HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας για τις ηλεκτρονικές εγγραφές

Την περίοδο αυτή διενεργούνται οι ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το σύστημα των ηλεκτρονικών εγγραφών, που ξεκίνησε πέρυσι στα ΕΠΑΛ και γενικεύτηκε φέτος και στα ΓΕΛ, αντί να απλοποιεί τις διαδικασίες τις κάνει πιο γραφειοκρατικές προκαλώντας άγχος σε μαθητές και γονείς. Συχνά, μάλιστα, παρατηρείται το φαινόμενο οι γονείς να ζητούν την αρωγή του λογιστή τους, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή των παιδιών τους.

Το πρόβλημα, όμως, είναι συνθετότερο γιατί οι ηλεκτρονικές εγγραφές αποτελούν ένα ιδανικό εργαλείο για την προωθούμενη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου. Με τις ηλεκτρονικές εγγραφές και σε συνδυασμό με όσα έχουν ως τώρα θεσπιστεί (βλ. ανώτατα όρια μαθητών ανά τμήμα) το Υπουργείο έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και σε κλείσιμο τμημάτων και υποβάθμιση σχολείων. Ο στόχος είναι η επίτευξη του μικρότερου δυνατού αριθμού τμημάτων με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό μαθητών. Είναι προφανές πως με τον τρόπο αυτό θα θιγούν τόσο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών όσο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας κρίσιμος θα είναι ο ρόλος των διευθυντών εκπαίδευσης σε επίπεδο διεύθυνσης και περιφέρειας αφού θα κληθούν, ενδεχομένως μέσα στο καλοκαίρι, να διαχειριστούν την όλη κατάσταση και να εφαρμόσουν τις κυβερνητικές πολιτικές της συρρίκνωσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Καλούμε τους διευθυντές εκπαίδευσης να μην προχωρήσουν σε αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, σε κλείσιμο τμημάτων και υποβάθμιση σχολείων.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους συλλόγους γονέων, ιδίως των περιφερειακών σχολείων της Λευκάδας, να βρίσκονται σε εγρήγορση για να υπερασπιστούμε από κοινού την ύπαρξη των σχολείων.

Επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση του κλάδου μας για 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού και 10 στα εργαστήρια. Οι αιρετοί μας εκπρόσωποι, με γνώμονα αυτή τη θέση, θα πρέπει να τοποθετούνται στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η απάντηση στο ερώτημα για το ποιοι θα φέρουν την ευθύνη σε μία ενδεχόμενη υποβάθμιση σχολείων στη Λευκάδα είναι ξεκάθαρη και θα δοθεί…

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Το δυο πρόσωπα του Δήμου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Επίσημη παρουσίαση των αστυνομικών με ποδήλατα στο Δημαρχείο Λευκάδας

2 Σχόλια

  1. "Αλαφροΐσκιωτος"
    26 Μαΐου 2018 at 17:46 — Απάντηση

    Η ΕΛΜΕ εχει απολυτο δικιο και εμεις σαν γονεις πρεπει να ειμαστε διπλα στους καθηγητες των παιδιων μας κοιταζοντας μακρια …αλλα οταν υπαρχουν γονεις που τους αποκαλουν “ζομπι” τι να πει κανεις …..και για ποια παιδεια να συζητησεις σε αυτο το επιπεδο….

  2. AMALIA
    25 Μαΐου 2018 at 10:28 — Απάντηση

    Πάρτους για δάσκαλους στα παιδιά σου να δεις προκοπή! Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια ζόμπι και να είναι και εκπαιδευτικοί;

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.