HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση της παράταξης “Δίαυλος”

Ανακοίνωση της παράταξης “Δίαυλος”

Φίλες και Φίλοι,

ΓΛΗΓΟΡΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΟι εφαρμοσμένες πολιτικές έφεραν και διατηρούν την ελληνική κοινωνία σε κρίση.

Κρίση οικονομική, ανθρωπιστική. Κρίση θεσμών και αξιών. Ανεργία, μείωση εισοδημάτων, ύφεση αλλά και συρρίκνωση κοινωνικών δομών και εργασιακών δικαιωμάτων. Ο τόπος μας και η τοπική αυτοδιοίκηση πλήττονται αντιστοίχως.

Πιστεύουμε ότι η διέξοδος βρίσκεται μακριά από το υπάρχον κομματικό και πολιτικό καθεστώς. Βρίσκεται στην ανάγκη για αφύπνιση και εγρήγορση νέων δυνάμεων, νέων ανθρώπων που δεν εμπλέκονται στις ίντριγκες και τους μηχανισμούς του φθαρμένου πολιτικού σκηνικού. Μόνο έτσι μπορεί να εμπνευστεί και να επιτευχθεί η περιβόητη αλλαγή νοοτροπίας.

Ο “Δίαυλος” υπήρξε γέννημα αυτής της ανάγκης. Ένας διαρκώς ανανεώσιμος φορέας που θα κινητοποιήσει τις υγιείς και φιλοπρόοδες δυνάμεις για ανιδιοτελή προσφορά και συμμετοχή.

Θεωρήσαμε αυτονόητη την υποχρέωση της συμμετοχής μας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Κρατήσαμε σταθερή την απόφαση για την συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου μακριά από ψηφοθηρικούς μηχανισμούς και προεκλογικές υποσχέσεις, που θα μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στην τοπική μας κοινωνία. Ένα ψηφοδέλτιο το οποίο διευρύνθηκε γύρω από μια ομάδα νέων ανθρώπων και όχι γύρω από αυστηρές κομματικές γραμμές και πολιτικά πρόσωπα. Πιστεύουμε στην ομαδικότητα, στη συλλογική λήψη αποφάσεων και ότι τα δημαρχοκεντρικά χαρακτηριστικά του σημερινού συστήματος πρέπει να ανατραπούν.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα του Δήμου μας, τα εντοπίζουμε και τα βιώνουμε καθημερινά όλοι μας. Δεν θα επιδιώξουμε να τα λύσουμε σήμερα, μέσα από μια κόλλα χαρτιού, ούτε παραμονές των εκλογών από το ύψος κάποιου παταριού. Ήρθε η στιγμή να εγκαταλείψουμε ανούσιες, παλαιοκομματικές και επικοινωνιακές συνήθειες. Με ευχολόγια ή πολύ περισσότερο με υποσχέσεις όλα επιλύονται…

Δεν θα επιδοθούμε σε ανέξοδες υποσχέσεις.

Αλλάζουμε νοοτροπία και μιλάμε για μια νέα συλλογική προσπάθεια να καταστήσουμε τον Δήμο μας καθημερινά βιώσιμο και πνευματικά αναγεννημένο. Μια προσπάθεια που θα τη διακρίνει πλήρως η διαφάνεια, η δημοκρατικότητα, η αμεροληψία, το ήθος, η ευγένεια, η λογοδοσία, η ίση μεταχείριση απέναντι σε όλους τους δημότες.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας των νησιών μας μέσα από όλους τους συλλογικούς φορείς και τα πρωτογενή της κύτταρα, σχολεία, τοπικούς συλλόγους, επιστημονικούς φορείς, επαγγελματικά σωματεία, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους, οι οποίοι θα έχουν ενεργή παρουσία, λόγο και δράση στα τεκταινόμενα και τις αποφάσεις.

Με ιδιαίτερο βάρος στο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου και επίκεντρο τον άνθρωπο – δημότη.

Με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανεργίας καθώς και στη προσπάθεια για την ενδυνάμωση του αισθήματος της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και τη κοινωνική συνοχή.

Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας.

Σας καλούμε να συμπορευτείτε μαζί μας τόσο με την ψήφο σας, όσο και στη συνέχεια της διαδρομής που σήμερα εγκαινιάζουμε σε αυτή τη νέα αρχή για το Δήμο Λευκάδας, που προβλέπεται να είναι γεμάτη από δύσκολους, αλλά ωραίους αγώνες.

Ο τόπος μας διαθέτει ανθρώπους που βάζουν το κοινωνικό συμφέρον πάνω από το προσωπικο και δεν χρωστούν χάρες. Ανθρώπους που τους ενδιαφέρει μόνο η διαχείριση και επίλυση των ζητημάτων του Δήμου μας και όχι η πολιτική τους καριέρα.

Στις 18 Μαΐου αλλάζουμε νοοτροπία και τους επιλέγουμε.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

Κωνσταντίνος Γ. Γληγόρης
Πολιτικός Μηχανικός

Προηγουμενο αρθρο
Η πρώτη συνάντηση της ημέρας
Επομενο αρθρο
Πρώτη μέρα των εργασιών του διήμερου συμποσίου για το Λευκάδιο Χερν που γίνεται στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.