HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΑμμόγλωσσα Λευκάδας: Η παραλία με τα χίλια πρόσωπα – Drone video

Αμμόγλωσσα Λευκάδας: Η παραλία με τα χίλια πρόσωπα – Drone video

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από την παραλία με τα χίλια πρόσωπα, την Αμμόγλωσσα Λευκάδας.

Πρόκειται για μια πανέμορφη πάλλευκη γλώσσα άμμου που μπαίνει στη θάλασσα και σβήνει αργά στο Ιόνιο Πέλαγος, αφήνοντας πίσω της όλες τις αποχρώσεις του μπλε.

Είναι μια από τις λιγότερο γνωστές παραλίες της Λευκάδας, αποτελώντας ένα μυστικό που μόνο οι ντόπιοι απολαμβάνουν.

Βρίσκεται κοντά στην είσοδο του Διαύλου της Λευκάδας και ομορφαίνει από τη συχνή διέλευση ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Τα πρόσωπά της αλλάζουν συνεχώς λόγω των ρευμάτων και της άμμου που σαν γλύπτης μετακινείται και αλλάζει τη μορφολογία της.

Δημιουργός:
haanity

Προηγουμενο αρθρο
Αμπέλια και Οίνος: Ο Πλούτος του Παρελθόντος
Επομενο αρθρο
Κάθε καρυδιάς καρύδι!

3 Σχόλια

  1. Άγγελος Σταγιάνος
    16 Οκτωβρίου 2017 at 19:53 — Απάντηση

    Ακριβώς. Και δεν είναι μόνο αυτά. Τι γίνεται με το Τουριστικό; Γιατί τέτοιο υψηλό ποσό στον πλειστηριασμό ( αν ποτέ βγει) 4500 ευρώ και 2.5% επί του τζίρου, αν θυμάμαι καλά (αν είναι δυνατόν, τέτοια εποχή) συν τα υπόλοιπα έξοδα (για τον επιχειρηματία), λες και θέλουν κάτι άλλο να γίνει εκεί. Ακόμα, χάλασαν τις σκαλίτσες, εκεί που έμαθαν μπάνιο οι πατεράδες μας, εμείς και τα παιδιά μας( αλήθεια ξέρουν τι είναι το ”κραχτό”). Τον δρόμο από το πέραμα ως τον φάρο, τον έφτιαξαν, καταστρέφοντας τις πλάκες, που υπήρχαν;
    Και αυτά, έχουν ειπωθεί κι από άλλους και τόσες άλλες παρατηρήσεις. Όλοι το καλοκαίρι έλεγαν, πως κατάντησαν έτσι το μέρος. Και αυτό που κάνει εντύπωση, είναι που κανείς δεν έχει πάρει θέση. Και μιλάω για τον ένα ενάμιση χρόνο τώρα.
    Μπορώ να πω κι άλλα πολλά.
    Αλλά, αν δεν έχεις μεράκι γι αυτό που κάνεις, γιατί επαγγελματισμό δεν το λες,δεν υπάρχει, τότε δίνεις το δικαίωμα σε κάποιους που θεωρούν αξία ζωής το Κάστρο (ως περιοχή) να κάνουν διάφορους συνειρμούς…….

  2. Μαριλού
    16 Οκτωβρίου 2017 at 14:56 — Απάντηση

    Μόνο τα φορτηγά χαλάνε το τοπίο; Πίσω από το φάρο (έτσι θα το λέμε κι ας λείπει), έχει επιτελεσθεί το μεγάλο χάος. Ολο αυτό το νταμαρομάνι με τις απίστευτες κοτρώνες πώς θα καθαριστεί; Και κάτι ακόμα κι ας απαντήσει κάποιος. Ολο αυτό το “εργο” – τό σκάψιμο και η συσσώρευση της άμμου δίπλα στο ΤΑΟΛ- οι σημαδούρες στη θάλασσα (στην ήρεμη και στην άγρια) -έτσι λέγαμε παλιά τη μπροστινή (στην αμμόγλωσσα και την πίσω από το φάρο μέχρι τη Γύρα)- γιατί έγινε: Oταν είχα ρωτήσει πριν δύο περίπου χρόνια τους εργάτες εκεί μου είπαν για να ανοίξει ο δίαυλος να περνούν κρουαζιερόπλοια!!. Ισχύει; Κι αν ναί. γιατί σταμάτησαν οι εργασίες; Αν όχι, ας τα μαζέψουν ολά αυτά μπας και ομορφύνει πάλι ο τόπος…

  3. Άγγελος Σταγιάνος
    14 Οκτωβρίου 2017 at 13:48 — Απάντηση

    Υπέροχο video!!! Αυτές οι φορτηγίδες, χαλάνε όλο το τοπίο.Ή μήπως κάνω λάθος; Να το δουν οι αρμόδιοι και να ντρέπονται, που παρέλαβαν τέτοιο έργο έτσι. Αλήθεια, η παραλαβή του έργου, πως έγινε; Τι θα γίνει μ΄ αυτούς τους γερανούς- φορτηγίδες; Θα φύγουν ποτέ από εκεί ή πήρανε τα φράγκα ( η εταιρεία) και ”δρόμο τον ανήφορο;”
    Κι έτσι και κάνει ζουμ η κάμερα, θα φανούν και τόσα άλλα…..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.