν είναι τυχαίο που οι νίκες έχουν πολλούς γονείς και οι ήττες κανέναν. Είναι έτσι το σύστημα, ώστε να μην υπάρχει κανένας αρμόδιος. Εγώ θα ξαναθέσω κάποια από τα ερωτήματα;

-Ειδοποιήθηκαν και πότε οι αρμόδιοι φορείς για τη φύλαξη του νησιού κατά την διεξαγωγή των αγώνων;

-Τι έκαναν οι αρμόδιοι -που στο πρόγραμμά τους εγγυόνταν την ασφάλεια της πόλης – όταν διαπίστωσαν ότι την Παρασκευή το βράδυ το νησί ήταν αφύλαχτο;

-Ποιες ενέργειες έκαναν το Σάββατο όλη την ημέρα, ώστε να διασφαλιστεί η φρούρηση της πόλης τουλάχιστον  τη νύχτα του Σαββάτου, που ήταν η πιο επικίνδυνη νύχτα;

-Γιατί ενώ είχαν δηλώσει πως δεν θα δοθούν εισιτήρια σε οργανωμένους οπαδούς, βρέθηκε ομάδα οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού με εισιτήρια;

-Ποιος είχε την ευθύνη διάθεσης των εισιτηρίων; Ο Δήμος; Η Ομοσπονδία; Και οι δυο μαζί; Είναι διαφορετικό να εγγυάσαι για μια διοργάνωση και να είσαι ο απόλυτος υπεύθυνος διάθεσης των εισιτηρίων και διαφορετικό  αν έχει λόγο και η Ομοσπονδία.
– Από ποιον διατέθηκαν τα εισιτήρια στους οπαδούς του Ολυμπιακού;

Απαντήσεις ξεκάθαρες δεν θα δοθούν.

Με ευκαιρία το σχολιασμό των καρναβαλικών της Ειρήνης Μεσσήνη θα εκθέσω και την προσωπική μου άποψη για συναφή θέματα. Γράφει η Ειρήνη: «… με αποτέλεσμα, θείτσες, μπαρμπάδες, παιδάκια και η κουτσή Μαρία να ανεβοκατεβαίνουν στην αγορά ανάμεσα από τους καρναβαλιστές! Που πάτε όλοι εσείς πάνω κάτω, πάνω κάτω;»

✔ Είναι αλήθεια πως έχουμε ξεφύγει τελείως… θέλεις φταίει η οικονομική κρίση που έγινε αφορμή να βγάλουμε στην επιφάνεια τον χειρότερο εαυτό μας, θέλεις φταίει που στριφογυρίζουμε συνεχώς στον πάτο του βαρελιού. Το αποτέλεσμα είναι πως ο ατομισμός, ο εαυτούλης μας, η έλλειψη σεβασμού στο διπλανό, βρίσκονται σε πλήρη άνθηση.

Η φιλαρμονική είναι το σπουδαιότερο σωματείο του νησιού μας. Είναι χαρά και τιμή μας οι εμφανίσεις της στην κεντρική αγορά. Τα τελευταία χρόνια όμως η δική μας συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτές τις εκδηλώσεις, έχει γίνει απόκοσμη. Παιανίζει η Φιλαρμονική διασχίζοντας την αγορά σε γιορτές και εκδηλώσεις. Οι περισσότεροι στεκόμαστε στην άκρη βλέπουμε και χειροκροτούμε. Ο ποδηλάτης όμως που κι εκείνος διασχίζει την αγορά την ίδια ώρα, δεν αλλάζει την πορεία του στο παραμικρό. Συνεχίζει, περνάει μπροστά από το σωματείο, σπρώχνει κιόλας την Μπάντα για να περάσει από το πλάι.

Στις 25 Μαρτίου η φιλαρμονική στάθηκε μπροστά από τον Άγιο Σπυρίδωνα. Δέκα λεπτά όλα κι όλα κράτησε το πρόγραμμα. Κι όμως δεκάδες ήταν αυτοί που δεν σταμάτησαν τη βόλτα τους. Μέχρι και μπροστά από τον μαέστρο πέρασε κάποιος.

Εκείνα δε τα παιδάκια, χρυσών γονέων! Οι γονείς τους θεωρούν πως έχουν όλα τα δικαιώματα του κόσμου, επειδή συνοδεύουν μικρά παιδιά.

Το ίδιο γίνεται και στο φεστιβάλ και στο καρναβάλι. Ανέφερα όμως τη Φιλαρμονική γιατί πρέπει να τυγχάνει του σεβασμού όλων μας.

Αν δεν μπορούμε να συναθροιστούμε πολιτισμένα, αν θέλουμε σχοινιά και χωροφύλακες να επιβάλουν την τάξη σε μια μικρή πόλη σαν τη δική μας… έχουμε προ πολλού ξεφύγει….

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Η καλή Μάγισσα της Ανατολής
Επομενο αρθρο
Απάντηση Σπύρου Γαλιατσάτου στον Αντώνη Δουβίτσα για την ΕΤΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.