HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων

Ανακοίνωση Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ 11-12-2016

Αγαπητέ συνάδελφε,
Με τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2016, ουσιαστικά κλείνει ο κύκλος της θητείας της σημερινής διοίκησης του 16ου Π.Τ. Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Έχοντας την κύρια ευθύνη για τη διοίκηση του τμήματος νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση για το έργο που αφήνουμε πίσω μας.
Παραλάβαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις έναν επιστημονικό φορέα άγνωστο στην τοπική κοινωνία, έναν φορέα που δεν παρήγαγε απολύτως κανένα επιστημονικό έργο και δεν είχε πραγματοποιήσει απολύτως καμία παρέμβαση στην τοπική κοινωνία.
Έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου που έταξε η πολιτεία στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, δουλέψαμε σκληρά προκειμένου να παραγάγουμε έργο και να παρέμβουμε δυναμικά στην τοπική κοινωνία, προς όφελός της.
Έτσι, η πρώτη ενέργεια, όταν αναλάβαμε την ευθύνη διοίκησης του Τμήματος, ήταν να δημιουργήσουμε θεματικές επιτροπές, ανοικτές προς όλα τα μέλη μας, με σκοπό την παραγωγή επιστημονικού έργου και κατ’ επέκταση την υποβοήθηση του έργου του Δ.Σ.. Επιπρόσθετα, διευρύναμε τις αρμοδιότητες της επιτροπής χορήγησης αδειών Λογιστών – Φοροτεχνικών και την καταστήσαμε γνωμοδοτικό όργανο αρμόδιο για πάσης φύσεως ζητήματα που αφορούν το επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού, καθώς, επίσης, και για ζητήματα που αφορούν τα Δημόσια Έσοδα.
Ενισχύσαμε την παρουσία μας στα εκτός της έδρας του Τμήματος νησιά των Ιονίων, πραγματοποιώντας συχνές επισκέψεις στη Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα, με σκοπό τη δημιουργία στενών δεσμών συνεργασίας με τα μέλη μας αλλά και τους θεσμικούς φορείς των νησιών αυτών. Επιπλέον, προκειμένου να ενισχύσουμε την παρουσία μας στα νησιά αυτά, συστήσαμε τριμελείς επιτροπές διοίκησης, με κύρια ευθύνη την εκπροσώπηση του τμήματος μας ενώπιων των τοπικών θεσμικών φορέων, καθώς, επίσης και την αμεσότερη συνεργασία με τα μέλη μας.
Συνεργαστήκαμε στενά με τους κατά τόπους Συλλόγους Λογιστών, αποκαθιστώντας, άμεσα, όποια προβλήματα συνεργασίας είχαν δημιουργηθεί κατά το παρελθόν.
Πραγματοποιήσαμε, για πρώτη φορά, ανοικτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Τμήματος, με τη συμμετοχή όλων των μελών μας στην Κεφαλονιά. Ήταν και η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε εκτός της έδρας του Τμήματος που είναι η Κέρκυρα.
Αποκτήσαμε στενούς δεσμούς συνεργασίας με τον παραγωγικό κόσμο της περιφέρειας μας και ειδικότερα με το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας.
Πραγματοποιήσαμε, με δική μας πρωτοβουλία και με τη δική μας αιγίδα, στην Κέρκυρα, σύσκεψη μεταξύ των Εμπορικών Επιμελητηρίων όλων των Νησιών των Ιονίων με σκοπό την ενίσχυση της συνοχής του επιχειρηματικού κόσμου της Περιφέρειας μας. Η σύσκεψή αυτή ήταν Ιστορική γιατί ήταν η πρώτη φορά που εκπρόσωποι των Εμπορικών Επιμελητηρίων όλων των νησιών των Ιονίων, συναντήθηκαν όλοι μαζί προκειμένου να βρουν ένα κοινό βηματισμό.
Αποκτήσαμε δεσμούς συνεργασίας με άλλους επιστημονικούς φορείς, όπως το Τ.Ε.Ε. Κέρκυρας με αποτέλεσμα τη δημιουργία, μετά από δική μας πρόταση, διεπιστημονικών επιτροπών.
Πραγματοποιήσαμε σύσκεψη, με την παρουσία των Διευθυντών των Κεντρικών καταστημάτων Κέρκυρας των Ελληνικών Συστημικών Τραπεζών, με σκοπό την ενημέρωση αλλά και την ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα.
Εργασθήκαμε και αναπτύξαμε πλήρες σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας μας. Έτσι, γίναμε το μοναδικό Περιφερειακό Τμήμα, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, το οποίο έχει καταρτίσει αναπτυξιακό σχέδιο για την Περιφέρεια στην οποία ανήκει. Το οποίο και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση.
Πραγματοποιήσαμε ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά συνέδρια των τελευταίων 20 ετών στην Περιφέρεια μας, στο οποίο συμμετείχε το σύνολο των θεσμικών, επιστημονικών και παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας μας. Έτσι, γίναμε το μοναδικό Περιφερειακό Τμήμα το οποίο πραγματοποίησε τέτοιας φύσης αναπτυξιακό συνέδριο στην Ιστορία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Αποκτήσαμε δεσμούς συνεργασίας με τον εκπαιδευτικό κόσμο και ειδικότερα με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Συμμετείχαμε με εκπροσώπους μας, σε Επιτροπές και Διοικητικά Συμβούλια φορέων και οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως για παράδειγμα στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, μετά και από δική μας επιμονή και προσπάθεια.
Εκφράσαμε, άποψη για διάφορα επίκαιρα ζητήματα και προτείναμε λύσεις για πολλά κοινωνικά προβλήματα.
Είχαμε συχνότατη παρουσία στα Μ.Μ.Ε. με σκοπό τη ευρεία διάδοση των απόψεων του Επιστημονικού μας φορέα.
Εκπροσωπήσαμε τον επιστημονικό μας φορέα σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, δηλώνοντας, με τον τρόπο αυτό, την έντονή παρουσία μας στην τοπική κοινωνία.
Εξασφαλίσαμε, για πρώτη φορά, την συμμετοχή μας σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (Intereg Ελλάδα – Αλβανία), ενώ έχουμε, ήδη, προχωρήσει και σε ενέργειες για τη συμμετοχή μας και σε άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, σε συνεργασία με άλλους φορείς.
Σταθήκαμε δίπλα στον Συνάδελφο Οικονομολόγο, τον Οικονομολόγο Λογιστή Φοροτεχνικό και τον στηρίξαμε σε όλα τα επίπεδα, αναλόγως και με τις δυνατότητές μας.
Ανταποκριθήκαμε σε όλα τα μεμονωμένα αιτήματα των μελών μας.
Πραγματοποιήσαμε μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών σεμιναρίων για τα μέλη μας.
Τέλος, εξασφαλίσαμε την οικονομική βιωσιμότητα και κατοχυρώσαμε τη μελλοντική ύπαρξη του Περιφερειακού μας Τμήματος, παρεμβαίνοντας στα πλαίσια της συζήτησης που διεξήχθη, πριν ένα έτος, για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ειδικότερα, στα πλαίσια της συζήτησης και της απόφασης που ελήφθη την Σ.Τ.Α. του Ο.Ε.Ε. του Δεκεμβρίου 2015, ζητήσαμε και έγινε δεκτό να μην εξαρτώνται οι πόροι που διατίθενται από την Κεντρική Διοίκηση προς κάθε Περιφερειακό Τμήμα με μοναδικό κριτήριο τον αριθμό των ενεργών μελών, αλλά να λαμβάνεται υπόψη και η γεωγραφική ιδιαιτερότητα του κάθε Τμήματος, αναδεικνύοντας την ανάγκη που έχουν τα Νησιωτικά Τμήματα, όπως το δικό μας, σε αυξημένους πόρους.
Αγαπητέ συνάδελφε
Αναμφισβήτητα, υπό τη δική μας διοίκηση, το 16ο Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε. καταξιώθηκε στην τοπική κοινωνία. Οι φιλοδοξίες μας όμως για το μέλλον του επιστημονικού μας φορέα δεν έχουν σταματήσει. Βασικός μας μελλοντικός στόχος είναι να φέρουμε την οικονομική επιστήμη και τον επιστήμονα οικονομολόγο στο επίκεντρο της κοινωνικής μας ζωής.
Έτσι, προγραμματίζουμε για την επόμενη τριετία τις εξής ενέργειες και δράσεις:
• Θα ενισχύσουμε την παρουσία μας στα λοιπά νησιά των Ιονίων θωρακίζοντας τις τριμελείς Επιτροπές Διοίκησης που εμείς δημιουργήσαμε, με σκοπό την ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας της Διοίκησης με όλα τα μέλη μας καθώς επίσης και την αμεσότερη δυνατότητα παρέμβασης του επιστημονικού μας φορέα στα νησιά αυτά.
• Θα ενισχύσουμε την υφιστάμενη Επιτροπή Λογιστών – Φοροτεχνικών και θα προχωρήσουμε στη σύσταση ανάλογων επιτροπών και στα υπόλοιπα τα νησιά των Ιονίων. Οι επιτροπές αυτές, θα διασυνδεθούν μεταξύ τους και θα δημιουργήσουν δεσμούς συνεργασίας με τους επαγγελματίες Λογιστές Φοροτεχνικούς και τους κατά τόπους αντίστοιχους Επαγγελματικούς τους Συλλόγους.
• Θα ενισχύσουμε όλες τις θεματικές Επιτροπές υποβοήθησης του έργου της Διοίκησης με σκοπό την παραγωγή επιστημονικού έργου. Οι συμμετοχή στις επιτροπές αυτές θα παραμείνει ανοικτή για όποιο μέλος έχει τη σχετική βούληση.
• Έχοντας καταρτίσει τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειάς μας θα εργασθούμε, με έντονους ρυθμούς, στην εξειδίκευσή τους.
• Θα διοργανώσουμε 2ο Συνέδριο για την οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας μας. Σκοπός μας είναι η πάγια διοργάνωση ανά τριετία ενός αναπτυξιακού συνεδρίου, καθιστώντας τη δράση αυτή ορόσημο για την ανάπτυξη της περιφέρειας μας.
• Θα εντείνουμε την παρέμβαση μας στην τοπική κοινωνία, με την δημιουργία τομέων δράσης. Κάθε τομέας δράσης θα συντονίζεται από ένα μέλος της διοίκησης και θα απαρτίζεται από μέλη του Τμήματος μετά από ανοιχτή πρόσκληση
Αγαπητέ συνάδελφε, το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε είναι μεγάλο και για το λόγο αυτό ζητάμε την συνδρομή σου στην προσπάθεια που έχουμε ήδη ξεκινήσει.
Ζητάμε την στήριξή σου στο ψηφοδέλτιό μας, στις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2016.
Ζητάμε να στηρίξεις με τη ψήφο σου τη Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων και την εκλογή μελών στη Διοίκηση του 16ου Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Την παράταξη που έχοντας την κύρια ευθύνη της Διοίκησης του 16ου Περιφερειακού Τμήματος, την τελευταία τριετία, μετέτρεψε το Τμήμα από ένα άγνωστο, κλειστό Club προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών και κομματικών εξυπηρετήσεων, σε ένα ανοικτό Επιστημονικό φορέα, μακριά από κομματικές επιρροές και αγκυλώσεις. Έναν επιστημονικό φορέα που ανοίχτηκε στα μέλη του και προάσπισε τα συμφέροντά του. Έναν επιστημονικό φορέα που επιτέλεσε σημαντικό έργο το οποίο αναγνωρίστηκε από το σύνολο της τοπικής Κοινωνίας.
Όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε και να πετύχουμε ακόμη περισσότερα.
Οι συνάδελφοι Οικονομολόγοι στην Λευκάδα, θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο παρακάτω εκλογικό τμήμα:
45o ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΠΕ) ΛΕΥΚΑΔΑΣ Λευκάδα – Διοικητήριο Αντωνίου Τζεβελέκη & Υποσμηναγού Αθ. Κατωπόδη της ΠΕ Λευκάδας,( ισόγειο).
Οι Υποψήφιοι του Συνδυασμού μας,
Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων:

1. Θεόδωρος Παγκράτης, Πρόεδρος του 16ου Π.Τ Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε. (Κέρκυρα)
2. Γεώργιος Πουλής, Γενικός Γραμματέας του 16ου Π.Τ. Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε. (Κέρκυρα)
3. Αλέξανδρος Ρέβης, Οικονομικός Επόπτης του 16ου Π.Τ. Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε. (Κέρκυρα)
4. Φίλιππος Κορφιάτης, Λογιστής Φοροτεχνικός, Ταμίας του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας (Κέρκυρα)
5. Δημήτρης Βλάχος, Τραπεζικός Υπάλληλος (Κέρκυρα)
6. Γιώργος Πρεντουλής, Λογιστής – Φοροτεχνικός (Κέρκυρα)
7. Αναστάσιος Καραστάθης, Δημόσιος Υπάλληλος (Λευκάδα)
8. Ηλίας Παργινός, Λογιστής Φοροτεχνικός (Κεφαλονιά)
9. Γιάννης Μουδήλας, Λογιστής – Φοροτεχνικός (Ζάκυνθος)
10. Σπυρίδων Καλογερίας, Λογιστής – Φοροτεχνικός (Ζάκυνθος)

Προηγουμενο αρθρο
Στις 28 Ιανουαρίου 2017 ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου «Οι Σκάροι»
Επομενο αρθρο
Επιχειρησιακή Άσκηση Εκκένωσης του Νοσοκομείου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.