HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνασχηματισμός με τα «παιδιά» του ΓΑΠ -Εξι αλλαγές σε υπουργεία

Ανασχηματισμός με τα «παιδιά» του ΓΑΠ -Εξι αλλαγές σε υπουργεία

Τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με δεδομένες τις υποχρεώσεις του Νάσου Ηλιόπουλου ως υποψηφίου για τον Δήμο Αθηναίων και της Κατερίνας Νοτοπούλου ως υποψήφιας για το Δήμο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται η ανάγκη για ένα περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, ανακοινώνοντας τα νέα πρόσωπα:

Στο Υπουργείο Εξωτερικών νέος Υπουργός ορίζεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ευρωπαϊκή Πολιτική ορίζεται η Σία Αναγνωστοπούλου.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών Υφυπουργός με αρμοδιότητα Μακεδονίας – Θράκης ορίζεται η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υφυπουργός ορίζεται ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υφυπουργός ορίζεται ο Θάνος Μωραϊτης

Τέλος στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής Υφυπουργός ορίζεται ο Άγγελος Τόλκας.

Η ορκωμοσία των Υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το Μόναχο.

Τα «παιδιά» του ΓΑΠ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο Θάνος Μωραίτης το 2000 εξελέγη Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Το 2002 ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΠΑ, επί Ακη Τσοχατζόπουλου. Το 2004 εξελέγη Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επανεξελέγη το 2007 και το 2009.

Από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 διετέλεσε Υφυπουργός Περιβάλλοντος υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος και δασών στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Τον Ιούνιο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Τον Δεκέμβριο του 2018 ο Θάνος Μωραΐτης, με επιστολή που έστειλε στον γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, ανακοίνωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές καταγγέλλοντας ότι: «Δεν υπερασπιζόμαστε το συνολικό αφήγημα της παράταξης, τις μεταρρυθμίσεις, το έργο των κυβερνήσεων, την ίδια την προοδευτική μας ταυτότητα, αλλά μόνο κατά περίπτωση και ξεχνώντας ότι η παράταξη είχε συγκεκριμένους ανθρώπους που σήκωσαν την ιστορία της».

Ο Αγγελος Τόλκας

Εξίσου παιδί του Γιώργου Παπανδρέου θεωρείται και ο Αγγελος Τοκας που ήταν στην τελευταία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Επικρατείας και τώρα αναλαμβάνει υφυπουργός Μεταναστευτική Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2004 εκλέχτηκε στο Εθνικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και μέχρι το 2007 συμμετείχε στην Εθνική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Γενιά. Υπήρξε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας ενώ εξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Στις 3 Αυγούστου 2011 ορκίστηκε Υφυπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Ο Αγγελος Τόλκας είχε πάρει αποστάσεις από το ΚΙΝΑΛ ήδη από το 2018 όταν παραιτήθηκε από Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής. Η παραίτησή του είχε να κάνει με την δυσφορία του για τους χειρισμούς της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ σχετικά με την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα tweets του νέου υπουργού Θάνου Μωραΐτη κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Αρκετά tweets κατά του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει κατά το παρελθόν ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Μωραΐτης.

Προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, όπου διετέλεσε μεταξύ άλλων και υπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Μωραΐτης κατά καιρούς έχει τουιτάρει κατά της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώ με ανάρτησή του στο facebook, στις 18 Μαρτίου 2018, έκανε λόγο για «fake αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ίδιος μάλιστα, είχε αναφέρει ότι στην κυβέρνηση αξίζουν τρία Οσκαρ: της αποτυχίας, του τυχοδιωκτισμού και του διχασμού.

www.iefimerida.gr, hwww.kathimerini.gr

Προηγουμενο αρθρο
Εργασίες για την βελτίωση οδικής ασφάλειας του Επαρχιακού Οδικού ∆ικτύου Λευκάδας και Μεγανησίου
Επομενο αρθρο
Νέες επιτυχίες για το Τμήμα Τοξοβολίας της ΔΕΠΟΚΑΛ σε Επίσημο Τουρνουά Αγώνων

1 Σχόλιο

  1. ΠΕΙΡΑΧΤΗΡΙ
    15 Φεβρουαρίου 2019 at 21:26 — Απάντηση

    “Κηπουροί” του ΓΑΠ είναι το ακριβέστερο! Οπότε καταλαβαίνετε ότι σαν να κηπουροί θα “καλλιεργήσουν” το περιβόλι της πατρίδας και θα βγάλουμε καλά λάχανα! Θα τα πουλήσει ο Υπ. Εξ. Κατρούγκαλος και θα αγοράσουμε σανό που έχουμε έλλειψη λόγω υπερκατανάλωσης!!! Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Είδες τι θαύματα κάνει η “συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου”, που λέει και ο Ραγούσης? Σε πάει στο άψε σβήσε 50 χρόνια πίσω! Εύκολο είναι?

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.