HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΑνοίγει το πρώτο 100% «πράσινο» ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Ανοίγει το πρώτο 100% «πράσινο» ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Ανοίγει την προσεχή Παρασκευή 27 Μαΐου στη Χαλκιδική ένα ξενοδοχείο που αναμένεται να αποτελέσει μια από τις… λαμπερότερες προσθήκες στον παγκόσμιο ξενοδοχειακό χάρτη για το 2016! Ένα συγκρότημα που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα ασχέτως τομέα, ένα ξενοδοχείο κόσμημα, που –εκτός των άλλων– θα είναι και το πρώτο 100% «πράσινο» ξενοδοχείο στην ιστορία της χώρας! Όλη η ενέργεια που θα καταναλώνει θα προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές, κάτι που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το Miraggio Thermal Spa Resort, που από την Παρασκευή ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του, φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα από τα δέκα σημεία αναφοράς στον ξενοδοχειακό κόσμο παγκόσμια για το τρέχον έτος!

1.General Images

Όπως λένε όσοι έχουν επισκεφτεί τους χώρους του, το Miraggio Thermal Spa Resort είναι ένα πραγματικό «διαμάντι» για τη Χαλκιδική, ενώ οι… μυημένοι λένε ότι έχει τις προδιαγραφές να γίνει το λαμπερότερο new entry στην παγκόσμια αγορά τουρισμού στον χώρο της ευεξίας και υγείας.

Ασφαλώς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού όχι μόνο για τη Χαλκιδική αλλά συνολικά για τη χώρα. Είναι ιδιαίτερου ύφους, καθώς δεν υπάρχει ένα κεντρικό κτήριο, αλλά απλώνεται σαν… χωριό, με χαμηλά κτήρια, «δεμένα» στο φυσικό περιβάλλον. Μάλιστα είναι ελάχιστα τα… εμφανή μπετόν, καθώς ακόμη και οι ταράτσες είναι καταπράσινες, κατάφυτες από κήπους, δέντρα και λουλούδια .Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά με θέα προς τον Κόλπο του Τορωναίου και τη Σιθωνία.

1

Παράλληλα, αποτελεί προπομπό για τη δημιουργία του παραθεριστικού χωριού Mare Village, που είναι το επόμενο στάδιο της επένδυσης. Η δεύτερη φάση της επένδυσης περιλαμβάνει τη δημιουργία οικισμού 150 παραθεριστικών κατοικιών, οι οποίες θα διατεθούν κυρίως προς πώληση, σε όμορη έκταση 132 στρεμμάτων, έργο που έχει προγραμματιστεί για το 2017.

Κύρια ανάδοχος για όλη την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη καθώς και για τα έργα που σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις αφαλατώσεις και όλα τα υπόλοιπα ήταν η Yfantis Engineering ΕΠΕ και η «αδερφή» της SYCHEM, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής και διαχείρισης μονάδων αφαλάτωσης στην Ελλάδα.

Τι περιλαμβάνει το Miraggio Thermal Spa Resort

Το Miraggio Thermal Spa Resort είναι ένα πεντάστερο συγκρότημα, που κατασκεύασε στην περιοχή Κάνιστρο στο Παλιούρι της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, η πολυμετοχική ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Med Sea Health A.E., με επικεφαλής τον Ελληνορώσο επιχειρηματία κ. Ανδρέα Ραγότη. Άρχισε να κατασκευάζεται τον Μάρτιο του 2014 και μέσα σε 25 περίπου μήνες είναι έτοιμο. Μαζί με τη μαρίνα, το κέντρο ευεξίας και τις λοιπές συνοδευτικές εγκαταστάσεις, αντιπροσωπεύει μία επένδυση της τάξης των 120 εκατ. ευρώ περίπου.

4

Όπως τονίζει στο Liberal η κ. Βιβή Βράγκου, υπεύθυνη πωλήσεων και marketing του ξενοδοχείου, «το Miraggio διαθέτει 300 δωμάτια, εκ των οποίων τα 250 είναι σουίτες, οι οποίες έχουν θέα στον Τορωναίο Κόλπο, ενώ οι 48 εξ αυτών έχουν ιδιωτική πισίνα. Συνολικά η δυναμικότητα φιλοξενίας του ξενοδοχείου φτάνει έως τα 900 άτομα». Σύμφωνα με την ίδια, «το συγκρότημα έχει στόχο να αποτελέσει από μόνο του έναν καινούριο προορισμό, τόσο λόγω της αμφιθεατρικής θέσης του, όσο και του ότι συνδυάσει βουνό και θάλασσα αλλά και όλων των εν γένει ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του».

5

6

7

Το Miraggio Thermal Spa Resort διαθέτει κέντρο ευεξίας, αναζωογόνησης και αισθητικής, με ιαματικά νερά, σε έκταση περίπου 3.000 τ.μ. και σε δύο ορόφους. Σύμφωνα με την κυρία Βράγκου, από του χρόνου, με την προσθήκη του παραθεριστικού χωριού, οι εκτάσεις θα είναι 5.000 τ.μ. Και τρεις συνολικά όροφοι το ανώτερο.

8

9

10

11

Προσφέρει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα κέντρα ευεξίας στη Μεσόγειο, διαθέτοντας μια μεγάλη πισίνα θαλασσοθεραπείας που τροφοδοτείται απευθείας από τη θάλασσα και που έχει σταθερή θερμοκρασία 30 βαθμών. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές θερμαινόμενες πισίνες –οι οποίες χρησιμοποιούν τα φυσικά, θερμά, ιαματικά νερά της περιοχής– και μια ειδική σουίτα περιποίησης με ατμόλουτρα, φινλανδική σάουνα, ρωμαϊκά λουτρά κ.α.

12

Όπως σημειώνει η κυρία Βράγκου, «διαθέτει μαρίνα με 88 αγκυροβόλια που μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη έως και 40 μέτρων, πέντε εστιατόρια και πέντε μπαρ, πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα συνεδρίων που φιλοξενεί 450 άτομα, παιδικό χωριό (kids club), γήπεδα αθλημάτων και χώρους ψυχαγωγίας». Το συγκρότημα του Miraggio αναπτύσσεται σε ένα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς καταπράσινο τοπίο, σε έκταση 120 στρεμμάτων φέτος και 330 στρεμμάτων όταν θα ολοκληρωθεί και το χωριό.

3.1. KRITAMO REST

3.2. A LA CARTE THEME REST

8.Conference rooms

«Βλέπει» σε μια μεγάλη παραλία 500 μέτρων με αμμουδιά, ενώ προορίζεται να αποτελέσει ένα από τα κορυφαία spa resort στον κόσμο. Στο… πικ της τουριστικής σαιζόν, σύμφωνα με την υπεύθυνη πωλήσεων και marketing, το Miraggio θα απασχολεί 350 εργαζόμενους, ενώ για τον Ιούνιο έχει ήδη πληρότητα 60%, κάτι που κρίνεται ιδιαιτέρως ικανοποιητικό για πρώτη χρονιά ξενοδοχείο…

Στοχεύει σε τουρισμό υψηλών… βαλαντίων

16

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για ξενοδοχείο που απευθύνεται σε υψηλά…βαλάντια, στοχεύοντας στις αγορές κυρίως της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας. Η τιμή του πλέον οικονομικού δωματίου στη low season ξεκινάει από τα 165 ευρώ, ενώ όσοι θέλουν να απολαύσουν το σύνολο των ανέσεων στις σουίτες στο… πικ της τουριστικής σαιζόν θα πρέπει να καταβάλουν έως και 1.600 ευρώ τη βραδιά. Το μικρότερο δωμάτιο είναι 38 τ.μ. και το μεγαλύτερο 90 τ.μ.

Το τρίτο project με 32 σουίτες από το 2018

Ο σχεδιασμός της πολυμετοχικής εταιρείας Med Sea Health A.E. περιλαμβάνει και ένα τρίτο project το οποίο θα αρχίσει να υλοποιείται αφού ολοκληρωθεί το παραθεριστικό χωριό Mare Village, δηλαδή δεν αναμένεται νωρίτερα από το 2018. Πρόκειται για 32 σουίτες πολυτελείας, με ιδιωτική πισίνα η κάθε μια, που θα απευθύνεται σε λάτρεις των απολύτως… prive υπηρεσιών. Βεβαίως, οι ένοικοι στις εν λόγω σουίτες θα έχουν πρόσβαση σ’ όλες τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, όμως θα αποτελούν ένα απολύτως ξεχωριστό κομμάτι, μη προσβάσιμο από τους υπολοίπους ένοικους του Miraggio.

Πηγή: www.liberal.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η Λευκάδα κι η Αβάνα!
Επομενο αρθρο
Οι γαλάζιες σημαίες της Λευκάδας για το 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.