HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑναρωτιέμαι και Ανησυχώ…

Αναρωτιέμαι και Ανησυχώ…

Κυρία Διευθύντρια, Κύριε Διευθυντά,

τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε πολλά από όσα γράφονται στην έγκυρη ιστοσελίδα σας και χίλιες όσες σκέψεις περνούν από το νου μου. ….Συγκεκριμένα, διάβασα την ευχάριστη και τιμητική είδηση, που ήρθε από το Δήμο Τρικαίων, ο οποίος τίμησε, όπως του άξιζε, έναν πανάξιο Λευκαδίτη, καρδιολόγο γιατρό και Καθηγητή της εκεί Πανεπιστημιακής Σχολής, δίνοντας το όνομά του σ’ έναν δρόμο της πόλης.

Η πράξη αυτή τιμά υπερβολικά τη Λευκάδα, ιδιαίτερη πατρίδα του καθηγητή Γεωργίου Π. Ροντογιάννη -περί αυτού πρόκειται- αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης των Τρικάλων, που στο πρόσωπο του τιμώμενου αναγνώρισε την αξία του ανθρώπου, του δασκάλου, του γιατρού και αθλητή….

Στη συνέχεια διάβασα, όσα έγραψε κάποιος αναγνώστης της ιστοσελίδας σας για την ονομασία οδού στην περιοχή των Βαρδανίων, προς τιμή του Πάνου Ροντογιάννη, μεγάλου ιστορικού του τόπου μας.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ και ΑΝΗΣΥΧΩ όμως για την αμέλεια του δικού μας Δήμου σε ότι αφορά την απόδοση τιμής και σε άλλους άξιους συμπολίτες μας…Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην αδιαφορία και την παράλειψη του να εκτελέσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του τότε Δήμου Λευκάδος, για να τιμήσει το γιατρό Ευάγγελο Βλασσόπουλο, μοναδικό Βουλευτή που εκλέχτηκε σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, το 1996 και 2000, με την ψήφο των συμπολιτών μας και για τον οποίο, όταν απεβίωσε το 2002, όντας Βουλευτής, το τότε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Λευκάδος, με ψήφισμά του, ΟΜΟΦΩΝΑ, αποφάσισε, μεταξύ των άλλων να δώσει το όνομά του σε έναν δρόμο ή πλατεία της πόλης μας…(αριθμός απόφασης¨ 139/2002)…

Έκτοτε έχουν περάσει δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια, έχουν αλλάξει αρκετοί Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια και οι αποφάσεις παραμένουν ανεκτέλεστες…Ποιά δικαιολογία μπορεί να ακουστεί άραγε και γιατί τόσο μεγάλη αδιαφορία για μια υποχρέωση? Ο Βλασσόπουλος υπήρξε Βουλευτής όλων των Λευκαδίων και έχαιρε της εκτίμησης της συντριπτικής πλειοφηφίας, τα έργα του δε και οι αγώνες του είχαν έναν και μόνο στόχο….το καλό και μόνο το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας, χωρίς ποτέ καμία εξαίρεση…Μήπως ήρθε η ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο έστω και καθυστερημένα να πράξει το καθήκον του?

Δημήτρης Δρακονταειδής του Σπύρου

Προηγουμενο αρθρο
Αναβίωσε το παραδοσιακό παιχνίδι «Αμπαλί» χώρο του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης
Επομενο αρθρο
Χορεύοντας με τα «ξύλα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.