HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου & Λυκ.Τάξεων Βασιλικής

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου & Λυκ.Τάξεων Βασιλικής

Το Σάββατο 23/11/2019 και ώρα 10.00 πμ. εκπρόσωποι του Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η διευθύντρια του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Βασιλικής κ. Χρύσα Φραγκούλη, μετέβησαν στο γραφείο του Βουλευτή κ. Αθανασίου Καββαδά, κατόπιν ραντεβού για να συζητήσουν την ανάκληση αναμοριοδότηση της σχολικής μονάδας στη Βασιλική.

Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε από τα μέλη του συμβουλίου η παρέμβαση του Βουλευτή, μέσα από το Βήμα, με όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να μην ισχύσει η υποβάθμιση του σχολείου και η κατάργηση του όρου «δυσπρόσιτου» που ίσχυε μέχρι πρότινος και να προσπαθήσει την ανάκληση της πρότασης του ΥΠΠΕΟ, για την αναβάθμιση του Γυμνασίου, και Λυκειακών τάξεων Βασιλικής και να παραμείνει το σχολείο στην ομάδα Θ. (9 μόρια).

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τονίσαμε τόσο από τα μέλη όσο και από την διευθύντρια, ότι η αλλαγή κατηγορίας, οδηγεί στην υποβάθμισή του, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο κατάργησης του, εφόσον η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων των ομάδων προσανατολισμού, θα εγκρίνεται μόνο κατά παρέκκλιση από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας.

Επίσης τονίζεται η ανάγκη για ανάκληση της απόφασης υποβάθμισης δεδομένου ότι το σχολείο μας βρίσκεται στο νοτιότερο και πιο απόμακρο τμήμα το νησιού σε σχέση με την πόλη της Λευκάδος. Ήδη η πρόσβαση των μαθητών του σχολείου –οι οποίοι κατοικούν σε 13 ορεινά χωριά και 2 οικισμούς της Νότιας Λευκάδας, που βρίσκονται σε ακτίνα περίπου 20 χιλιομέτρων περιμετρικά της Βασιλικής είναι εξαιρετικά δύσκολη, μέσα από δύσβατο δρόμο με πολλές και επικίνδυνες στροφές και συχνές κατολισθήσεις λόγω βροχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι 8 από τα απομακρυσμένα χωριά της περιοχής δεν επικοινωνούν καθημερινά με την πόλη της Λευκάδας γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα προβληματική την μετακίνηση των μαθητών στην πρωτεύουσα του νομού, προκειμένου να παρακολουθήσουν την κατεύθυνση επιλογής τους.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από το έγγραφο του ΚΤΕΛ που σημειώνει ότι η χιλιομετρική απόσταση Βασιλικής-Λευκάδας είναι 38 χιλιόμετρα και ο χρόνος εκτέλεσης του δρομολογίου είναι 1 ώρα και 15 λεπτά. Υπογραμμίζεται επίσης ότι τα χωριά Αθάνι-Δράγανο-Κομιλιό-Μανάσι-Νικολί-Άγιος Ηλίας-Σύβοτα-Εύγυρος, δεν υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια.

Εν’ ολίγοις επειδή αυτή η κατηγοριοποίηση των σχολείων έγινε με κριτήριο την απόσταση από την πρωτεύουσα του Νομού και την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών, δεν λαμβάνει όμως υπ’ όψιν γεωγραφικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα των παιδιών μας στην ουσιαστική μόρφωση και την επιλογή για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι χρέος όλων μας να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση του σχολείου μας, γιατί όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα στην μόρφωση.

Μετά το τέλος της συζήτησης ο κ. Βουλευτής μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν, από την θέση που βρίσκεται, για να πετύχει την ανάκληση υποβάθμισης του σχολείου μας.

Προηγουμενο αρθρο
Αύριο Τρίτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την διαχείριση των απορριμμάτων
Επομενο αρθρο
Δελτίο Τύπου και Αίτηση Συμμετοχής στο (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.