HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑδελφοποίηση Οδυσσέα Νυδριού – Μονακό [Φωτό + βίντεο]

Αδελφοποίηση Οδυσσέα Νυδριού – Μονακό [Φωτό + βίντεο]

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο Νυδρί, οι εκδηλώσεις για την αδελφοποίηση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Νυδριού «Οδυσσέας», με αυτή του Μονακό, ιδιοκτησίας του Ρώσου μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν παρέλαση, που ξεκίνησε από την εκκλησία της Παναγίας και έφτασε μέχρι την πλατεία, στο χώρο της παραλίας. Στην παρέλαση πήραν μέρος οι Ακαδημίες του Οδυσσέα, η Φιλαρμονική, οι σχολές χορού της Ευρυδίκης Μεσσήνη και της Αναστασίας Μπούρα και το χορευτικό τμήμα του «Αλέξανδρου» Νυδριού.

Τα σωματεία παρουσίασαν και ολιγόλεπτο πρόγραμμα στο πατάρι της πλατείας. Ακολούθησαν ομιλίες, βραβεύσεις όλων των προέδρων του «Οδυσσέα», προσφορά δώρων, και υπογραφή της πράξης αδελφοποίησης.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Λευκάδας και Ιθάκης, ο Βουλευτής, ο Αντιπερειφερειάρχης, ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, στρατιωτικοί και πλήθος κόσμου.

Εκ μέρους της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό ήταν παρόν ο αντιπρόεδρος Filips Dhond και εκ μέρους της οικογένειας Ριμπολόβλεφ ο Andrei Konogorov. Παραβρέθηκε επίσης και βραβεύτηκε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Άκης Ζήκος, ο οποίος είχε παίξει στην ομάδα του Μονακό. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Λευκαδίτης δημοσιογράφος Γιάννης Θειακός. Άψογος επαγγελματίας, σωστός, μετρημένα τα λόγια του και πάντα μέσα στα αθλητικά πλαίσια.

Αυτά ως προς το τελετουργικό.

Επιστρέφοντας στο σπίτι χτες το βράδυ, είχαμε ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι προφανής η σκοπιμότητα της εκδήλωσης καθώς και ο χρόνος πραγματοποίησής της. Αν αποφορτίσουμε όμως την εκδήλωση από οποιαδήποτε σκοπιμότητα, αυτό που απομένει είναι ένας… αχταρμάς.

Βλέποντας το ντεκόρ που είχε στηθεί πάνω στο πατάρι, πολύ πριν αρχίσουν οι εκδηλώσεις, καταλάβαινες και τη συνέχεια. Ένα συνονθύλευμα αταίριαστων μεταξύ τους πραγμάτων και υπερβολής. Κάπως έτσι εξελίχτηκε και η βραδιά. Αν η εκδήλωση παρέμενε ως μια εορταστική ποδοσφαιρική βραδιά, κανένας δεν θα είχε αντίρρηση. Οι διοργανωτές όμως προσπάθησαν, ως προς το πρόγραμμα, το ντεκόρ, τις ομιλίες, τις βραβεύσεις να «δώσουν» ό, τι είχαν και δεν είχαν και εκεί στράβωσε το πράγμα.

DSCN5310

Η εκδήλωση κατά την άποψη μας, ενώ κύλησε άψογα από άποψη οργάνωσης, δεν είχε σκεπτικό, φιλοσοφία και αισθητική. Το συνονθύλευμα της «Μηλιάς», με τα μπαλόνια, το κοφτό τραπεζομάντιλο με τα κακόγουστα αναμνηστικά, της Φιλαρμονικής με τις μαζορέτες, ήταν κραυγαλέα ανόητο.

Τόσο ο αντιπρόεδρος της ομάδας της Μονακό όσο και ο εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, στις ομιλίες τους ήταν λιτοί, περιεκτικοί και περιορίστηκαν σε αθλητικά πλαίσια και ευχαριστίες. (Δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε, ο εκπρόσωπος της οικογένειας, ήταν κάποιος έμμισθος υπάλληλος, ο οποίος θα δώσει αναφορά για τα τεκταινόμενα; Ήταν συγγενής;)

Οι δικοί μας αντίθετα ομιλητές, αν εξαιρέσεις τον αντιπερειφερειάρχη κ. Χαλικιά, ο οποίος στην ομιλία του ήταν κάπως λιτός και σχετικά σύντομος, τόσο ο δήμαρχος όσο και ο βουλευτής ήταν μέσα στην υπερβολή. Ο μεν βουλευτής κ. Καββαδάς, παρότι δεν μας έχει συνηθίσει, είπε άχρηστα, και υπερβολικά για την περίσταση λόγια. Μια ομιλία όλο φανφάρες. Ο δε δήμαρχος κ. Δρακονταειδής, ήταν εκτός θέματος και υπερβολικός. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει το γνωστό σύνθημα για την «ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών», απευθυνόμενος σε έναν αντιπρόεδρο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και σε έναν Ρώσο εκπρόσωπο οικογένειας! Να θυμίσουμε σε όσους το ξεχνούν: το Μονακό είναι μια μικρή χώρα. Έχει πληθυσμό λιγότερους από 40 χιλιάδες κατοίκους και είναι ανάμεσα στις 20 χώρες που δεν έχουν στρατό! Να μην αναφέρουμε το ανεκδιήγητο, που ανάφερε ο κ. Ζουριδάκης, πως το Νυδρί μπορεί να γίνει Μονακό.

Δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό των διοργανωτών. Δεν γνωρίζουμε καν αν υπήρχε σκεπτικό. Δεν γνωρίζουμε την αισθητική των αποδεκτών της εκδήλωσης. Αλλά αυτό που παρουσιάστηκε, ήταν αντιαισθητικό, ήταν λάθος και δεν είχε στόχευση. Ένας ακαταλαβίστικος αχταρμάς. Αν οι διοργανωτές ήθελαν να δείξουν -σε δυο ξένους, τόσοι ήταν όλοι κι όλοι οι αποδέκτες- τη Λευκάδα και τον πολιτισμό της, μάλλον δεν τα κατάφεραν. Αν ήθελαν να δείξουν τις πολιτικές της ηγεσίες, δώσαμε τις χειρότερες εικόνες.

Είναι λεπτές οι γραμμές μεταξύ του καλού γούστου και του κιτς…

Και εις άλλα με υγεία.

Υ.Γ. Αν θέλετε να διαβάσετε ευχάριστα και συγκινητικά για την εκδήλωση κοιτάξτε και αλλού. Υπάρχει και λειτουργεί «Γραφείο Τύπου» της οικογένειας Ριμπολόβλεφ!!

Προηγουμενο αρθρο
Ευχές της Φιλαρμονικής στους μαθητές για τις πανελλήνιες εξετάσεις
Επομενο αρθρο
Ο Τίτος Πατρίκιος εξομολογείται:«Ο Σικελιανός, ο Ρίτσος, ο Βαλαωρίτης κι εγώ...»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.