HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΝΕΛ Λευκάδας: Πανεπιστήμιο και Ερευνητικό Ινστιτούτο στη Λευκάδα

ΑΝΕΛ Λευκάδας: Πανεπιστήμιο και Ερευνητικό Ινστιτούτο στη Λευκάδα

ΑΝΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Λευκάδα 3-8-2018

Στις 2-8-2018, ψηφίστηκε στη Βουλή των Ελληνων, με τη θετική ψήφο ΜΟΝΟ των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, η ένταξη της Λευκάδας στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.

Συγκεκριμένα για τη Λευκάδα, με το σχετικό νομοσχέδιο και:

Το αρθρο 11 , ΙΔΡΥΕΤΑΙ από 1ης Οκτωβρίου 2018, το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης, που εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και το οποίο έχει έδρα την πόλη της Λευκάδας.

Το άρθρο 14, ΙΔΡΥΕΤΑΙ το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ υπό την επωνυμία «Νίκος Σβορώνος», μ έδρα την πόλη της Λευκάδας κι εξειδίκευση την οικονομική και κοινωνική ιστορία.

Μετά την ψήφιση των ανωτέρω απο την κυβερνητική πλειοψηφία και την καταψήφιση τους, απ όσους μέχρι χτες έχυναν ποτάμια με κροκοδείλια δάκρυα για την Τριτοβάθμια που χάνεται από τη Λευκάδα, αποκαθίσταται η πραγματικότητα, την οποία βάναυσα και συνειδητά διαστρεβλωναν επί μήνες, κυρίως η τοπική ΝΔ κι ο βουλευτής Λευκάδας σε αγαστή συμφωνία με το τοπικό Κίνημα Αλλαγής.

Διαψεύδονται γι άλλη μιά φορά οι γνωστές Κασσάνδρες της παραπληροφόρησης και των fake news και αποκαλύπτονται οι κατά σύστημα και σκοπό πραγματικοί ψεύτες.

Κάποιοι αξίζει να μας απαντήσουν και πιό πολύ ο βουλευτής της ΝΔ στη Λευκάδα, αν ρώτησε το Λευκαδίτικο λαό και τα 49 σωματεία και φορείς ,των οποίων με κινδυνολογία είχε συλλέξει τις υπογραφές, προκειμένου να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ την ίδρυση του ΑΕΙ και του Ερευνητικού Κέντρου στη Λευκάδα μας.

Διαψεύστηκαν άλλη μια φορά οι καταστροφολόγοι και οι κινδυνολόγοι, αποκαλύφτηκαν οι παραπλανητικές τακτικές τους , δικαιωθήκαμε όσοι υποστηρίζαμε εξ αρχής ότι η Λευκάδα θα έχει την θέση της στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κι ότι αυτό θα γινόταν περί τον Ιούνιο του 2018, για λόγους ουσίας και διαδικασίας.

Εφτασαν σε σημείο, ν απαξιώσουν τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, όταν σε επίσημη συνέντευξη, στην αίθουσα το Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λευκάδας, ανακοίνωνε την ίδρυση των «ψίχουλων» κι ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα πάει στη Βουλή τέλη Ιουλίου ,αρχές Αυγούστου του 2018.

Απομένει τώρα να λήξει η εκκρεμότητα της παραχώρησης του κτηρίου του Κέντρου Νεότητας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και να δαπανηθούν τα διαθέσιμα 2.000.000 ευρώ, για την πλήρη αποκατάσταση των φθορών και την όποια απαιτούμενη διαμόρφωση του.

Οι διαστρεβλωτές της αλήθειας, συνηθισμένο φαινόμενο και στη Λευκάδα, οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη για την αναίτια και με ταπεινά κίνητρα, αναστάτωση που προκάλεσαν στη μικρή μας κοινωνία, αφού, ότι ισχυρίστηκαν ήταν απλά ένα δημιούργημα της φαντασίας τους , το οποίο κατέρρευσε με πάταγο, παρασέρνοντας στα ερείπια του , τα όποια πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη αποκόμισαν δρώντας ανεύθυνα , ασόβαρα και βλαπτικά για τον τόπο.

Τζογάρισαν κι απέτυχαν, όπως σε πλείστα άλλα θέματα. Είναι καταδικασμένοι ν αποτυγχάνουν γιατί τα κίνητρα τους απορρέουν απο την πάση θυσία επιθυμία τους , για επιστροφή στις καρέκλες που αυτοκρατορικώ δικαίω νομίζουν ότι τους ανήκουν κι εχουν βυθισθεί βαθιά στο σύνδρομο στέρησης της εξουσίας.

Οφείλουμε όμως να ομολογήσουμε, ότι με την χτεσινή(2-8-2018) καταψήφιση στη Βουλη, παρέμειναν πιστοί στις θέσεις τους, τις οποίες επιμελώς έκρυβαν από τον λαό της Λευκάδας και που καθρεφτίζονται ευκρινέστατα στο νόμο Αρβανιτόπουλου (ΝΔ) –Κεδίκογλου (ΠΑΣΟΚ), το 2013 , όπου η τότε συγκυβέρνηση των αρίστων, καταργούσε, χωρίς καν εναλλακτική πρόταση τα ΤΕΙ, σε 12 πόλεις στην Ελλάδα , ανάμεσα στις οποίες και η Λευκάδα. Δεν προξενεί λοιπον καμία εντύπωση η στάση τους στη Βουλή και ειδικά του άβουλου βουλευτή μας.

Αποδείχτηκε περίτρανα ποιοί λειτουργούν με κριτήριο το κομματικο όφελος.
Ο λαός ας μην έχει , που δεν έχει , κοντή μνήμη.

Τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ας στηρίξουμε την νέα εκπαιδευτική κατάσταση στην Λευκάδα μας, ώστε ν αξιοποιήσουμε προς κάθε κατεύθυνση και σ όλο το εύρος της , την ίδρυση του Πανεπιστημίου και του Ινστιτούτου έρευνας, στον μικρό μας τόπο. Οι δυνατότητες μας είναι μεγάλες και πολλες.

Προηγουμενο αρθρο
Έκθεση ζωγραφικής της Ζάννας Αρτέμη
Επομενο αρθρο
Αυγουστιάτικη εκδήλωση με ζωντανή μουσική στο Μαραντοχώρι

2 Σχόλια

  1. αλλέγρος
    4 Αυγούστου 2018 at 17:50 — Απάντηση

    Ωραία! Θα δικάσκουν και πως γίνονται οι ψεκασμοί από τα αεροπλάνα;

  2. Jim Adams
    4 Αυγούστου 2018 at 13:14 — Απάντηση

    Πρώτο μέλημα πανηγύρια και ανακοινώσεις , που χρόνος για ουσιαστική πολιτική. Αυτό με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την καταψήφηση του από τον βουλευτή, αυτό και αν ήταν χονδρό αλλά ακόμα πιό χονδρό η εκκωφαντική σιωπή επί του θέματος των τοπικών ΜΜΕ η επιτομή της αφιλοκερδούς κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.