HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑμάλ Αλαμουντίν, η χαρά της μάνας – Της Ρέας Βιτάλη

Αμάλ Αλαμουντίν, η χαρά της μάνας – Της Ρέας Βιτάλη

Κάθε εποχή έχει και το ίνδαλμά της. Έχει και ένα «δείγμα» για να υποδείξουν οι μάνες στις κόρες. Γιατί, ως γνωστόν, στις κόρες και μόνο γανώνουν το μυαλό με υποδείξεις. Τους γιούς διαχρονικά τους καμαρώνουν.

Η Αμάλ Αλαμουντίν είναι ταμάμ ως δείγμα. Ο μονόλογος λοιπόν της μάνας ξεκινάει πάντα με μια αθώα ερώτηση και καπάκι διαπίστωση. «Την είδες; Αυτή είναι γυναίκα! Αλλά εμείς έχουμε άλλα ενδιαφέροντα». Και συνεχίζει «Και όμορφη και μορφωμένη, με τα καλύτερα πτυχία παρακαλώ! (το «παρακαλώ» είναι η προσφιλής λέξη μάνας σ’ αυτούς τους μονολόγους). Πέντε γλώσσες μιλάει. Πέντε! Οικονομικά ανεξάρτητη.

Κομψότατη. Με σοβαρό ντύσιμο. Όχι κανένα ξεκώλι. Σαν business woman. Που μου φοράς τις τακουνάρες σαν την Κατερίνα Καινούργιου και θα φας τα μούτρα σου καμιά ώρα. Είδες να έχει κανένα τατουάζ επάνω της η Αμάλ; Που γέμισες το σώμα σου σαν να είσαι ο Σκαρμούτσος! Να δω όταν σοβαρέψεις τι θα τα κάνεις; Να δω πώς θα τα βγάλεις από πάνω σου; Δικηγόρος παρακαλώ η Αμάλ. Από τις καλύτερες στην Αμερική. Ξέρεις τι σημαίνει Αμερική! Δεν πάει να παντρεύτηκε τον Κλούνεϊ; Τον πιο κούκλο του πλανήτη. Τι είπες; Δεν σ’ αρέσει ο Κλούνεϊ; Ε, βέβαια! Εμείς τον νου μας στον Θανάση!

Τι να σου πω παιδάκι μου; Αργά θα εννοήσεις! Φορούσε εκείνο το καπέλο, το κατάλευκο, στο κεφάλι της και άστραφτε και βρόνταγε. Έκανε να μοιάζει κομπάρσος και ο Κλούνεϊ ακόμα. Να! Ένα τέτοιο καπέλο να φορέσεις στο γάμο της Φένιας. Το θεωρείς υπερβολικό; Δεν ξέρει η Αμάλ, ξέρεις εσύ! Τι σου έλεγα λοιπόν; Την είδες την Αμάλ; Κυριακή ο γάμος; Τετάρτη στη δουλειά της αυτή. Κανονικότατα! Όχι σαν μερικές-μερικές που το μόνο που κάνουν είναι να κολλάνε αστεράκια στα νύχια.

Μπήκε στο αεροπλάνο και κατέφθασε. Με ολόκληρο επιτελείο στα πόδια της παρακαλώ. Με μια γλύκα! Με τρόπους! Θεά! Αυτή είναι να φωτογραφίζεται με τα αρχαία μας… Όχι η Παναγιωταρέα με την τούφα. Μια γυναίκα με διεθνή ακτινοβολία. Αλλά βλέπεις… Κλούνεϊ είναι αυτός. Λες να μην ήξερε ποια να διαλέξει; Αν έχει δει κι αν έχει δει γυναίκες ο Κλούνεϊ! Αλλά ακόμα κι αυτός δεν ήθελε μόνο ωραία, ήθελε και μορφωμένη και ευκατάστατη και με 5 γλώσσες. Δικηγόρος. Άσε με, με τις φιλοσοφίες σου, όλο «ανεργία και ανεργία και τι να το κάνω το πτυχίο;». Πάρτο εσύ και θα δούμε τι θα το κάνεις. Και τι θα κάνεις δηλαδή; Θα γίνεις γεωργός; Ή σεφ; Που γέμισε ο κόσμος σεφ για άδειες κατσαρόλες. Η μόρφωση μετράει. Τα άλλα έρχονται και παρέρχονται. Γι’ αυτό σου λέω! Το πτυχίο σου πάνω απ΄όλα.

Στους πέντε γάμους οι τρεις διαλύονται. Να στηρίζεσαι στη δική σου τσέπη. Το έλεγε προχθές μια εξαιρετική ψυχολόγος στην εκπομπή της Μενεγάκη. Συγκεντρώσου! Το πτυχίο σου πάνω απ’ όλα! Που μείναμε απάνω στον Θανάση και στα μηνύματα με τον Θανάση. Που θα παραλύσει το δάκτυλό σου από τη χρήση του κινητού και θα κάψεις τον εγκέφαλό σου. Χαρά και στο πρόσωπο. Κοίτα, κοίτα την Αμάλ στην τηλεόραση. Κούκλα παιδί μου… Κούκλα!».

I love Αμάλ. Στον αντίποδα των Kardasian για την Αμερική… (Έχει και η Αμερική τα χοντρά δράματά της… I love Αμάλ Αλαμουντίν. Να ‘χουν χαρά και οι μάνες.

Πηγή: www.protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Τα φθινοπωρινά χρώματα της φύσης
Επομενο αρθρο
Απόφαση Εφετείου για Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Λευκάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.