HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΑΣΑ: απολογισμός έργου και παρουσίαση υποψηφίων στη Λευκάδα

ΑΝΑΣΑ: απολογισμός έργου και παρουσίαση υποψηφίων στη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μήνυμα νίκης και …ΑΝΑΣΑ στον απολογισμό έργου και την παρουσίαση των υποψηφίων στη Λευκάδα

Μετά τη Ζάκυνθο και την πανηγυρική παρουσίαση του έργου της περιφερειακής αρχής της ΑΝΑΣΑ και του ψηφοδελτίου νίκης, χθες Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 το βράδυ, σειρά είχε η αντίστοιχη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών του Θεόδωρου Γαλιατσάτου, για την Λευκάδα.

Αρχικά προβλήθηκε σε βίντεο το έργο της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας η -υπό τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο- περιφερειακή αρχή κατάφερε να ολοκληρώσει, να εκτελεί ή να έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για έργα και δράσεις ύψους 67εκ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. Θεόδωρος Γαλιατσάτος πραγματοποίησε ομιλία, πριν την παρουσίαση των υποψηφίων, τονίζοντας ότι η ΑΝΑΣΑ κατέρχεται για τρίτη φορά στον εκλογικό στίβο, έχει πολύτιμη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση και δεν αποτελεί μια ευκαιριακή παράταξη. Η παρούσα περιφερειακή θητεία μας διακρίνεται για την αναστροφή του κλίματος απαξίωσης που συναντούσαμε παντού για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η ΠΙΝ δεν έχει ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και ήταν αναξιόπιστη. Καταφέραμε, με σκληρή δουλειά, να καταστήσουμε την περιφέρειά μας πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα και την Ευρώπη: στην 3-4η θέση από πλευράς απορρόφησης πόρων από την 12η που την παραλάβαμε, ισότιμη εταίρος στα διεθνή φόρα, ο περιφερειάρχης εκλεγμένος σε κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Ο Θ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε επίσης στα έργα και δράσεις στα έργα υποδομής για την Λευκάδα (ενδεικτικά το Νοσοκομείο Λευκάδας, το Δίαυλο, το Τουριστικό Αγκυροβόλιο Βασιλικής, οδικά έργα και έργα αποκατάστασης από τον φονικό σεισμό), στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού, τη χρηματοδότηση εκδηλώσεων αλλά και σωματείων και συλλόγων, στην πολιτική προστασία και τον πρωτογενή τομέα (ενδεικτικά οι εκθέσεις τοπικών προϊόντων και η στήριξη των αγροτών και παραγωγών από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη), και την Κοινωνική Πολιτική με τη σύσταση, λειτουργία και χρηματοδότηση δομών για τους ηλικιωμένους, τους κοινωνικά ευαίσθητους, τα άτομα με αναπηρία, τους εξαρτώμενους αλλά και τη στήριξη των οικογενειών και των παιδιών, με βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

“Στηρίξαμε τη συνοχή μας ως Περιφέρεια, την καλύτερη συγκοινωνιακή σύνδεση και την απόδοση κινήτρων στους νησιώτες, την ισοτιμία των νησιών του Ιονίου με εκείνα του Αιγαίου και καταφέραμε να δρομολογήσουμε το πρώτο πλοίο που συνδέει τα νησιά του Ιονίου μεταξύ τους, από φέτος μάλιστα προστίθεται και το Μεγανήσι, να τεθεί σε ισχύ το μεταφορικό ισοδύναμο που ήταν ζητούμενο χρόνων όλων των νησιωτών και να δοθούν κίνητρα για τις μεταφορές ανθρώπων και αγαθών”, είπε χαρακτηριστικά.
Η συνέπεια και η εργατικότητά μας έχει αναγνωριστεί από την κοινωνία, γι’ αυτό στο ψηφοδέλτιο της ΑΝ.Α.Σ.Α. μετέχουν άνθρωποι αναγνωρισμένοι στην κοινωνία και τους αγώνες, τον επαγγελματικό στίβο, άνθρωποι με εμπειρία αλλά και νέοι με όρεξη για προσφορά, υπογράμμισε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος και φωνάζοντας έναν – έναν τους υποψήφιους, τους παρουσίασε στους παρευρισκόμενους για πρώτη φορά μετά την κατάθεση του συνδυασμού στο Πρωτοδικείο για τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Οι υποψήφιοι που δίνουν τη μάχη με την ΑΝ.Α.Σ.Α. για την ΠΕ Λευκάδας είναι (με αλφαβητική σειρά:

►Γρηγόρης Σταύρος του Γεωργίου
►Θερμός Εμμανουήλ του Θεοδώρου
►Καζολή Αθανασία του Γεωργίου
►Κατωπόδη Λουκία του Αντωνίου
►Μάντζαρη Μαρία του Γεωργίου
► Τριλίβας Γεώργιος του Γερασίμου
►Φατούρος Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνος
►Χαλικιάς Θεόδωρος του Ιωάννη

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα βρίσκεται στη Λευκάδα μέχρι και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 προκειμένου να υποδεχθεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια του νέου, σύγχρονου Νοσοκομείου Λευκάδας, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσω ΕΣΠΑ.

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών
– ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά

Προηγουμενο αρθρο
Αυτά που μας κάνουν περήφανους - Συγχαρητήρια Μαριλένα
Επομενο αρθρο
Ρόδη Κράτσα: Η αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής οδηγεί στο μαρασμό της πολιτισμικής παράδοσης στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.