HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑγνοούμενο σκάφος στην Λευκάδα

Αγνοούμενο σκάφος στην Λευκάδα

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας από ιδιοκτήτρια Ε/Π – ΕΚ/ΝΗΣ λέμβου “ΑΡΜΟΝΙΑ” Σ.Λ. 759, την οποία είχε εκμισθώσει σε έναν 44χρονο και του ότι αγνοείται από απογευματινές ώρες χθες, μαζί με την συνεπιβάτιδα του στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Πάλαιρου Αιτωλοακαρνανίας.

Άμεσα υπό το Συντονισμού του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από ξηράς διερευνούσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Επίσης ,στις έρευνας συμμετείχε θαλάσσιο ταξί στο όποιο επέβαινε στέλεχος της οικίας Λιμενικής αρχής

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το αγνοούμενο σκάφος εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βόρεια από το φανάρι ΑΘΕΡΙΝΟΥ ν. Μεγανησίου να πλέει ακυβέρνητο λόγω έλλειψης καυσίμων με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πάλαιρου.

line2

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ “SCHINOUSSA” σημαίας Ιταλίας, ότι το σκάφος προσάραξε σε αβαθή στην βόρεια είσοδο διαύλου Λευκάδας.

Άμεσα, κλιμάκιο στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής που μετέβη στην περιοχή, διαπίστωσε ότι το “SCHINOUSSA” είχε ήδη αποκολληθεί με ιδία μέσα με τον 60χρονο Κυβερνήτη και μοναδικό επιβαίνοντα καλά στην υγεία του και στη συνέχεια προσέδεσε ασφαλώς στο λιμένα Λευκάδας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Προηγουμενο αρθρο
Διαφοροποιήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης από την δημοτική Αρχή στο θέμα του ΧΥΤΥ
Επομενο αρθρο
Κοινή ανακοίνωση της ΛΑ.Ε Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας και Πρέβεζας για τα στερεά απόβλητα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.