HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΑκόμα ένα πανέμορφο μυστικό του Ιονίου

Ακόμα ένα πανέμορφο μυστικό του Ιονίου

Ακόμα ένα πανέμορφο μυστικό του Ιονίου: Σμαραγδένια νερά, μυστηριώδεις σπηλιές & πλακόστρωτα δρομάκια…(photos)

Ανάμεσα σε Λευκάδα και Αιτωλοαλαρνανία, ένα παρθένο νησί ξεχωρίζει για τις πεντακάθαρες ακτές του, τις μυστηριώδεις σπηλιές του και τα μαγικά δειλινά που χαράσσονται ανεξίτηλα στη μνήμη όσων το επισκέπτονται.

Στο λιμάνι του, όπως και στον κοντινό όρμο Αμπελάκια, ελλιμενίζονται πολυάριθμα ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Åéäéêü èÝìá: ¸íáí ìéêñü åðßãåéï ðáñÜäåéóï áíáêáëýðôåé ï åðéóêÝðôçò óôï ÌåãáíÞóé, ôï "íçóß ôùí íáõôéêþí", Ôñßôç 26 Éïõëßïõ 2011. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/STR

Το Πασουμάκι, τα Αμπελάκια, το Λιμονάρι, ο Αθερινός, τα Σπήλια, το Φανάρι, ο Αι-Γιάννης είναι μερικές από τις αμμουδιές όπου μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ατελείωτες βουτιές, με θέα τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου.

2

Στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού θα συναντήσετε τρεις σπηλιές: του Παπανικολή, που ήταν καταφύγιο του θρυλικού υποβρυχίου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, του Γιοβάνη και του Δαίμονα.

Åéäéêü èÝìá: ¹óõ÷åò ðáñáëßåò êáé ðåíôáêÜèáñá íåñÜ ðåñéìÝíïõí ôïí åðéóêÝðôç óôï ÌåãáíÞóé, Ýíáí ìéêñü åðßãåéï ðáñÜäåéóï, Ôñßôç 26 Éïõëßïõ 2011. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/STR

Στα πλακόστρωτα δρομάκια μπορείτε να απολαύσετε όμορφες περιηγήσεις ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το νησί διαθέτει τρία πάρκινγκ, προκειμένου να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.

4

Στην κορυφή ενός λόφου θα συναντήσετε το Σπαρτοχώρι, ένα από τα τρία χωριά του Μεγανησιού. Εκεί μπορείτε να μείνετε στο «Σπίτι του Δασκάλου 1850», έναν ξενώνα που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και για πολλά χρόνια ήταν το σημείο αναφοράς του χωριού. Η θάλασσα απέχει 15 λεπτά με τα πόδια από το χωριό.

Πηγή: www.travelstyle.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η εμφάνιση του Μουσικού Σχολείου στην Άρτα
Επομενο αρθρο
60 λεπτά Λευκάδα – Δείτε ολόκληρη την εκπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.