HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ανακοίνωση Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου για τα αποτελέσματα των εκλογών

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ αποφασιστικά
με σωματείο ΟΛΩΝ των εργαζομένων
σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση!

Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τους δεκάδες συναδέλφους που δεν αποπροσανατολίστηκαν, αλλά αντιστάθηκαν στο κλίμα φόβου, υποταγής & χειραγώγησης που προσπάθησαν να επιβάλουν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού, ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ και των εργοδοτικών συνδικαλιστών ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Α.ΣΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ 6 ΣΤΙΣ 7 ΕΔΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΨΗΦΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ ΠΟΥ Η Α.ΣΥ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ( πικρή εμπειρία απ’ την καθημερινότητά μας,) ΝΑ αποτυπωθεί & στην κάλπη η ριζοσπαστική διάθεση της πλειοψηφίας των συναδέλφων για σωματείο – αποκούμπι, που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, σωματείο οργανωτή αγώνων νικηφόρων!

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους του Κέντρου Υγείας Βασιλικής για τη μαζικότητα στις εκλογές που αψήφησαν τα εκατέρωθεν «κελεύσματα» για την ΜΗ ορθότητα της επανεγγραφή τους στο σύλλογο ΑΛΛΑ και την χιλιομετρική απόσταση και δήλωσαν ΠΑΡΟΝ στην ενότητα των εργαζομένων.

Στερεώσαμε στη συνείδηση όλων, ένα βήμα ενότητας των υπαλλήλων στην υγεία. Αργά αλλά σταθερά το παράδειγμα του μεγαλύτερου Σωματείου εργαζομένων στην υγεία, του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ευαγγελισμού αρχίζει να απλώνετε και σ ’άλλα νοσοκομεία της χώρας. Αυτό τους τρομάζει! Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. πρωτοστατούν σ’ αυτή την ενότητα εδώ και χρόνια.

Το επόμενο βήμα θα είναι να εγγραφούν στο σύλλογο όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, επικουρικοί, εργολαβικοί, ατομικές συμβάσεις κτλ

Όλο το προηγούμενο διάστημα αποδείχτηκε και στο χώρο της υγείας ότι χωριστά σωματεία γιατρών, νοσηλευτών ΔΕ, κ.λπ. είναι άκρως επιζήμια. Είναι πρακτική που διευκολύνει τους εκμεταλλευτές μας – είναι η πανάρχαια λογική του «διαίρει και βασίλευε» που ξέρει καλά η άδικη εξουσία των λίγων.

ΕΜΕΙΣ, ξεκαθαρίζουμε ότι παλεύουμε για την ενότητα όλων των εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που σήμερα υφίστανται στυγνή εκμετάλλευση. Μόνο μια τέτοια ενότητα μπορεί να καταφέρει γερό χτύπημα στην εργοδοσία κρατική και ιδιωτική. Καμιά σχέση δεν έχουμε και δεν θέλουμε με αυτούς που επωφελούνται από αυτή την κατάσταση και αυτή την πολιτική που ισοπεδώνει τη ζωή μας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το επόμενο διάστημα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις π.χ Αλλαγή οργανισμών νοσοκομείων με μείωση οργανικών θέσεων, συγχωνεύσεις και κατάργηση υπηρεσιών και παράδοση τους στους ιδιώτες, νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία με «κόφτη εισαγωγής στα νοσοκομεία», διεύρυνση των εργαζόμενων με ατομικές συμβάσεις και σ’ άλλους κλάδους, υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού, διεύρυνση των αλλότριων καθηκόντων, περαιτέρω περικοπές εξετάσεων και φαρμάκων που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΠΥ και νέες περικοπές στη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό με ότι αυτό συνεπάγετε για ασθενείς και υγειονομικούς.

Γι’ αυτό και το διακύβευμα ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ είναι ένα: να ξεμπερδεύουν με κάθε αγωνιστική φωνή, με κάθε δράση ανυπότακτη απέναντι στα μεγαθήρια των επιχειρηματιών της Υγείας & την πολιτική της ακόμη πιο βαθιάς εμπορευματοποίησης της.

Οι ψήφοι και η δράση των συναδέλφων που αντιστάθηκαν ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ θα γίνουν το επόμενο διάστημα μοχλός πίεσης για επίλυση άμεσων προβλημάτων:
 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΟΛΩΝ των κλάδων. Ενίσχυση των νοσηλευτικών τμημάτων και ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και των δομών πρωτοβάθμιας υγείας ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
 Επαρκή κονδύλια για τις ανάγκες του Νοσοκομείου, ΤΟΥ Κέντρου Ημέρας και ΤΟΥ Κ.Υ Βασιλικής.
 Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας – Άμεση πληρωμή
όλων των δεδουλευμένων.
 ΑΝΑΚΤΗΣΗ των ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΤΩΡΑ!!!

Το επόμενο διάστημα η αγωνιστική ψήφος πρέπει να μετατραπεί σε μαζική ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ! Η λογική της «ανάθεσης» αγώνων σε κάποιους …αντιπροσώπους είναι ατελέσφορη. Διαφωνούμε με αντιλήψεις που αναθέτουν την επίλυση οξύτατων προβλημάτων σε μια επόμενη ..κυβέρνηση, σε διαπραγματεύσεις με δήθεν «κόκκινες γραμμές», τις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν πρόκειται να μας σώσει κανένας «σωτήρας» αν δεν παλέψουμε εμείς οι ίδιοι για τη δική μας τη ζωή!

Εμείς το επόμενο διάστημα θα εξακολουθήσουμε να είμαστε μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων, αναδεικνύοντας προβλήματα, συσπειρώνοντας τους συναδέλφους χωρίς να φοβηθούμε την εργοδοσία και χωρίς συμβιβασμούς θα συμβάλλουμε καθημερινά στην ανασύνταξη του κινήματος.

Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Α – Τ Α Ξ Ι Κ Α ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΑΣ !!!

ΛΕΥΚΑΔΑ 24/10/2016

Προηγουμενο αρθρο
Έναρξη του τμήματος ορεινής Λευκάδας του Γυμναστικού Συλλόγου
Επομενο αρθρο
Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Μίμη Κούρτη στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.