HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑνακοίνωση Δήμου Λευκάδας για τους συμβασιούχος της καθαριότητας

Ανακοίνωση Δήμου Λευκάδας για τους συμβασιούχος της καθαριότητας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017, το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής αποφάσισε κατά πλειοψηφία (28 υπέρ, 1 κατά) την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. και τη σύσταση 21 νέων θέσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας για 1η φορά μετά από 10 περίπου χρόνια. Η απόφαση στηρίχθηκε στις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4479/2017 που ψήφισε η Βουλή, δίνοντας μεταβατική λύση και δρομολογώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας αποφάσισε τη σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας Ο/Χ με το προσωπικό που παρείχε υπηρεσίες έως 7/6/2017 (των οποίων οι συμβάσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Ελεγκτικό Συνέδριο) και μέχρι 31/3/2018, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθ. 24 του Ν. 4479/2017.

Πρόκειται για μεταβατική διευθέτηση του προβλήματος που προέκυψε από την γνωστή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους της καθαριότητας.

Για τη Δημοτική Αρχή οριστική λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί να είναι άλλη από τη δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων τακτικού προσωπικού που θα βάλει τέλος στην για δεκαετίες «ομηρεία» χιλιάδων εργαζομένων και θα στελεχώσει τις δομές του κράτους και τους αποδυναμωμένους ΟΤΑ.

Αυτή η «ομηρεία», μέσω των πολυετών ανανεωμένων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ως πολυεργαλείο πολιτικών συμφερόντων – σκοπιμοτήτων, ήταν πάγια τακτική ακόμη και την εποχή που υπήρχε η δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τις πάγιες – διαρκείς ανάγκες, αφού η μόνιμη αβεβαιότητα των εργαζομένων ήταν η δική τους μόνιμη βεβαιότητα. Δυστυχώς σ’ αυτή την επιλογή οδηγήθηκε συνειδητά και η συντριπτική πλειοψηφία διοικήσεων των ΟΤΑ στο παρελθόν.

Όσοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δημιούργησε όλη αυτή την αναστάτωση ή αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα, επιχειρώντας να εμφανιστούν ως «υπέρμαχοι της διαφάνειας», «αγωνιστές της ηθικής» και «προστάτες των θεσμών», είναι αυτοί που συντασσόμενοι με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, ξεκάθαρα επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.

Τέλος θεωρούμε πως η ήδη ψηφισμένη τροπολογία κινείται στη σωστή κατεύθυνση για μεταβατική λύση και ζητάμε από την κυβέρνηση να δρομολογήσει άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα οδηγήσουν στην ουσιαστική επίλυση του προβλήματος.

Από το Δήμο Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Ο Κωτσοπάτσος του Κόσμου και του Ρίσκου
Επομενο αρθρο
Χάλκινο μετάλλιο ο Φυτόπουλος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠ/ΠΚΑ'

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.