HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΊδρυση Μουσείου θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας στον Καστό

Ίδρυση Μουσείου θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας στον Καστό

Ίδρυση Μουσείου θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας στον Καστό. Κορυφαίο έκθεμα ο σκελετός της πτεροφάλαινας.

Μία πολύ όμορφη είδηση αλιεύσαμε από το Facebook και συγκεκριμένα από την σελίδα Museum ”Home of the fin whale”. Στον γειτονικό μας αγαπημένο και πανέμορφο Καστό, θα λειτουργήσει περί τον μήνα Μάιο, Μουσείο θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας, με κορυφαίο έκθεμα το σκελετό της πτεροφάλαινας που είχε βγει πριν από δεκαετίες στο Καστό. Στην σελίδα υπάρχουν και εκπληκτικές – μοναδικές φωτογραφίες.

Δείτε παρακάτω πως παρουσιάζεται το θέμα στην σελίδα στο Facebook και εμείς με την σειρά μας θα πούμε ότι βρίσκουμε την ιδέα αυτή καταπληκτική, όχι μόνο για τον Καστό, αλλά για ολόκληρη την περιοχή.

«Ετοιμάζεται και θα είναι σύντομα κοντά σας το εκθετήριο θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας στον Καστό!!! Ένας υπέροχος μουσειακός χώρος με θαυμάσια εκθέματα.

Μοναδικό έκθεμα, όχι μόνο για το Ιόνιο αλλά και για όλο τον Ελλαδικό χώρο, ο σκελετός της πτεροφάλαινας (Balaenoptera physalus), που ξεβράστηκε πριν δεκαετίες στο νησί μας, αλλά και σφουγγάρια, αχινοί, αστερίες, καβούρια, βαλσαμωμένα ψάρια, οστρακόδερμα, μια χελώνα καρέτα – καρέτα, μια υπέροχη συλλογή από κοχύλια, όπως επίσης φωτογραφικό υλικό με σχετική πληροφόρηση.

Επίσης θα υπάρχει σε οθόνη η προβολή μικρού μήκους βίντεο, με εικόνες από θαλάσσια ζωή.

Ο προσδιορισμός του είδους του κητώδους, η μέτρηση των διαστάσεων των οστών και η εκτίμηση του αρχικού μήκους του, η εκτίμηση της ηλικίας του, η εξέταση κατάστασης διατήρησης των οστών, η καταγραφή φωτογράφηση όλων των οστών και η δημιουργία καταλόγου τους, όπως επίσης και η τοποθέτηση των οστών στην σωστή αλληλουχία και θέση, έγινε από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Κάτι μοναδικό για το νησί μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Από μέσα Μαΐου περίπου όπως υπολογίζουμε, θα είμαστε σε θέση να σας ξεναγήσουμε στον υπέροχο αυτό χώρο.
Όλοι οι Καστιώτες, αλλά και όσοι έχουν καταγωγή από το νησί μας, θα μπορούν να επισκέπτονται το μουσείο άνευ αντιτίμου».

Πηγή

Προηγουμενο αρθρο
Πρωτομαγιά στους Σκάρους από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Νικιάνας
Επομενο αρθρο
Σωματείο Ο.Τ.Α. Λευκάδας: Εκδήλωση για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.