HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ
Προηγουμενο αρθρο
Το Αφήγημα της Τρικυμίας απο το Στράτο Τζώρτζογλου!
Επομενο αρθρο
Τυφώνας Μάθιου: Πάνω από 800 νεκροί στην Αϊτή, σε επιφυλακή οι αμερικανικές αρχές

1 Σχόλιο

  1. Θοδωρής Αραβανής
    8 Οκτωβρίου 2016 at 15:20 — Απάντηση

    Αν υπήρχε περίπτωση να κινητοποιηθεί ο κοινωνικός παίχτης να μην αποδεχτεί τα τιμολόγια οποιασδήποτε κοινωνικής ωφέλειας μαζί με την αίτηση για να επιστραφούν πίσω τα όσα έχει πληρώσει – αυτός ο κοινωνικός παίχτης- ως πάγιο χρόνια διπλή ταρίφα για να στηθούν τα φυσικά Εθνικά μονοπώλια για την ανάπτυξη και την πρόοδο μεταπολεμικά της χώρας, … τότε όχι μόνο δεν θα υπήρχε ενδιαφέρον από όποιον ιδιώτη για να θέλει να εκμεταλευτεί τις κοινωνικές αυτές υποδομές , αλλά ταυτόχρονα θα προστρέχανε δανειστές, συμφέροντα , κράτη και αγορές που εξαρτούν την χώρα με τα διάφορα δήθεν χρέη, θα προστρέχανε ικετευταί προς τους Έλληνες πολίτες και την Ελληνική πολιτεία.
    Ικετευταί διότι θα καταλάβαιναν ότι η άρνηση του Ελληνικού κοινωνικού παίχτη, μπορούσε να βάλει φωτιά γενικότερη και να καιγόνταν και τα πολυτελή μέγαρα και τα ηλεκτρονικά συστήματα και τα χαρτιά που αναφέρονται στις δήθεν εξαρτήσεις της χώρας και την χάρη που μας κάνουν ως χώρα και μας βοηθούν για να μην χρεωκοπήσουμε.
    Το γνωρίζουν αυτό και για τούτο χρόνια τώρα κάνουν ότι μπορούν για να το αποτρέψουν με κάθε λογής τεχνικές, όπως κουρέματα, μνημόνια, προοδευτική εισοδηματική σύμπτυξη, αφαίρεση προοδευτικά της νομισματικής φορολογίας,και όσα περί μεθοδικής αναπτυξιακής μπαρούφας που κυκλοφορεί από το β εξάμηνο του 2011 ως δυνατότητα εκτιμηθείσα από τους ίδιους τους τοκογλύφους δανειστές και κράτη. Τους ίδιους που απαιτούν να τους λένε οι Έλληνες ευχαριστώ αφού πρώτα μας πουλήσανε όσα αρχικά αρπάξανε.
    Και η αρπαγή του ενεργειακού στρατηγικού λιγνιτικού πλεονεκτήματος της χώρας, μέσω χρηματιστηριακού τζόγου ρύπων, είναι το κραυγαλέο σημαίνον και σημαινόμενο και παραπέμπον μαζί , που εξηγεί τον όρο Ελληνική χρεωκοπία στις μέρες μας.
    Το ζητούμενο είναι το γκεσέμι που θα κινητοποιήσει τον κοινωνικό παίχτη,
    Και στην ιστορία – αυτού του ταλαίπωρου Νεοελληνικού κράτους- δεν λείψανε ιστορικά τα γκεσέμια.
    Τώρα τελευταία απ ότι φαίνεται Ευρωπα’ι’κή επιδοματική πρακτική των κτηνοτροφικών επιδοτήσεων χρόνια, λειτούργησε αποτρεπτικά για την παραγωγή και ανάδειξη γκεσεμιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.