HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑγροτικός Συν/σμός Λευκάδας «ΤΑΟΛ»: Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Αγροτικός Συν/σμός Λευκάδας «ΤΑΟΛ»: Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λευκάδας “ΤΑΟΛ” συνεχίζει να λειτουργεί σαν συνεταιρισμός σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και του καταστατικού, και η Διοίκηση λειτουργεί σεβόμενη τις αποφάσεις αυτές και φροντίζει να τις υλοποιεί, υπό τον έλεγχο του εποπτικού συμβουλίου.

Στο “Gaia Επιχειρείν” δεν είμαστε μέλος του αλλά μπήκαμε στο σχήμα του για να εξυπηρετήσουμε τους αγρότες για τις επιδοτήσεις, αφού έτσι το αποφάσισε ο ΟΠΕΚΕΠΕ και του ανέθεσε το έργο. Είμαστε οι μόνοι που με έγγραφη καταγγελία στις 29 Απριλίου, σχετικά με τις τιμές χρέωσης των αγροτών από το “Gaia Επιχειρείν”, υπήρξε μια μικρή μείωση στους μικρομεσαίους αγρότες μας.

Η Διοίκηση πολύ καιρό τώρα βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τους εργαζόμενους για μείωση του κόστους λειτουργίας, διότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι να μην κρατήσει δραστηριότητες που είναι ζημιογόνες και βασική προτεραιότητα του συνεταιρισμού είναι η προώθηση των αγροτικών προϊόντων μας.
Τα καταστήματα και η περιουσία είναι των συνεταιριζόμενων αγροτών και μόνο αυτοί αποφασίζουν για όλα.
Όσο για μειώσει μισθών, η Διοίκηση ουδεμία μείωση έχει κάνει, αλλά πολύ καιρό τώρα βρίσκεται σε συζήτηση με τους εργαζόμενους για μείωση του κόστους λειτουργίας των καταστημάτων, έτσι ώστε να επιβιώσουν και να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να κλείσουν και να βρεθούν οι εργαζόμενοι στο δρόμο όπως έγινε στους περισσότερους συνεταιρισμούς της Ελλάδας.

Όσον αφορά την περιουσία του Συνεταιρισμού στο Κάστρο να την αξιοποιήσουμε βάση της απόφασης της Γενικής Συνελεύσεως και να φέρει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα στο Συνεταιρισμό μιας και η επένδυση αυτή κατόπιν μελέτης είναι απαγορευτική για τα οικονομικά του Συνεταιρισμού.
Κάνουμε γνωστό δε, ότι σε συνδυασμό με το Κάστρο, θα αξιοποιηθεί και το παλαιό οινοποιείο Σφακιωτών μ’ ένα σύγχρονο οινοποιείο και εμφιαλωτήριο, όπως αρμόζει στην ιστορία μας.
Παράλληλα δε αξιοποιούμε, και εκσυγχρονίζουμε το ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού και προσθέτουμε τυποποιητήριο.

Αυτοί είναι στόχοι της Διοίκησης και γι’ αυτούς παλεύουμε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής κίνησης «Όλοι για την Λευκάδα»
Επομενο αρθρο
Η Vueling ανακοίνωσε νέα πτήση από τη Ρώμη προς τη Λευκάδα...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.