HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τα σκουπίδια

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τα σκουπίδια

Η χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση της μαθητικής κοινότητας της Λευκάδας, έβαλε στο επίκεντρο το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών, που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί το νησί , με αποκορύφωμα την τελευταία περίοδο.

Επιβάλλεται να υπάρξει ολοκληρωμένη σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας. Η ουσιαστική ανακύκλωση, η αποφασιστική μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων, με πλήρη διαλογή στην πηγή και προοπτικά στόχο το μηδενικό υπόλειμμα, απαιτεί ενιαίο δημόσιο κεντρικό σχεδιασμό. Παράλληλα, προϋποθέτει αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας και όχι φαραωνικά πανάκριβα εργοστάσια καύσης, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Επιβάλλεται να προστατευτούν αλλά και να ενισχυθούν οι θέσεις εργασίας και να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες για τους εργαζόμενους στην αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν ήδη πληρώσει επανειλημμένα τη συνεισφορά τους για την κρατική χρηματοδότηση και λειτουργία της διαχείρισης των απορριμμάτων, και δεν θα δεχτούν άλλη αύξηση των δημοτικών τελών.

Θεωρούμε ότι είναι ένα θέμα που αφορά όλη την κοινωνία (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, νεολαία) και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων, μέσα από το συντονισμό για άμεση λύση!!!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Συνάντηση Γενικού Γραμματέα συντονισμού αποβλήτων και Δημάρχου
Επομενο αρθρο
Ο Δήμος Λευκάδας για την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.