HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑνακοίνωση από το Δήμο για το δρομολόγιο Μύτικας – Κάλαμος στις 2 Δεκεμβρίου

Ανακοίνωση από το Δήμο για το δρομολόγιο Μύτικας – Κάλαμος στις 2 Δεκεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το μεσημέρι της Τρίτης 2 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Λευκάδσς ενημερώθηκε, από κάτοικο του Καλάμου που επέβαινε στο πλοίο ΙΩΑΝΝΑ, ότι το δρομολόγιο Μύτικας – Κάλαμος είχε απαγορευτικό απόπλου λόγω ανέμων.

Επικοινώνησε αμέσως με τον κ. Λιμενάρχη Λευκάδας και:

1. Τόνισε ότι δεν κατανοεί το χρόνιο πρόβλημα της απαγόρευσης απόπλου και τελικώς της συγκοινωνίας στα νησιά Κάλαμος και Καστός όταν, παρά τις προβλέψεις της ΕΜΥ, ο καιρός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΣ!

2. Ζήτησε, επειδή κάτοικοι του Καλάμου που επέβαιναν στο πλοίο ναυτικοί άρα γνώστες της κατάστασης, τον βεβαίωσαν ότι μπορούσε να αποπλεύσει το πλοίο, όργανο του Λιμενικού να διαπιστώσει επί τόπου τις καιρικές συνθήκες και να επιτρέψει τον απόπλου προς την, κοντινή στο Μύτικα, Επισκοπή.

3. Ενημέρωσε τον επιβάτη που του είχε τηλεφωνήσει, και μέσω αυτού όλους τους συνεπιβαίνοντες στο πλοίο, για τις ενέργειές του. Επίσης επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Καλάμου κο Γιαννιώτη, ο οποίος βρισκόταν στο νησί, για τον συντονισμό των προσπαθειών τους προς επίλυση του προβλήματος.

Δυστυχώς παρά την προσπάθεια του κ. Δημάρχου, το Λιμεναρχείο είχε διαφορετική εκτίμηση, με αποτέλεσμα άνθρωποι ηλικιωμένοι και παιδιά να ταλαιπωρηθούν μέχρι αργά το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι, για το γεγονός της επίσκεψης επιβατών του πλοίου ΙΩΑΝΝΑ στη Λευκάδα, δεν ενημερώθηκε από κανένα και ότι ο ίδιος και αντιδήμαρχοι βρισκόταν μέχρι αργά το απόγευμα στο Νυδρί, σε προγραμματισμένη συνάντηση με τους επαγγελματίες και τους αιρετούς της περιοχής.

Είναι φανερό ότι όσα γράφονται για το θέμα σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα και αναφέρονται «στους βολεμένους στη θαλπωρή άρχοντές μας» από γνωστό «δημοσιογράφο», δεν μας εκπλήσσουν. Δείχνουν καθαρά μια προσπάθεια εσκεμμένης παραπληροφόρησης η οποία έρχεται από το παρελθόν και συνεχίζεται.

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγουμενο αρθρο
Περατιά: Έστησαν απίστευτη παγίδα για να πιάσουν αγριόχοιρους
Επομενο αρθρο
Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Χορωδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.