HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας

Ανακοίνωση Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας

Είναι γνωστή η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Λευκάδας, κατάσταση που όσο συνεχίζεται αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για την υγεία και τη ζωή των ασθενών.

Δυστυχώς η κατάσταση αυτή αντικατοπτρίζει το επίπεδο στο οποίο έχει περιέλθει η Δημόσια υγεία στο σύνολο της χώρας, λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών και στο χώρο της υγείας. Έχει επιλεγεί η πλήρης υποβάθμιση της Δημόσιας υγείας, όταν είναι γνωστό – μελετημένο, πως αυτές οι πολιτικές συνεπάγονται την εκτόξευση «αχρείαστων θανάτων» για το λαό.

Ο σύλλογος μας συμμετείχε από την περασμένη χρονιά στις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο, για να μη φτάναμε στο σημερινό κατάντημα. Θεωρούσαμε και θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή του συλλόγου μας να ανταποκριθεί στο, από τότε, κάλεσμα προς τους φορείς του νησιού.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους φορείς του νησιού που συμμετέχουν και καλούμε τους συναδέλφους, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας, να συμμετέχουν στην αυριανή στάση εργασίας 10-13μμ με χώρο συγκέντρωσης το Νοσοκομείο διεκδικώντας:

-άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των κλινικών του Νοσοκομείου που υπολειτουργούν ή δε λειτουργούν καν,

-άμεσες , μαζικές και ΜΟΝΙΜΕΣ προσλήψεις προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με βάση τις ανάγκες,

-παροχή δωρεάν – υψηλού επιπέδου δημόσιας υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το σύνολο του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις,

-επαρκή χρηματοδότηση της υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Υ.Γ.

Μπέρτολτ Μπρεχτ:

…Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο… Λίγοι μόνο απ αυτούς τους τρόπους είναι απαγορευμένοι…

Το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Ο Αη Γιώργης στο Μαραντοχώρι
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Βουλευτή Σταύρου Γρηγόρη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.