HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας για την απεργία των συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας

Ανακοίνωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας για την απεργία των συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας

Σαββάτο 24 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεδομένου ότι το ψεύδος, η ανευθυνότητα και η προπαγάνδα περισσεύει, πρέπει να γίνει σαφές ότι το ζήτημα των “παρατασιούχων” καθαριότητας που μένουν απλήρωτοι και αγωνίζονται για την καταβολή των δεδουλευμένων και την εργασία τους, δεν είναι αφηρημένο, ούτε προήλθε εξ ουρανού, ούτε βέβαια κληρονομήθηκε στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων της συγκυβέρνησης κατά τα έτη 2015-2016-2017 με τις οποίες, ακόμα και με ΠΝΠ παραμονές Πρωτοχρονιάς, επιβλήθηκε η παράταση των συμβάσεων καθαριότητες ορισμένου χρόνου, χωρίς να το ζητήσουν ή να ερωτηθούν καν οι Δήμοι και οι οποίες κρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο αντισυνταγματικές.
Εδώ που έχουνε φτάσει τα πράγματα, η Κυβέρνηση οφείλει:

1. Να βρει άμεσα μια πρακτική και εφαρμόσιμη λύση, στο πλαίσιο της νομιμότητας, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στη καθαριότητα τα δεδουλευμένα τους.
2. Να δρομολογηθούν από την Κυβέρνηση άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών μέσω ΑΣΕΠ, σε συνεννόηση με τους Δήμους της Χώρας, βάσει ενός επεξεργασμένου σχεδίου.

Οι εργαζόμενοι στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας, όπως και σ’ όλες τις χειρωνακτικές δουλειές, είναι αυτονόητο ότι αξίζουν σεβασμού και αναγνώρισης. Αυτονόητο επίσης είναι, πως εγκαλώντας τη Κυβέρνηση να αποκτήσει επιτέλους λίγη σοβαρότητα και στοιχειώδη ειλικρίνεια, δεν νομιμοποιούμαστε να θέτουμε με τις πράξεις μας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και να ερχόμαστε σε ευθεία σύγκρουση με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, επικροτούμε την πρωτοβουλία των συμβασιούχων και του μόνιμου προσωπικού του δήμου μας, οι οποίοι παρόλη την πικρία τους και την αβεβαιότητα που βιώνουν σε σχέση με το εργασιακό τους μέλλον, εξαιτίας των αδέξιων κυβερνητικών χειρισμών, την Παρασκευή 23 Ιουνίου προέβησαν στην αποκομιδή των σκουπιδιών που είχαν συσσωρευτεί λόγω της απεργίας.

Παράλληλα, καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες αυτόκλητων σωτήρων, οι οποίοι στο όνομα της κοινωνίας, αναλαμβάνουν εντελώς εξωθεσμικά να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον.

Προειδοποιούμε πως στο βαθμό που αυτές οι ενέργειες βρίσκουν πολιτική κάλυψη, δημιουργούν επικίνδυνα προηγούμενα, με απρόβλεπτες συνέπειες για το ίδιο το πολίτευμα.

Καλούμε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όλων τον κομμάτων που σέβονται του δημοκρατικούς θεσμούς, να καταδικάσουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους αυτές τις ενέργειες.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Αλληλεγγύη στον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ
Επομενο αρθρο
Εκδρομή στην Καστοριά από το Σωματείο Φίλων Μονής Φανερωμένης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.