HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακυκλώνω – Ξαναχρησιμοποιώ- Εξοικονομώ

Ανακυκλώνω – Ξαναχρησιμοποιώ- Εξοικονομώ

ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΚΑΣ
(Υπεύθυνος της εταιρείας ανακατασκευής και ανακύκλωσης τόνερ και μελανοδοχείων «Duke’s Place»

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ – ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ- ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ

Εάν καταλάβουμε ότι τα σκουπίδια ΔΕΝ είναι άχρηστα υλικά, αλλά χρήσιμες πρώτες ύλες για τις κατάλληλες βιομηχανίες, τότε θα συνειδητοποιήσουμε πόσο λάθος είναι η κατάληξη αυτών των υλικών στις χωματερές με τεράστιο περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό κόστος.

Ανακυκλώνω – Ξαναχρησιμοποιώ Σημαίνει: Δίνω αξία στην ελληνική τεχνογνωσία και δεν τα περιμένω όλα από τους ξένους. Συνεισφέρω στη εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, παρέχοντας και οικονομικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία που σε μεγάλο μέρος εισάγει πρώτες ύλες και ενέργεια (πετρέλαιο, μεταλλεύματα κλπ.).
Ανακυκλώνω – Ξαναχρησιμοποιώ Σημαίνει: Βάζω και εγώ ένα λιθαράκι κατά της ανεργίας και Δεν τα περιμένω όλα από τους άλλους.

Κατά την ανακύκλωση των αποβλήτων προκύπτουν έξι θέσεις εργασίας, ενώ κατά την διάθεση των ίδιων αποβλήτων με υγειονομική ταφή μόνο μία θέση εργασίας.

Ανακυκλώνω – Ξαναχρησιμοποιώ Σημαίνει: Προσφέρω στον πολιτισμό, καθώς συμβάλλω στη δημιουργία μιας έμπρακτης περιβαλλοντικής συνείδησης.

Το καλύτερο απόβλητο είναι αυτό που δεν παράγεται ποτέ!

Να δώσουμε ένα παράδειγμα: Η ανακύκλωση ενός και μόνο πλαστικού μπουκαλιού εξοικονομεί ενέργεια για να ανάψει μια λάμπα των 60 βατ για 6 ώρες και μπορεί αυτό να μην φαίνεται αρκετό, αλλά αν υποθέσουμε ότι ένας τόνος πλαστικού ισοδυναμεί σε 20.000 μπουκάλια σημαίνει ότι περίπου με 100 τόνους πλαστικού μπορούμε να φωτίσουμε μια ολόκληρη πόλη για αρκετές ώρες. Αυτό δείχνει πόσο συναρτημένος είναι ο φωτισμός της πόλης μας με την ανακύκλωση.

Τα ανωτέρω δεν είναι θεωρίες και λόγια. Προκύπτουν από την άμεση εμπειρία μας, διότι αυτά τα 10 χρόνια έχουμε ανακυκλώσει περισσότερα από 7.000 τόνερ και 21.000 μελανοδοχεία (περίπου 6 τόνους πλαστικό) τα οποία τα επαναπροωθήσαμε στην Ελληνική αγορά.

Αγοράζοντας ένα Κινέζικο συμβατό ή ένα γνήσιο (ΟΕΜ) τόνερ ή μελανοδοχείο δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία ανακύκλωσης.

Μετά την πρώτη χρήση των Toner και των μελανοδοχείων μπορείτε να τα ανακατασκευάσετε από 2 έως 5 φορές. Η ανακύκλωση είναι η ιδανικότερη λύση.

Ένα άδειο Toner χρειάζεται πάνω από 450 χρόνια για να αποσυντεθεί.

ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΑΔΕΙΑ TONER, ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ των TONER.

1.Επιθεωρούμε το toner ελέγχοντας την κατάσταση του.
2.Αποσυναρμολόγηση και καθαρισμός. (Τσεκάρονται όλα τα μέρη του . Τα κατεστραμμένα εξαρτήματα αφαιρούνται και πάνε για ανακύκλωση.)
3.Ανακατασκευή. (Σε αυτή την φάση τοποθετούνται τα νέα εξαρτήματα. Χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία και μηχανήματα για το γέμισμα και την επανασυναρμολόγηση).
4.Δοκιμή. (Το toner δοκιμάζεται(τσεκάρεται) για την ποιότητα της εκτύπωσης)
5.Συσκευασία. (Σφραγίζεται και συσκευάζεται)

ΤΟ Dukes Place διαθέτει υψηλής ποιότητας ανακατασκευασμένα αναλώσιμα, τα οποία έχουν το ίδιο ή καλύτερο ποσοστό απόδοσης (1% failure rate) σε σχέση με τα λεγόμενα «αυθεντικά». Tα αναλώσιμά μας διαθέτουν περισσότερο μελάνι, κοστίζουν λιγότερο και θα αντικατασταθούν σε περίπτωση προβλήματος.

Η εξοικονόμηση χρημάτων για ένα απλό χρήστη(εκτύπωση 5 έγχρωμων σελίδων Α4 μ.ο. την ημέρα) με την αναγόμωση ξεπερνά τα 120€ ετησίως!

Προηγουμενο αρθρο
Επόμενη συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Συνδέσμου Φιλολόγων Λευκάδας, την Κυριακή 4 Μάρτη
Επομενο αρθρο
Λευκαδίτικο καρναβάλι 2018 -video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.