HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνακοινώσεις Λιμενικού Σώματος

Ανακοινώσεις Λιμενικού Σώματος

Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε από το Λιμεναρχείο Λευκάδας κατά τη διάρκεια αλιευτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά τις προηγούμενες ημέρες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε σκάφη που διενεργούν αλιεία με το αλιευτικό εργαλείο “ΒΙΝΤΖΟΤΡΑΤΑ”.

Συγκεκριμένα, με τη χρήση του προβλεπόμενου από την Ε.Ε. ηλεκτρονικού οργάνου μέτρησης, διαπιστώθηκε ότι το αλιευτικό σκάφος “ΑΕΤΟΣ” Ν. Λευκάδας 76 εκτελούσε αλιευτική δραστηριότητα με σάκο τράτας με μέγεθος ματιού 18,5 χιλιοστά.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το αλιευτικό σκάφος “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ” Λ.Λ. 163 εκτελούσε αλιευτική δραστηριότητα με χρήση πετσαλιού Βιτζότρατας μεγέθους 14,5 χιλιοστών, κάτω του επιτρεπόμενου ορίου των 16 χιλιοστών.

Από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας κατασχέθηκε ο σάκος της τράτας μήκους πενήντα (50m) μέτρων και πλάτους δώδεκα (12m) μέτρων καθώς και τμήμα παράνομου διχτυού μήκους δυόμιση (2,5m) μέτρων και πλάτους είκοσι (20) μέτρων καθώς και ένα τελάρο με διάφορα αλιεύματα (Γόπα, Μαρίδα, Σκαθάρι, Καλόγρια) καθώς και τριάντα κιλά (30kg) αλιεύματα του είδους Μαρίδα και Γόπα τα οποία διατέθηκαν σε ευαγή ιδρύματα.

——————–

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Ε/Π-Α/Κ σκάφος ”ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ” Λ.Λ. 163, στη θαλάσσια περιοχή Λιψόπυργος Βασιλικής, με τρεις (03) επιβαίνοντες.
Άμεσα απέπλευσε προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ”ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ”, και με τη συνδρομή του πληρώματος του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με χρήση αντλίας καθώς και με ιδία μέσα του Ε/Π-Α/Κ σκάφους πραγματοποιήθηκε η απάντληση των υδάτων.

Το σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα συνοδευόμενο από σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Βλύχου, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, η εισροή υδάτων προκλήθηκε από μηχανική βλάβη στο ψυγείο νερού της μηχανής.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προηγουμενο αρθρο
Φωτορεπορτάζ από την εορταστική εκδήλωση στην Κόκκινη Εκκλησία
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για οδηγό ταχύπλοου από τον Δήμο Μεγανησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.