HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοινώσεις για την αυριανή απεργία

Ανακοινώσεις για την αυριανή απεργία

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Λαϊκός ξεσηκωμός για την ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Εργαζόμενοι –ες ιδιωτικού & δημόσιου τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες, ελευθεροεπαγγελματίες, αγρότες
Η μνημονιακή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, προκειμένου να περάσει την δεύτερη αξιολόγηση, ετοίμασε τα αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια τα περνάει με διαδικασίες φαστ – τρακ απ’ τη βουλή, και ταυτόχρονα ένα ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί στις 10 του Δεκέμβρη. Προϋπολογισμό αυξημένων φόρων, μειωμένων δαπανών και αλλεπάλληλων ιδιωτικοποιήσεων.
Στο στόχαστρο βρίσκονται όσες εργατικές κατακτήσεις και κοινωνικά δικαιώματα έχουν απομείνει. Θέλουν πλήρη αντικατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις, αύξηση του ορίου των απολύσεων από το 5% στο 10%!, ακόμα μεγαλύτερη επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης για 100 και 200 ευρώ μισθό. Αλλά και αυτόν τον άθλιο μισθό των 586 ευρώ ζητάνε να πάει παρακάτω.
Το περιβόητο «ευρωπαϊκό κεκτημένο», της κυβέρνησης και των άλλων «ευρωπαϊκών» κομμάτων, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη νομιμοποίηση, επέκταση και γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες στο βομβαρδισμένο τοπίο των εργασιακών δικαιωμάτων. Η περιβόητη ανάπτυξη που «όλους τους ενώνει», φιλευρωπαϊκά κόμματα και ΣΕΒ -εάν και όπως έρθει- στην πραγματικότητα θα οικοδομηθεί στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Οι παραπάνω αναμενόμενες εξελίξεις έχουν ένα και μοναδικό στόχο: ακόμα πιο φτηνή, ελεγχόμενη και κατακερματισμένη εργατική δύναμη. Για την παραπέρα αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, ώστε να έρθουν «επενδυτές» σε μια χώρα όπου θα υπάρχουν μισθοί πείνας, ανύπαρκτα δικαιώματα, με ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα δικαιούται κάποια τετράωρη στάση κι αυτή με το ζόρι.
Αυτό είναι το βασικό διακύβευμα και η πρόκληση για το συνδικαλιστικό κίνημα. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται τραγικά πίσω από μια ουσιαστική νικηφόρα απάντηση στην επιδιωκόμενη ισοπέδωση και των τελευταίων κατακτήσεών του. Το εργατικό κίνημα πρέπει να έχει ενιαίο χαρακτήρα που ενώνει όλους τους εργαζόμενους, χωρίς ιδεολογικούς, πολιτικούς ή άλλους αποκλεισμούς. Με άξονα τις οργανώσεις της εργατικής τάξης, οι οποίες πρέπει να αποτινάξουν από την ηγεσία τους την κίτρινη εργατική γραφειοκρατία.
Είναι ώρα της άμεσης ενωτικής δράσης, για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, του ΣΕΒ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε.
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.
• Επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
• Κατωτέρω μισθό 751 € και ουσιαστικά μέτρα για την εφαρμογή του.
• Άμεση κατάργηση του μειωμένου μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών.
Η διεκδίκηση και η ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων είναι ζωτικής σημασίας, είναι ζήτημα επιβίωσης. Παράλληλα όμως όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι αν η διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων δεν συνδεθεί με διεκδικήσεις γενικότερου χαρακτήρα που συνδέονται με τις πραγματικές αιτίες δεν υπάρχει προοπτική. Για το λόγο αυτό διεκδικούμε:
• Κατάργηση όλων των μνημονίων.
• Άμεση διαγραφή του δημόσιου χρέους.
• Εθνικοποίηση των τραπεζών, διότι ο ελληνικός λαός τις πληρώνει και του ανήκουν.
• Εντείνουμε τον αγώνα εναντίον της ευρωενωσιακής πολιτικής και της Ε.Ε., αφού «όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα την βρεις». Η Ε.Ε. είναι η μονιμοποίηση των μνημονίων, της λιτότητας και των αντιλαϊκών πολιτικών.
Η επικείμενη 24ωρη απεργία μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού και μαχητικού μετώπου στη βάση των εργαζομένων. Με τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, αλλά και με την κλιμάκωση των αγώνων, μέσα από αγωνιστικό σχέδιο που θα θέτει εκτός από τα αιτήματα, τα μέσα και την τακτική.
ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

line3

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΗ-ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ 10:30

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ “ΠΙΑΤΟ” ΠΟΥ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Απελευθέρωση των απολύσεων και αύξηση του ορίου απο το 5% στο 10%
• <<υπο-κατώτατο >> μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους (δηλαδή πιο κάτω και από τα 511 ευρώ με τα οποία πληρώνονται 8ώρη δουλεία όλοι οι νέοι κάτω των 25 ετών)
• κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει
• παραπέρα επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας
• Νέα μεγάλη μείωση στο αφορολόγητο για τους μισθωτούς και τους
συνταξιούχους
• «δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ – αουτ στους αγώνες των
εργαζομένων
• Περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Έχουμε την πείρα! Τώρα ξέρουμε ότι η αύξηση των τουριστών και τα ρεκόρ του τουριστικού κλάδου για εμάς σήμαιναν μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων, μείωση των συναδέλφων που εργάζονται με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Αυτό ήταν το «φως στο τούνελ» το οποίο έβλεπαν ΣΕΤΕ, ΠΟΞ και όλες οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας , όσο εμείς κινούσαμε το «καράβι του τουρισμού» «για να μην πέσει στα βράχια».
Αποδεικνύεται ότι είναι αχόρταγοι. Όχι απλά δεν σκοπεύουν να μας δώσουν πίσω τα κλεμμένα αλλά και ετοιμάζονται να μας πάρουν κι άλλα. Με μια οδηγία του Υπουργείου Εργασίας καταργούν το ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 20ετια. Μας κλέβουν λεφτά που τόσα χρόνια κρατούν κάθε μήνα από τον μισθό μας. Και σαν να μην φτάνει αυτό το μειώνουν κι άλλο 30%.
Και αυτή η σεζόν κλείνει με τους ίδιους «νικητές» και τους ίδιους «χαμένους». Εκατοντάδες συνάδελφοι αυτή την περίοδο επιστρέφουν στις ουρές του ΟΑΕΔ, αφού πρώτα δούλεψαν σκληρά, χωρίς ρεπό, πάνω από 10 ώρες κάθε μέρα. Κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν να μπουν ούτε στο ταμείο ανεργίας. Για τις ίδιες ουρές προορίζουν οι εργοδότες αρκετούς εκατοντάδες συναδέλφους από μεγάλους χώρους δουλειάς που αλλάζουν ιδιοκτησιακό καθεστώς, συναδέλφους που τελειώνουν την πρακτική άσκηση, συναδέλφους που λήγει η σύμβαση τους τέλος Νοέμβρη.

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ & ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Μας καλούν να παλέψουμε με τον ρεαλισμό της «υποταγής». Μας καλούν να κάνουμε στην μπάντα τις δικές μας ανάγκες, να κλείσουμε τα μάτια μας στον τεράστιο πλούτο που υπάρχει όχι από μόνος του, αλλά επειδή η δική μας δουλειά τον γέννησε.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ υπογράφουν κοινωνικά συμβόλαια με τον ΣΕΒ, γι’ αυτό καλούν τις οργανώσεις της εργατικής τάξης να παλέψουν για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί δήθεν η ανάπτυξη τους θα μας ωφελήσει όλους το ίδιο.

Οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Δεν προλαβαίνουν να υπογράφουν
μειώσεις και να «χαρίζουν» κατακτήσεις που άλλοι κέρδισαν με κόπο, θυσίες και μακρόχρονους
αγώνες. Οι συνδικαλιστές της σε κάθε απεργία κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους ώστε να
αποτύχει, όπως κάναν και με το ζήτημα του Εφάπαξ. Δεν είναι λίγες οι φορές που συμμετέχουν
στο όργιο τρομοκρατίας στο οποίο εξαπολύει η εργοδοσία. Να μην τους το επιτρέψουμε!

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

Κάθε εργαζόμενος, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας με την οποία δουλεύει,έχει υποχρέωση να αγωνιστεί, έχει υποχρέωση να απεργήσει. Δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να μείνει ουδέτερος σε αυτό τον αγώνα.
Καλούμε όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, πρωτοπόρους εργαζόμενους, επιτροπές αγώνα να μπουν μπροστά στην οργάνωση της απεργίας. Τις επόμενες μέρες να γίνουν παντού συζητήσεις, τμήμα το τμήμα, χώρο τον χώρο, περιοχή την περιοχή. Να μην μείνει κανένας συνάδελφος που δεν θα μάθει τι μας «ετοιμάζουν». Με ανοιχτά Δ.Σ., Γενικές Συνελεύσεις, συνελεύσεις τμημάτων να γίνει η
απεργιακή απάντηση υπόθεση του κάθε εργαζόμενου. Καλούμε τα μέλη του Συνδικάτου που εργάζονται σε χώρους χωρίς επιχειρησιακά σωματεία ή επιτροπές αγώνα να πρωτοστατήσουν για την επιτυχία της Απεργίας !!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Διατήρηση του δικαιώματος απονομής του εφάπαξ βοηθήματος σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού του ταμείου. Επαναφορά του τρόπου υπολογισμού όπως ήταν πριν το 2012. Επέκταση του σε όλο τον κλάδο. Το εφάπαξ της 20ετιας να αποτελεί προκαταβολή και οι υπόλοιπες εισφορές μας μέχρι να συνταξιοδοτηθούμε να αποτελέσουν την εκκαθάριση και όχι απλά επιστροφή εισφορών.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων από το 2010 εώς σήμερα
• Επαναφορά και διεύρυνση όλων των κλαδικών ΣΣΕ, στον Επισιτισμό , στα Ζαχαρώδη, στα Ξενοδοχεία στα επίπεδα που ήταν πριν το 2012 και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που έπληξαν τις ΣΣΕ.
• Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους με 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο (6ωρο –5νθήμερο- 30ωρο για ΒΑΕ)
• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ τον μήνα για όλο το διάστημα της ανεργίας όλων των εποχικών εργαζομένων
• Να υπολογίζεται ο χρόνος ανεργίας στα συντάξιμα.

line3

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 2016
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Συνάδελφοι /σσες
Δίνουμε δυναμική απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει!
Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας με την ενιαία συμμετοχή και δράση όλων των εργαζομένων. Αποφασιστικά, μαχητικά οργανώνουμε την συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση.
Αντιπαλεύουμε το κλίμα ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας που καλλιεργούν κυβέρνηση και οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε άμεση συνεργασία με Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αποφασισμένη να περάσει για λογαριασμό των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών όλα τα μέτρα που δεν κατάφεραν να περάσουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό το φόβο των αγώνων των εργαζομένων. Όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ) τηρούν με ευλάβεια την υπογραφή τους στο 3ο μνημόνιο. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων 100 χρόνια πίσω.
Ετοιμάζονται να φέρουν:
• Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016).
• Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
• Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
• Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
• Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!
• «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.
• Νέο συνδικαλιστικό νόμο για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού. Ακόμα περισσότερο η ανοχή, η αδράνεια, θα αξιοποιηθεί από τον ΣΕΒ, την κυβέρνηση και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο για να εμφανίσουν και το λαό σύμφωνο και υποστηρικτή της άγριας αντεργατικής πολιτικής. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη “διαπραγμάτευση”, ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις». Δε θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.
Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Ειδικά στο κλάδο η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. Υποστελέχωση υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων, ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υποχρηματοδότηση των Δήμων, και μεταξύ αυτών η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει μεθοδεύσει την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Έχει δεσμευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση υλοποιώντας τα προαπαιτούμενα από το 2015. Ουσιαστικά στο τέλος του 2017 βάζουν οριστικά ταφόπλακα, σ΄ ένα κλάδο που μετράει εκατοντάδες από ασθένειες που σχετίζονται με το αντικείμενο της εργασίας και την εντατικοποίηση. Η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών υιοθετούν πλήρως τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: κατάργηση των αντεργατικών νόμων, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις στους μισθούς, κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ: ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙ ΜΗΝΑ

Το ΔΣ

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για την απεργία στις 8 Δεκεμβρίου
Επομενο αρθρο
Συνεχίζεται ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.