HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΑκατοίκητα 42 κτίρια στη Λευκάδα – ζημιές σε 123 σπίτια

Ακατοίκητα 42 κτίρια στη Λευκάδα – ζημιές σε 123 σπίτια

Είκοσι εννέα ιδιωτικά και 13 δημόσια κτίρια έχουν κριθεί μέχρι στιγμής ακατοίκητα στη Λευκάδα μετά τις αυτοψίες των μηχανικών που έγιναν την Πέμπτη και την Τετάρτη.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιωτικά κτίρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων, σήμερα και χθες έχουν γίνει 246 αυτοψίες: η εικόνα που υπάρχει είναι οτι 123 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα», δηλαδή έχουν υποστεί ζημιές και χρίζουν επισκευής. Από τους ελέγχους προέκυψε ακόμη ότι 94 σπίτια δεν υπέστησαν ζημιές, έχουν δηλαδή χαρακτηριστεί «πράσινα».

Εκτός από τις αυτοψίες σε ιδιωτικά κτίρια έχουν γίνει και 138 αυτοψίες σε δημόσια κτίρια του νησιού. Οι αυτοψίες έδειξαν ότι 37 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές- έχουν χαρακτηριστεί «κίτρινα»- ενώ 88 κτίρια χαρακτηρίστηκαν «πράσινα», είναι δηλαδή κατοικήσιμα.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια, ο έλεγχος στα σχολεία της Λευκάδας ολοκληρώθηκε. Από τον έλεγχο φάνηκε ότι το Γυμνάσιο της Βασιλικής υπέστη ζημιές και θα παραμείνει κλειστό έως ότου γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποκαστασης καθώς και ένα νηπιαγωγείο στην πόλη της Λευκάδας.

Σήμερα μοιράστηκε φαγητό από την Περιφέρεια σε όσους έχουν πληγεί από το σεισμό αλλά και προστατευτικό υλικό (νάιλον) για να τοποθετηθεί στις στέγες των σπιτιών ενόψει της επιδείνωσης του καιρού στις επόμενες μέρες και το ενδεχόμενο των βροχοπτώσεων.

Πηγή: www.tanea.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας: Αναβολή Αγώνα
Επομενο αρθρο
Ο Δήμος Λευκάδας παραμένει σε επιφυλακή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.