HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑνακοίνωση από τον Δήμο Λευκάδας για Final Four

Ανακοίνωση από τον Δήμο Λευκάδας για Final Four

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λευκάδας ευχαριστεί τις αθλήτριες, τους προπονητές και τα μέλη των ομάδων του Final Four Κυπέλλου Γυναικών Ελλάδας για το θέαμα που προσέφεραν και την αγωνιστική τους συμπεριφορά. Ευχαριστεί τους φιλάθλους και τους Λευκαδίτες φίλους του γυναικείου μπάσκετ για την ζωντανή, πανηγυρική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν μέσα στο γήπεδο, την οποία διατήρησαν σε αυστηρό αθλητικό πλαίσιο. Ευχαριστεί την Ε.Ο.Κ. για την πρόταση πραγματοποίησης του Final Four στη Λευκάδα. Ευχαριστεί όλους όσοι εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση, τους εργαζόμενούς του από πληθώρα Υπηρεσιών που συνεργάστηκαν και δούλεψαν εκτός ωραρίου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευχαριστεί την Αστυνομική Δ/νση Λευκάδας, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Ευχαριστεί, επίσης, τη Νίκη Λευκάδας για τη μεγάλη συμβολή της, όπως και τους χορηγούς της διοργάνωσης και συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις: Ζαχαροπλαστείο Σταύρακας, πρατήριο υγρών καυσίμων Revoil Γιώργος Θεμελής, σχολή χορού “Dance School ” της Ε. Μεσσήνη, εμπόριο ποτών Καββαδάς, είδη υγιεινής «Porcelana» Βερύκιος – Μπάλτσας, τεχνική εταιρία Αφοί Κοντοπρία και «Αυγερινός Γ. Security».

Ο Δήμος μας καταδικάζει απερίφραστα τα γεγονότα που συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου που είχαν ως αποτέλεσμα τις ζημιές σε αρκετά ΙΧ και εκτεταμένες φθορές στο ξενοδοχείο ΙΟΝΙΑΝ STAR. Ταυτόχρονα εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση και στήριξή του στους πληγέντες. Τέτοια φαινόμενα βίας και καταστροφής δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Είναι προφανές ότι η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο και έχει αιτίες που την γεννούν. Είναι όμως εξίσου προφανές ότι μέχρι να εκλείψουν οι αιτίες γέννησης του φαινομένου, οι βανδαλισμοί δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι και οι επιχειρήσεις της αστυνομίας για την σύλληψη των δραστών πρέπει να συνεχιστούν.

Ο Δήμος Λευκάδας επιμένει ότι η έρευνα δεν μπορεί να περιοριστεί στους φυσικούς αυτουργούς, στους γνωστούς- άγνωστους “οπαδούς” που συστηματικά επιχειρούν να αμαυρώνουν τις αθλητικές διοργανώσεις. Ως συνδιοργανωτής του Final Four, ο Δήμος μας απευθύνθηκε προς όλους τους πολιτικά και επιχειρησιακά υπεύθυνους ζητώντας από την πρώτη στιγμή να ενημερωθεί για τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η ελληνική Πολιτεία ώστε να εγγυηθεί την ασφάλεια στη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Στις συσκέψεις που ακολούθησαν συμφωνήθηκε η λήψη σειράς μέτρων που στόχευαν στην εξασφάλιση της ασφάλειας τόσο εντός όσο εκτός γηπέδου. Στη συμφωνία συμπεριλαμβανόταν ως βασικό μέτρο ασφάλειας ο 24ωρος έλεγχος της εισόδου του νησιού, και ο συνολικότερος έλεγχος της πόλης.

Η απόφαση να αναχωρήσουν οι αστυνομικές ενισχύσεις, μετά το τέλος της πρώτης μέρας του Final Four, το βράδυ δηλαδή της Παρασκευής και να αφεθεί η Λευκάδα σχεδόν απροστάτευτη απέναντι στη μανία μιας μικρής ομάδας οπαδών, είναι έξω από τη συμφωνία και τον σχεδιασμό που είχε προαποφασιστεί. Η απόφαση αυτή, γεννά πολλά ερωτήματα τα οποία η λευκαδίτικη και συνολικά ελληνική κοινωνία δεν επιτρέπουν να μείνουν αναπάντητα.

Ο Δήμος μας θα εξαντλήσει τα περιθώρια ώστε να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να ξεκαθαρισθεί γιατί ελήφθη μια τέτοια απόφαση. Ταυτόχρονα από την πρώτη μέρα εξετάζει τις νομικές ενέργειες στις οποίες ενδεχομένως έχει δυνατότητα να προβεί.

Στο φαινόμενο της βίας δεν αρκούν, οι αναγκαίες βεβαίως δηλώσεις καταδίκης. Χρειάζεται συντεταγμένη δράση για μια σε βάθος κάθαρση. Είναι αδιανόητο μερικές δεκάδες χούλιγκανς, σε έναν τόπο που συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με πλωτή γέφυρα, να έρχονται με τα πόδια, ανενόχλητοι, να καταστρέφουν και να φεύγουν, αμαυρώνοντας μια γιορτή και εκθέτοντας συνολικά την Πολιτεία.

Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να πάρουν τα μέτρα που απαιτούνται.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Συνεχίζεται και αυτό το τριήμερο η προσφορά για τον 6ο Πράσινο Ημιμαραθώνιο
Επομενο αρθρο
Θετικά μηνύματα από την Έκθεση Τουρισμού της Νάπολης για αύξηση τουριστών στα Ιόνια Νησιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.