HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Σωματείου ΟΤΑ Ν. Λευκάδας για τις παρεμβάσεις στο θέμα της αξιολόγησης

Ανακοίνωση Σωματείου ΟΤΑ Ν. Λευκάδας για τις παρεμβάσεις στο θέμα της αξιολόγησης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε:
Η αξιολόγηση απελευθερώνει: Μειώσεις Μισθών, Αργίες και Διαθεσιμότητες , Απολύσεις, Υποχρεωτική Κινητικότητα, την Χειραγώγηση των εργαζομένων , την Υποταγή όλων στους Μνημονιακούς Νόμους, το Γλείψιμο σε Αιρετούς και Διορισμένους, τη Διαπλοκή , το Βόλεμα κ.α. Όμως κατά τ’ άλλα για προαγωγή θα πάμε!!!

Γι’ άλλη μια φορά το ΔΣ χαιρετίζει τους συναδέλφους που ύψωσαν το ανάστημα τους απέναντι στους ωμούς εκβιασμούς, όλους εκείνους που βρήκαν το θάρρος και αντιστάθηκαν στο ψυχολογικό μασάζ που επέβαλαν Δήμαρχοι, Πρόεδροι και Διοικητές Οργανισμών, Νοσοκομείων κλπ . Το σχέδιο οργανώθηκε από την κυβέρνηση και εκτελέστηκε από τους προαναφερόμενους .

Στο ν. Λευκάδας είχαμε παρεμβάσεις για υπηρεσιακά θέματα όπως είναι το θέμα Αξιολόγησης των Υπαλλήλων στο Νοσοκομείο και στο Δήμο. Στο Νοσοκομείο την ημέρα της ΓΣ των εργαζομένων για την αξιολόγηση ο Διοικητής προχώρησε στην εσωτερική μετακίνηση 5 υπαλλήλων στέλνοντας το μήνυμα το τι θα ακολουθήσει αν η απόφαση της ΓΣ είναι όχι στην αξιολόγηση.

Στο Δήμο μετά και το καλό κλίμα που επικράτησε στη ΓΣ 2/10/2017, ότι συνεχίζουμε να απέχουμε και απεργούμε από κάθε διαδικασία Αξιολόγησης, στις 3/10/2017 ο Δήμαρχος προκάλεσε συγκέντρωση των αξιολογητών Προϊσταμένων αυτ. τμημάτων και Διευθυντών, ώστε να προχωρήσουν την διαδικασία και να δέχονται τα φύλλα αξιολόγησης παρότι η ημερομηνία κατάθεσης είχε παρέλθει. Μετά από αυτή την εξέλιξη ένα σημαντικό ποσοστό συναδέλφων κατάθεσε ετεροχρονισμένα τα φύλλα αξιολόγησης.
Το ΔΣ του Σωματείου καταγγέλλει τέτοιες μεθοδεύσεις και παρεμβάσεις, από όπου και αν προέρχονται πόσο μάλιστα όταν υπάρχει σε εξέλιξη απεργιακός αγώνας με αποχή από την Αξιολόγηση. Είναι φανερό ότι δεν διστάζουν να παρακάμψουν τους νόμους τους οποίους αποδέχονται προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης.

Συνάδελφοι πρέπει να είμαστε σ’ ετοιμότητα ο αγώνας που ξεκινήσαμε δεν έχει τελειώσει, το επόμενο διάστημα θα επανέλθουν με καινούργια μέτρα, καινούργιες διατάξεις, καινούργιες τροπολογίες μέχρι να πετύχουν το στόχο τους.
Η δική μας αξιολόγηση που μας επιβάλλεται με τρόπο αυταρχικό, είναι άρρηκτα δεμένη με το κλείσιμο της 3ης δικής τους αξιολόγησης.
Η Αξιολόγηση δεν είναι αποκομμένη από τα νέα συνδικαλιστικά αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν και τις επόμενες μέρες θα φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή, μετά από εντολή ΕΕ και Επιχειρηματικών Ομίλων.

Ετοιμάζουν ένα δημόσιο που δεν θα έχει κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά θα είναι εχθρικό προς λαό και εργαζόμενους. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει με κάθε τρόπο την «αξιολόγηση» συνδέεται με τις αναδιαρθρώσεις συνολικά στο Δημόσιο, που στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και ταυτόχρονα σε ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Καλούμε τους συναδέλφους:

Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση.
Καλούμε όλους τους προϊσταμένους, και Διευθυντές έστω και τώρα να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

9/10/2017

Προηγουμενο αρθρο
Λευκαδίτικη Βραδιά στην Αθήνα
Επομενο αρθρο
Έκθεση οικολογικών παιχνιδιών και παιδαγωγικού υλικού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.