HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας «Μαρίνος Ζαμπάτης»

Αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας «Μαρίνος Ζαμπάτης»

Το Σαββατοκύριακο 01 & 02 Οκτωβρίου 2016 ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας διοργανώνει τον Αγώνα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας «Μαρίνος Ζαμπάτης» ο οποίος πραγματοποιείται προς τιμή του αδικοχαμένου λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη και εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο αγώνας αυτός διοργανώνεται κάθε Οκτώβρη από το Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας εις μνήμη του λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη, ο οποίος χάθηκε εν ώρα υπηρεσίας σε επιχείρηση θαλάσσιας καταδίωξης από πυρά εμπόρων ναρκωτικών την 27η Απριλίου 1997. Ο Μαρίνος Ζαμπάτης καταγόταν από το Μεγανήσι.

Ο αγώνας περιλαμβάνει 2 ιστιοδρομίες. Η ιστιοδρομία της 1ης ημέρας είναι προγραμματισμένη το Σάββατο 01/10 και ώρα 13:00, με πορεία που εκκινεί από το λιμάνι της Λυγιάς και καταλήγει έξω από το Βαθύ Μεγανησίου με ενδιάμεσο πέρασμα από το νησάκι του Αι Νικόλα, ενώ η ιστιοδρομία της 2ης ημέρας την Κυριακή 02/10 και ώρα 11:00 με αντίστροφη πορεία από το Βαθύ προς τη Λυγιά.

Κάθε ιστιοδρομία έχει μήκος 10 ν.μ.

Προηγουμενο αρθρο
Τα παραδοσιακά προϊόντα στα Εφτάνησα - Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Τρύγος στην Καρυά Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.