HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΑι ζημίαι είνε ανυπολόγιστοι…

Αι ζημίαι είνε ανυπολόγιστοι…

Το ώμορφο νησί της Λευκάδος κατεστράφη από την μεγάλη σεισμική δόνησι της 30ης Ιουνίου [1948]. Τόσον η πόλις που είχε 2000 σπίτια ως και τα χωριά όλα κατεστράφησαν ολοσχερώς.

Αι ζημίαι είνε ανυπολόγιστοι. Λόγω της καταστροφής των φούρνων εγένοντο ρίψεις άρτου δι’ αεροπλάνων. Επί τόπου εστάλησαν σκηναί, φάρμακα και τρόφιμα. Το Κρατικόν ενδιαφέρον εξεδηλώθη έντονον, και ο πληθυσμός και αι αρχαί ηυχαρίστησαν την Κυβέρνησιν.

3
Ήδη ήρχισε η λειτουργία 3 φούρνων. Επίσης μετέβη εκεί ο Αμερικανός προϊστάμενος Τμήματος Προνοίας κ. Άτλερ. Ελπίζομεν ότι το κρατικόν ενδιαφέρον, παρά την κρίσιν που διερχόμεθα θα εξακολουθήση και θα επεκαταθή, εν συνδυασμώ με την Αμερικανικήν πρόνοιαν, εις την ανοικοδόμησιν της πόλεως και των χωρίων της Λευκάδας.

Εφημερίδα «ΗΧΩ» περίοδος Γ΄, έτος 16ον, Μάιος – Ιούνιος 1948. Ιδιοκτήτης Διευθυντής: Φώτιος Κονιδάρης. Διαχειριστής Κώστας Ξένος.

(Χαραμόγλειος Βιβλιοθήκη)

Σημείωση: Διατηρήσαμε την ορθογραφία του πρωτοτύπου

IMG_3776

.

Προηγουμενο αρθρο
Έντονη σεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες 8 ώρες στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Εικόνες από το μεγάλο σεισμό του 1948 στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.