HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑγριεύουν τα πράγματα – τριτοκοσμικές εικόνες

Αγριεύουν τα πράγματα – τριτοκοσμικές εικόνες

Εικόνες εγκατάλειψης και ξέφραγου αμπελιού έδινε σήμερα πρωτομαγιά η είσοδος και η πόλη της Λευκάδας. Μια βόλτα περιμετρικά της πόλης και μέχρι την πλωτή γέφυρα ήταν αρκετή να ταράξει και την πιο νηφάλια διάθεση.

Από τον Πόντε μέχρι σχεδόν την πλωτή γέφυρα πλήθος αυτοκινήτων είχαν παρκάρει δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος. Εικόνα σοκαριστική. Η σημερινή μέρα δεν δικαιολογούσε αυτή την κατάσταση. Ούτε τον δεκαπενταύγουστο δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο. Εκτός του ότι η παρουσία τόσων αυτοκίνητων δυσκόλευε την κίνηση, η είσοδος του νησιού μας έδειχνε χώρα τριτοκοσμική. Όση ώρα χρειάστηκε να διασχίσουμε το δρόμο κατέφθαναν και νέα αυτοκίνητα και στάθμευαν πίσω από τα άλλα.

Την ίδια στιγμή το πάρκινγκ δίπλα στο Πνευματικό κέντρο, 500 μέτρα παραπέρα, ήταν άδειο. Χωρούσε όλα εκείνα και ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα!
Δεν είδε κανένας αυτό το χάλι; Δεν σκέφτηκε το άδειο πάρκινγκ; Ό,τι θέλει καθένας κάνει σε τούτη την πόλη; Τι να πω…

Τα σκουπίδια δε, κορώνα στο κεφάλι μας! Ξεχείλιζαν οι κάδοι στους δυο παραλιακούς δρόμους Άγγελου Σικελιανού και Γολέμη δίπλα σε ανθρώπους που έτρωγαν και έπιναν.

Με το θέμα σκουπίδια και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, έχουμε αναφερθεί σε άλλο άρθρο μας. Δες εδώ.

Πρέπει πάσει θυσία να απομακρυνθούν οι κάδοι από τους δυο δρόμους και να απαγορευτεί δια ροπάλου να βγαίνουν σκουπίδια στο δρόμο. Μας ντροπιάζουν… «άνθρωποι και ποντίκια» θα καταντήσουμε. Πρέπει να βρεθεί λύση. Ακόμα και αν οι κάδοι αδειάζουν ταχτικά -πράγμα που δεν έγινε σήμερα- δεν μπορεί να υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών δίπλα σε ανθρώπους που τρώνε. Απλά και στοιχειώδη.

Πρέπει κάποιος να θέσει τους επιχειρηματίες και όλους τους ενδιαφερόμενους ενώπιων των ευθυνών τους, απέναντι στην εικόνα του νησιού. Δεν βγαίνει καλοκαίρι έτσι.

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάτας και μοναστήρι Αγίου Νικολάου Νιράς
Επομενο αρθρο
Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.