HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδαςγια την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία

Καταδικάζουμε την εγκληματική πυραυλική επίθεση των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας ενάντια στη Συρία. Πρόσχημα της επίθεσης είναι η επίθεση με χημικά, που δήθεν έγινε από τον συριακό στρατό, αλλά αληθινός στόχος είναι η περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Συρίας και η αντικατάσταση της εκλεγμένης κυβέρνησης από μία άλλη, που θα λειτουργεί ως μαριονέττα για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα στην περιοχή και θα βοηθάει στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της χώρας (όπως το πετρέλαιο) από δυτικές εταιρίες. Αυτοί που βομβάρδισαν την Συρία, είναι αυτοί που διέλυσαν και αιματοκύλισαν το Ιράκ, την Λιβύη, την Υεμένη και έφεραν την ναζιστική κυβέρνηση στην Ουκρανία. Γι’ αυτόν τον λόγο, θεωρούμε αναγκαία την αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών ενάντια στον κοινό εχθρό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ευθύνες γιατί δεμένη στο άρμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού έχει μετατρέψει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που σφαγιάζουν τους λαούς.

Εναντιωνόμαστε στις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ισραήλ και στις επεμβατικές ενέργειές τους τόσο στην Μέση Ανατολή, όσο και σε άλλες χώρες.

Αρνούμαστε την λογική των ίσων αποστάσεων και της εξίσωσης του θύματος με τον θύτη. Είμαστε στο πλευρό της παλαιστινιακής αντίστασης και του συριακού λαού.

Καλούμε τον κόσμο στην ενίσχυση του αντιπολεμικού κινήματος με αληθινά αντιιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά.

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ! Έξω οι αμερικάνικες βάσεις! Να μη γίνει, πάλι, η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο των αμερικανών!

Κάτω τα χέρια από την Συρία! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Η Λιμνοθάλασσα της Λευκάδας: παρελθόν, παρόν, μέλλον
Επομενο αρθρο
Το ΤΑΟΛ διαθέτει σε όλα τα μέλη του την «ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.