HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η Εργατική Πρωτομαγιά, είναι μέρα μνήμης και τιμής και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης, μέρα ενότητας και αγώνα για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Η Πρωτομαγιά του 2015 βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κόσμου, αντιμέτωπους με τις πολιτικές της λιτότητας, της συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.

Στην Ελλάδα, τα «συνήθη υποζύγια», οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες και οι νέοι «πλήρωσαν» και «πληρώνουν» πολύ σκληρά τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, με τη βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων τους (μέσω της δραστικής μείωσης μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων, επιδομάτων), αλλά και μέσω της μεγάλης αύξησης της φορολογίας, που μας βύθισαν σε οικονομική ύφεση και με την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση να παίρνει χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι εργατικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα διαλύθηκαν, η κοινωνική ασφάλιση και η πρόνοια χτυπήθηκαν ανηλεώς, ο κοινωνικός ιστός απειλήθηκε, ο παραγωγικός ιστός σχεδόν διαλύθηκε, γίναμε χώρα ανέργων και πεινασμένων, με τη νέα γενιά να παίρνει ξανά τους δρόμους της ξενιτιάς.

Βρισκόμαστε στη καρδιά μιας σκληρής πολιτικής και ταξικής μάχης, ενώ ο πολιτικός εκβιασμός των «δανειστών» και το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και την ταπείνωση καθώς και στην πολιτική αποτυχία του ελπιδοφόρου εγχειρήματος που επέλεξε ο ελληνικός λαός.
Στη χώρα μας, το κεφάλαιο και οι διεθνείς τοκογλύφοι, με Ευρωπαϊκή Ένωση EKT και το ΔΝΤ αλλά και τα εγχώρια συστημικά ΜΜΕ, επιχειρούν να πνίξουν το δικαίωμα των εργαζομένων και του Ελληνικού λαού, που αγωνίζονται να αλλάξουν τη ζωή τους και την πορεία της χώρας.

Η πολιτική αλλαγή στη χώρα μας, στις εκλογές της 25ης Γενάρη, είναι αποτέλεσμα εργατικών και λαϊκών αγώνων και απόδειξε ότι ο λαός ενωμένος μπορεί να επιβάλει ανατροπές. Άνοιξε το δρόμο της κατάργησης του μνημονίου, γέννησε ξανά ελπίδα και αναπτέρωσε τις προσδοκίες του λαού μας.

Αυτή τη Πρωτομαγιά, στην πρώτη γραμμή της μάχης, μαζί με τους εργαζόμενους και την Ελληνική κοινωνία αγωνιζόμαστε, αντιστεκόμαστε, δεν υποκύπτουμε στους οικονομικούς
εκβιασμούς.

Δεν υποκύπτουμε στις εκβιαστικές πιέσεις που ασκούν Δ.Ν.Τ. Ε.Κ.Τ. και Ε.Ε.. Πρέπει να υλοποιηθούν οι προεκλογικές και προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Αντιστεκόμαστε αποφασιστικά ενάντια στους απαράδεκτους εκβιασμούς των «δανειστών» και στο κλίμα οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν, στοχεύοντας στην πλήρη υποταγή και ταπείνωση του λαού μας και την ακύρωση της πρόσφατης και ξεκάθαρης πολιτικής του επιλογής.

Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των μνημονιακών μέτρων της ύφεσης, ενάντια στο δόγμα της λιτότητας, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Διεκδικούμε την πλήρη ανάκτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων, την πλήρη επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 Ευρώ και του θεσμού των ΣΣΕ, τον αναβαθμισμένο και ουσιαστικό ρόλο των εργαζομένων, με συνδικαλιστικές ελευθερίες, συλλογική εκπροσώπηση και προστασία όλης της μισθωτής εργασίας χωρίς τείχη και διαχωρισμούς.

Παλεύουμε να μπει φρένο στην εξοντωτική ανεργία, να μπει τέλος στη μαύρη, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, στην ενοικίαση εργαζομένων και στο δουλεμπόριο ελλήνων και αλλοδαπών.

Αγωνιζόμαστε για την επαναφορά των συντάξεών μας στα προ μνημονίου επίπεδα, για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, για τη σωτηρία του ασφαλιστικού και για τη προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Λευκάδα 29/4/2015

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση και πρόγραμμα εορτασμού Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο
Επομενο αρθρο
Απάντηση Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Λευκάδας στον βουλευτή για την ΠΝΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.