HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«Ανάσα» από την ομογένεια για τα νοσοκομεία της Ηπείρου και της Λευκάδας

«Ανάσα» από την ομογένεια για τα νοσοκομεία της Ηπείρου και της Λευκάδας

Σε μία σημαντική προσφορά, που εξασφαλίζει πολύτιμο υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό στα νοσοκομεία της Ηπείρου, προχώρησε ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός International Orthodox Christian Charitie – IOCC, αξιοποιώντας δωρεές της ομογενειακής οργάνωσης της Αμερικής AHEPA.

Ένα μεγάλο κοντέινερ με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, πολλών τόνων, αξίας 830.000 δολαρίων περίπου, έφτασε χθες το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, προκειμένου στη συνέχεια να διανεμηθεί σε όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου, καθώς και σε αυτό της Λευκάδας.

1

Το υλικό το οποίο παραλήφθηκε, περιλαμβάνει πλήθος κατηγοριών αναλώσιμου υλικού, απόλυτα αναγκαίου για τις καθημερινές λειτουργικές ανάγκες ενός νοσοκομείου, όπως χειρουργικά γάντια, σύριγγες, ράμματα, φιαλίδια συλλογής 174877922.jpgαίματος για εργαστηριακές εξετάσεις έως πιο εξειδικευμένης χρήσης εργαλεία.

«Αυτό το κοντέινερ με το υγειονομικό υλικό είναι το 13ο κοντέινερ που έρχεται στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια. Είναι μία προσφορά της ελληνικής διασποράς, ιδιαίτερα της Αμερικής, με τους ανθρώπους αυτούς να προσπαθούν με τις δωρεές τους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα», τόνισε η εκπρόσωπος του IOCC στην Ελλάδα Δέσποινα Κατσιβελάκη που επέβλεψε την παράδοση του υλικού.

Ως μία ανάσα για τα νοσοκομεία της περιοχής χαρακτήρισε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Φώτης Βάββας την προσφορά του υγειονομικού υλικού και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την IOCC και την ΑΧΕΠΑ για την πρωτοβουλία τους, αλλά προς όλους τους Έλληνες της διασποράς, οι οποίοι προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα.

«Είναι μία πρωτοβουλία των Ελλήνων της διασποράς, της Αμερικής, απέναντι στον ελληνικό λαό που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται τόσο οικονομικά, όσο και σε άλλους τομείς της οικονομικής του ζωής. Πρόκειται για ένα κοντέινερ που έχει υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό. Διατίθεται σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια θα κατανείμει στη συνέχεια το υγειονομικό αυτό υλικό στα νοσοκομεία της Ηπείρου. Στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, στο όμορο νοσοκομείο, στα Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας, Φιλιατών, καθώς και στο Νοσοκομείο της Λευκάδας. Πραγματικά έγινε μία χειρονομία που πέρα από το συμβολικό της χαρακτήρα, είναι μία ανάσα για τα νοσοκομεία, που αυτή τη στιγμή με πολύ σφιχτούς προϋπολογισμούς προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις όλο και αυξανόμενες απαιτήσεις, στην αυξανόμενη προσέλευση ασθενών και ιδιαίτερα σε εποχές που ο αριθμός των ανασφάλιστων και απόρων αυξάνεται και πραγματικά αποτελεί μία ανάσα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Chapter 23 της AHEPA Νίκος Παύλου εξέφρασε την ελπίδα ανάλογες πρωτοβουλίες να αναληφθούν και στο μέλλον. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα τόσο μεγάλης αξίας νοσοκομειακό υλικό έφτασε στην Ήπειρο. Είναι πρώτη φορά που έρχεται στην Ήπειρο τέτοιας αξίας βοήθεια από την ομογένεια. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Θέλω να γνωρίζετε ότι οι ομογενείς μας σκέφτονται πάρα πολύ, με πολύ μεγάλη συγκίνηση περιμένουν να πάρουν και το feedback της διανομής του υλικού για να έχουν μία εικόνα που πηγαίνουν τα χρήματά τους και οι δωρεές τους», ανέφερε.

Πηγή: vimanews.gr

Προηγουμενο αρθρο
«Άχρηστος εγώ»; Το γράμμα ενός μαθητή της έκτης δημοτικού
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.