HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνοιχτή απάντηση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚ Λευκάδας προς τον Πέτρο Ζαβιτσάνο

Ανοιχτή απάντηση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του ΕΚ Λευκάδας προς τον Πέτρο Ζαβιτσάνο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ο Πέτρος Ζαβιτσάνος υπέβαλλε αίτημα προς τον Πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης για άμεση σύγκληση συνεδρίασης με θέμα να παρθεί απόφαση για την απεργία που έχει εξαγγελθεί για τις 8 Δεκέμβρη, για καθορισμό πλαισίου πάλης και σχεδιασμό του Ε.Κ, συνοδευόμενη με διάφορες συκοφαντικές κατηγορίες για τη λειτουργία της Διοίκησης. Μάλιστα, την ίδια ημέρα που κατέθεσε την αίτηση του (29/11), την δημοσίευσε στο διαδίκτυο χωρίς καν να περιμένει απάντηση. Για το λόγω αυτό θεωρήσαμε αναγκαίο, τα μέλη της πλειοψηφίας της Διοίκησης, να δημοσιεύσουμε την απάντηση μας προς τον Πέτρο Ζαβιτσάνο ώστε να ενημερωθούν και οι εργαζόμενοι της Λευκάδας.

Η απάντησή μας είναι η εξής:

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας συνεδρίασε δύο φορές με θέμα την λήψη απόφασης για απεργία και σχέδιο για την οργάνωσή της. Ο Πέτρος Ζαβιτσάνος, μέλος της Διοίκησης ήταν ενημερωμένος, γνώριζε τα θέμα των συνεδριάσεων και απουσίασε και τις δύο φορές. Μάλιστα, μπροστά στην προετοιμασία της απεργίας πραγματοποιήσαμε και συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη αντιτάσσοντας τη δική μας απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου με πλαίσιο και πρόταση νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας το οποίο δημοσιεύτηκε, στάλθηκε στα εργατικά σωματεία του νομού, συζητήθηκε, μοιράστηκε σε εργαζόμενους και βροντοφωνάχτηκε σε όλη την Ελλάδα. Απόφαση για το πλαίσιο και την πρόταση νόμου πήραν πάνω από 500 συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στις 16 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε ανοιχτή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο με άλλα σωματεία για συζήτηση πάνω στο περιεχόμενο της απεργίας, στην οποία ήταν παρών και ο Πέτρος Ζαβιτσάνος.

Για να μη μείνουν ευχολόγια οι κατευθύνσεις των ταξικών δυνάμεων, όπως σωστά επισημαίνει ο Πέτρος Ζαβιτσάνος, πρέπει το βάρος να ριχθεί στους χώρους δουλειάς, και εκεί να δοθεί η μάχη της προετοιμασίας.

Μαθήματα συνδικαλισμού από αυτόν και ορισμένους τέτοιους άλλους συνδικαλιστές που απουσιάζουν από απεργιακές συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, από την προσπάθεια της οργάνωσης των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, από ορισμένους τέτοιους συνδικαλιστές που το προηγούμενο διάστημα ήθελαν να χειροκροτάμε τις συγκεντρώσεις της διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργούσαν αυταπάτες για το ρόλο και το χαρακτήρα του δημοψηφίσματος, και έβαζαν τους εργαζόμενους να περιμένουν φρούδες ελπίδες, ευχαριστούμε, αλλά δε θα πάρουμε! Πάει πολύ μετα από τέτοια στάση να τον παίρνει ο καημός για την κατάσταση του κινήματος και τη συμμετοχή των εργαζομένων και να ρίχνει αποκλειστικά τις ευθύνες στο Εργατικό Κέντρο και στο ΠΑΜΕ. Αν “καρτεράει” ακόμα για την ημερομηνία της απεργίας, του απαντάμε ότι η πλειοψηφία της Διοίκησης δίνει τη μάχη για την επιτυχίας της απεργίας εδώ και εβδομάδες!

Προηγουμενο αρθρο
Τοπικοί «ευεργέτες» με δημόσιο χρήμα και με απαίτηση ευχαριστηρίων
Επομενο αρθρο
Φιλανθρωπική έκθεση ζωγραφικής από τον Σύλλογο Ζωγραφικής και Αγιογραφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.