HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας για την λειτουργία του Νοσοκομείου

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας για την λειτουργία του Νοσοκομείου

Στη συνεδρίαση του, στις 19.09.2019, το Δ.Σ. του Ι.Σ. Λευκάδας για πολλοστή φορά και επί μακρόν ασχολήθηκε με το θέμα του Νοσοκομείου.

Όλα τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση.

Ο Ι.Σ.Λ. προγραμματίζει σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς για να συζητήσει το θέμα, να ενημερωθεί και να καταθέσει προτάσεις για την βελτίωση της κατάστασης, καθώς και για το μείζον πρόβλημα που άπτεται της Δημόσιας Υγείας (σκουπίδια), παρ όλο που σε ανοιχτή σύσκεψη για το θέμα αυτό πριν χρόνια είχε κάνει συγκεκριμένη πρόταση η οποία ουδέποτε υλοποιήθηκε.

Για το θέμα του Νοσοκομείου, προς το παρόν, θεωρεί ως άμεση προτεραιότητα την συνέχιση της διαδικασίας, που είχε ανασταλεί λόγω των εκλογών, προκήρυξης των 6 θέσεων μονίμων ιατρών Ε.Σ.Υ. (2 Αναισθησιολόγων, 1 Νεφρολόγου,1 Παθολόγου, 1 Βιοπαθολόγου, 1 Γυναικολόγου) βάσει της Απόφασης του Υπουργού Υγείας (Γ4α/Γ.Π.36305/Σχετ. 3374,29312,31649/17-5-2019). Αν είχε προχωρήσει η διαδικασία και υπήρχαν πλέον υποψηφιότητες, πιστεύουμε ότι και για την σύγχρονη τότε προκήρυξη 3 θέσεων επικουρικών ιατρών, μεταξύ των οποίων και ενός Αναισθησιολόγου θα είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Ήδη χάθηκαν 4 μήνες. Πέραν αυτού κάθε άλλη προκήρυξη θέσεων ιατρών για το Νοσοκομείο και όχι σε επίπεδο απλής εξαγγελίας είναι επιθυμητή, αναγκαία και καλοδεχούμενη.

Όσον αφορά την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Ι.Σ.Λ. καταγγέλλει την παραπληροφόρηση, την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας στους πολίτες και την προσπάθεια απαξίωσης του Νοσοκομείου μας που επιχειρείται με το περιεχόμενο της, το οποίο συγχρόνως προσβάλλει βάναυσα και απαξιώνει τους 3 συναδέλφους του Ακτινολογικού Τμήματος.

Αντιπαρερχόμενοι το φαιδρό λογοπαίγνιο “στο κουτί” και του κουτιού”, ενημερώνουμε τους πολίτες της Λευκάδας ότι ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου λειτουργούσε και λειτουργεί, είναι του κουτιού ως τοποθετημένος και εν λειτουργία για πρώτη φορά και όχι μεταχειρισμένος όπως ο προηγούμενος. Υπήρξε ένα πρόβλημα με τον εγχυτή, ο οποίος δεν είχε συνδεθεί ακόμη από την κατασκευάστρια Εταιρεία, και την εκπαίδευση στη χρήση του των Τεχνολόγων του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος. Αυτό συνδέεται με την διενέργεια συγκεκριμένων αξονικών τομογραφιών. Ήδη από τις 17/9/2019 ο εγχυτής έχει συνδεθεί, και μπορούν να γίνουν και οι συγκεκριμένες αξονικές τομογραφίες.

Ο Ι.Σ.Λ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια των συντακτών της ανακοίνωσης να διαστρεβλώσουν το νόημα ενός υπηρεσιακού παραπεμπτικού / ενημερωτικού σημειώματος της συναδέλφου Ακτινοδιαγνώστριας και μέλους του Δ.Σ. του Ι.Σ.Λ. προς τον συνάδελφό της του Γ.Ν. Πρέβεζας για την διενέργεια αξονικής τομογραφίας με αγγειακή σκιαγράφηση σε περιστατικό πιθανής πνευμονικής εμβολής, για καλύτερο απεικονιστικό αποτέλεσμα.

Απόδειξη της παραπληροφόρησης της ανακοίνωσης για μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου και μη εξυπηρέτησης και ταλαιπωρίας των ασθενών, είναι το γεγονός ότι όπως προκύπτει από το επίσημο αρχείο του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος του Νοσοκομείου μόνο η ως άνω συνάδελφος διενήργησε στο διάστημα 2-20/8/2019 ήτοι μέσα σε 19 μέρες, 61 αξονικές τομογραφίες (26 εσωτερικών ασθενών, 28 από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και 7 εξωτερικών ασθενών του ΕΟΠΥΥ), ο δε συνολικός αριθμός των αξονικών τομογραφιών που διενεργήθηκαν από τους 3 συναδέλφους του Τμήματος, για το διάστημα 1/8/19-22/9/19 ανέρχεται σε 252.

252 αξονικές τομογραφίες μόνο στο ανωτέρω διάστημα από έναν αξονικό τομογράφο που δεν λειτουργεί κατά την ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ, μόνο ο συντάκτης της θα μπορούσε να μας το ερμηνεύσει.

Όσον αφορά τον μαστογράφο, το βασικό είναι ότι το Νοσοκομείο είναι εξοπλισμένο με ψηφιακό μαστογράφο, και μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού, αυτός θα τεθεί σε λειτουργία και θα εξυπηρετεί τις γυναίκες της Λευκάδας.

Ο Ι.Σ. Λευκάδας κάνει ύστατη έκκληση προς όλους να σταματήσει αυτή η πολεμική υπονόμευσης του Νοσοκομείου που έχει επίσης και άμεση αρνητική επίδραση στη λειτουργία του προσωπικού (ιατρικού και παραϊατρικού), γιατί στο τέλος οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι Λευκαδίτες και κερδισμένοι όσοι θα έχουνεπιτύχει τους ανομολόγητος σκοπούς τους.

Στην ίδια συνεδρίαση του, το Δ.Σ. του Ι.Σ.Λ. ανταποκρινόμενο στην ανοιχτή πρόσκληση του κυρίου Δημάρχου για ορισμό εκπροσώπου στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει την συνάδελφο και μέλος του Δ.Σ. κυρία Θεοδώρα-Χριστίνα Καζιάνη, ως εκπρόσωπο του Ι.Σ.Λ. στην Επιτροπή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταύρος Γρηγόρης                            Παναγιώτης Γεωργόπουλος

Προηγουμενο αρθρο
Οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων
Επομενο αρθρο
Εικαστικό Εργαστήρι: έναρξη μαθημάτων 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.