HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση – καταγγελία της παράταξης «Μεγανήσι για όλους»

Ανακοίνωση – καταγγελία της παράταξης «Μεγανήσι για όλους»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καθημερινά, με μεγάλη προσοχή και ανησυχία, παρατηρούμε τις εξελίξεις στο θέμα του Κορωνοιού και η ενημέρωση στις 18:00 από τους πλέον αρμόδιους για το θέμα της εξέλιξης της επιδημίας στη χώρα μας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Και στο Νησί μας κάναμε πράξη τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί κατά πολύ προκειμένου να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας και τον εαυτό μας.
Είναι δε γεγονός και το ότι Μεγανησιώτες που μένουν είτε στον Δήμο Λευκάδας είτε και εκτός Νομού (Αθήνα, Πάτρα κτλ) απέφυγαν να έρθουν, αν και τους δόθηκε η δυνατότητα, προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία των κατοίκων και κυρίως του γηραιού πληθυσμού.

Οι κάτοικοι λοιπόν του Νησιού μας όπως αποδεικνύεται, αντιμετωπίζουν από τη μεριά τους, στην πλειοψηφία τους,την κατάσταση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Εδώ όμως προκύπτει και το μεγάλο ζήτημα αν από εδώ και πέρα που η κατάσταση θα αρχίσει να δυσκολεύει θα είμαστε έτοιμοι, και κατά πόσο ο Δήμος, ως αρμόδιος, έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ανταποκριθεί.

Χωρίς καμία απολύτως διάθεση για αντιπαράθεση, την δύσκολη αυτή στιγμή, εκφράζουμε την πίκρα και την αγανάκτηση μας και ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας του Νησιού μας και ο Πρόεδρος της Ομάδας Αντιμετώπισης του Κορωνοιού, ο κος Δήμαρχος, απουσιάζει από το νησί και από τον Δήμο.

Την στιγμή που όλοι οι Δήμαρχοι πανελλαδικά είναι στις επάλξεις, στους Δήμους τους, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να γίνει ρευστή και να ξεφύγει ελέγχου, εμείς εδώ στο Μεγανήσι είμαστε μόνοι μας, ενώ ο Δήμαρχος μας βρίσκεται και ζει στον διπλανό Δήμο βγάζοντας καθημερινά Δελτία Τύπου για Έργα, Συμβάσεις και Αναθέσεις λες και η ζωή συνεχίζεται κανονικά.
Στο Μεγανήσι όμως συνεχίζει να είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΩΝ.

Στην διάσκεψη που κάναμε μέσω skype στις 18 Μαρτίου προτείναμε μέτρα << ασφαλείας>> προκειμένου να θωρακισθεί το Μεγανήσι και οι Μεγανησιώτες. Δεν ακουστήκαμε παρά ελάχιστα.

Μεταξύ άλλων προτείναμε και την σύσταση Ομάδας Αντιμετώπισης του Κορωνοιού και θέσαμε τους εαυτούς μας στη διάθεση του Δήμου για βοήθεια. Η Δημοτική Αρχή, όμως, με απόφαση Δημάρχου επιδεικτικά απέρριψε την προσφορά και των δύο παρατάξεων της Αντιπολίτευσης να έχουν μέλη στην συγκεκριμένη επιτροπή, προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά όσο και ότι μπορούν, ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της δεν βρίσκεται στο Μεγανήσι.

Η συγκεκριμένη επιτροπή δεν γνωρίζουμε αν έχει καν συνεδριάσει μέχρι σήμερα.
Για τις υπόλοιπες προτάσεις μας, τις οποίες και δημοσιεύσαμε, ούτε συζήτηση καν.

Προσφάτως δε διαβάσαμε ότι ο Δήμος Λευκάδας κίνησε διαδικασίες και θα παραλάβει 20.000 μάσκες από την αδελφοποιημένη πόλη Zhoushan της Κίνας τις οποίες σκοπεύει να διανέμει σε υπηρεσίες του Νομού.
Εμείς εδώ δεν έχουμε ενημερωθεί για καμιά πρωτοβουλία προμήθειας Υγειονομικού Υλικού και βέβαια ούτε για το πως σκοπεύει ο Δήμος να αξιοποιήσει την επιχορήγηση των 5.000,00€.

Επιμένουμε,
και η φωνή μας δεν είναι φωνή που ζητάει βοήθεια. Είναι φωνή ανθρώπων που απαιτούν και έχουν δικαίωμα να προστατευθούν πριν να είναι αργά, ακόμα και αν οι προοπτικές για την χώρα μας φαίνονται θετικές μέχρι ώρας.

Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση τη συγκεκριμένη στιγμή όπως σίγουρα θα βιαστεί να επικαλεστεί η Δημοτική Αρχή.

Απαιτούμε, γιατί εμείς και οι αγαπημένοι μας άνθρωποι ζούμε εδώ. Τρέμουμε γι’ αυτό που μπορεί να έρθει και ζητάμε να θωρακιστούμε πριν να είναι αργά.

Παρακαλούμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή, πέρα των υπολοίπων ενεργειών που πρέπει να κάνει ως οφείλει, δεδομένου ότι στη Λευκάδα έχει εμφανιστεί ήδη κρούσμα, να εισηγηθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να αντιμετωπιστεί το Μεγανήσι ως ξεχωριστό νησί και όχι ως Νομός μαζί με τον Δήμο Λευκάδας.
Να ζητήσει παύση των οικοδομικών εργασιών καθώς αυτό αποτελεί <<υγειονομική βόμβα>> αφού επιτρέπει σε εργάτες να πηγαινοέρχονται με την άδεια εργασίας του εργοδότη τους.

Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα σκάφη αναψυχής και στα πλωτά μέσα μεταφοράς από και προς το Μεγανήσι σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο
Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας και στους τρεις οικισμούς ζητώντας επιπλέον προσωπικό από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας
Να περιοριστούν τα δρομολόγια της συγκοινωνίας στα απολύτως απαραίτητα.

Τα ανωτέρω είναι ενέργειες που έχουν υιοθετηθεί από πολλούς Δημάρχους και Προέδρους Πολιτικής Προστασίας νησιών και είναι αυτά που ζητάει σήμερα το Μεγανήσι από την Δημοτική του Αρχή, γι’ αυτά ανησυχεί και γι’ αυτά φωνάζει.
Και η Παράταξη μας είναι υποχρεωμένη να τα μεταφέρει και να τα διεκδικήσει.

Τελειώνοντας θεωρούμε απαραίτητο να αναφέρουμε ότι μέσα σε όλα, την προσεχή Τρίτη θα πραγματοποιηθεί και δια περιφοράς Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση των μελετών για την εγκατάσταση μονάδας Κομποστοποίησης στην περιοχή της Σχίζας.

Η πρώτη μας σκέψη ήταν η αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση στο πρόσωπο της αντιπολίτευσης και της απουσίας του Δημάρχου από το νησί τις δύσκολες αυτές στιγμές.
Επειδή όμως δεν επιθυμούμε να δώσουμε αφορμές στον γνωστό λαϊκισμό του δημάρχου θα συμμετάσχουμε παρότι θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα σοβαρότατο θέμα που όμως έρχεται πάλι χωρίς ενημέρωση του κόσμου αλλά και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εμείς παραμένουμε στη διάθεση της Μεγανησιώτικης κοινωνίας όπως οφείλουμε και δηλώνουμε παρόν όπου και όπως χρειαστεί.

Προηγουμενο αρθρο
Δημοτική Κίνηση «Όλοι για τη Λευκάδα»: Επιστολή προς τον Δήμαρχο
Επομενο αρθρο
Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.