HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λευκάδας καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων κ. Παναγιώτη Κουφαλάκου.

Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μήνυση του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο Μουσικό Σχολείο κατά τη διάρκεια των πανελλαδικά μεγάλων κινητοποιήσεων γονέων, μαθητών, και εκπαιδευτικών ενάντια στο « τότε νέο σχολείο». Σε καμία περίπτωση ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδός του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία.

Ο κ. Π. Κουφαλάκος, με την ιδιότητά του ως γραμματέας, θέλησε να ενημερώσει τη σχολική κοινότητα, ως αναπόσπαστο μέλος της, για την πανελλαδική κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Σχολείων Καλαμάτας, Κορίνθου, Αργους και Σπάρτης. Τη μέρα αυτή, όλοι οι μαθητές των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με τους γονείς τους βρίσκονταν σε πανελλαδική κινητοποίηση, ύστερα από σχετική απόφαση του πανελλαδικού τους οργάνου λόγω και των τεράστιων κενών που υπήρχαν στους καθηγητές της Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η άδικη αυτή δίωξη και καλούμε τους φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες μαζί με τα σωματεία των εκπαιδευτικών και τα όργανα των μαθητών, ώστε όλοι μαζί να αποτρέψουμε την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης.

Το ΔΣ της Ένωσης

Προηγουμενο αρθρο
Χρηματοδοτήσεις για τη «Λαγκάδα» και τη μελέτη του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλων»
Επομενο αρθρο
Με τη μείωση του αφορολογήτου η κυβέρνηση προχωρά στην πιο μεγάλη ταξική επίθεση σε βάρος των μη εχόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.