HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνοιχτή επιστολή στον Αλ. Τσίπρα: “Απευθυνθείτε για αλληλεγγύη στην παγκόσμια κοινή γνώμη”

Ανοιχτή επιστολή στον Αλ. Τσίπρα: “Απευθυνθείτε για αλληλεγγύη στην παγκόσμια κοινή γνώμη”

Το άρθρο επέλεξε και προτείνει ο Σπύρος Θάνος

Πρωθυπουργέ της πατρίδας μας,
Βλέπω τη χώρα μας ωσάν τον μυθικό Λαοκόοντα να την περισφίγγουν και να την δαγκώνουν, ως φίδια φαρμακερά, οι έξοχες αγορές και οι έξοχοι εταίροι μας.

Βλέπω το πανάρχαιο σώμα της πατρίδας μας, ως βδέλλες οι περίφημες αγορές, να θέλουν να πιούνε όλο το αίμα αυτής της πατρίδας, που αν δεν είχε γεννήσει τη Δημοκρατία και τον πιο ανοιχτό πολιτισμό του κόσμου, οι εταίροι μας, με τις Προκρούστειες βουλές τους, μπορεί και να τραύλιζαν ακόμα από τις απολυταρχίες τους, τις θρησκευτικές τους βαρβαρότητες και ασκήμιες. Και ίσως να μην είχε προκύψει η Αναγέννηση, που προέκυψε, κυρίως, ένεκα των αξιών του πολιτισμού της μικρής μέγιστης Ελλάδας. Κληρονομιά πολιτισμού όχι μόνο δικιά της αλλά και όλου του κόσμου.

Αυτός ο πολιτισμός της χώρας μας, κύριε πρωθυπουργέ, είναι μια τεράστια κρυφή και φανερή δύναμη της Ελλάδας, που αν η Ελλάδα τού σήμερα δεν τη δει, δεν την εκμεταλλευτεί, δεν θα μπορέσει να αλλάξει τη μοίρα της, μαζί -γιατί όχι- και τη μοίρα πολλών άλλων λαών της Ευρώπης και όχι μόνον ίσως. Των οποίων η ανεργία όλο και μεγαλώνει περιθωριοποιώντας τους ανθρώπους και αχρηστεύοντάς τους.

Για τον γράφοντα αλλά και για πολλούς άλλους, θέλω να πιστεύω, πως ό,τι βαθιά είναι ελληνικό και ανθρώπινο, είναι και πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Και ό,τι βαθιά είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο είναι και ελληνικό. Γι αυτό και η Ελλάδα, και όχι μόνο για δικό της λογαριασμό, πρέπει, οφείλει από την ιστορία της να σαλπίσει και να διακηρύξει προς όλα τα έθνη, προς όλους τους λαούς, προς όλη την ανθρωπότητα (μετέωρη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε) ότι η ασφυκτική οικονομική και πολιτισμική πολιορκία της Ελλάδας από τους εταίρους της είναι ύβρις και πολιορκία και όλης της Ευρώπης και όλων των λαών της και του κόσμου. Γιατί ένας είναι ο κόσμος και μια η γη που όλοι μας ενοικούμε.

Και αν η Ελλάδα, τόσο η αρχαία όσο και η νεότερη (με παραγωγή και η νεότερη μεγάλου πολιτισμού), πάψει να έχει ζωντανή παρουσία στον κόσμο, τότε ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας θα χάσει τη μνήμη της πολιτισμικής της συνέχειας, της πολιτιστικής της εποποιίας και θα μείνει, σε μεγάλο βαθμό, χωρίς τις αξιακές, κυρίως, αναφορές, που κληρονόμησε από τον πολύμορφο, πολύτροπο και αδογμάτιστο πολιτισμό της Ελλάδας. Που η σκυτάλη του πολιτισμού της δεν έπεσε ποτέ από τα χέρια της, ενώ σήμερα κινδυνεύει να πέσει στις λάσπες εξ αιτίας των εταίρων της και όλων εκείνων των Ελλήνων, που, με το αζημίωτο, είναι τα εκτελεστικά όργανα των συμφερόντων τους.

Ως συνισταμένη δε του πολιτισμού της χώρας μας, για να αναφέρω ένα μόνο ιστορικό γεγονός, είναι το γκρέμισμα της σβάστικας από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, όταν όλη η Ευρώπη είχε γονατίσει μπροστά σε ένα γελοίο ανθρωπάκι της Γερμανίας, τον Χίτλερ. Ενώ η Ελλάδα, παρά τα πενήντα οκτώ της ολοκαυτώματα, δεν γονάτισε και με την αντίστασή της (πρώτη σε όλο τον κόσμο αναλογικά και πάλι με τον μικρό τότε πληθυσμό της) πολέμησε τον φασισμό.

Με αυτή τη γνώση της Ιστορίας μας, της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού μας, της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας μας, πρέπει, κύριε Πρωθυπουργέ, οφείλετε να φέρετε δυναμικά αυτήν την Ελλάδα στο προσκήνιο του κόσμου. Να την βγάλετε έξω από τις κλειστές, πνιγηρές αίθουσες των καπιταλιστικών ιερατείων της Ευρώπης. Έξω από τα δόκανα τους και να καταγγείλετε τη χρεοκοπία και την φτωχοποίηση της Ελλάδας σε όλες τις χώρες και σε όλους τους λαούς του κόσμου. Να τους γνωστοποιήσετε, να τους πληροφορήσετε ότι η Ελλάδα, αυτή κοιτίδα του πολιτισμού, κινδυνεύει να μαραθεί (μπορεί και θανάσιμα) από την αβυσσαλέα τοκογλυφική, αηδιαστική μανία και τυφλότητα των νάνων πια πολιτικών της Ευρώπης.

Γι’ αυτό ανοιχτείτε και απευθυνθείτε για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην Παγκόσμια Κοινή Γνώμη. Και καλέστε στην Πνύκα, ή επάνω στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, μπροστά στον Παρθενώνα, όλα τα ΜΜΕ του κόσμου, μαζί και όλους τους Νομπελίστες του, μαζί και εξέχουσες προσωπικότητες του Πνεύματος και των Τεχνών, για να ακούσουν την αλήθεια της πατρίδας μας απ’ τα χείλη σας, για να συμπαρασταθούν στην Ελλάδα. Γιατί η πολιορκία της και η πολιορκία του πολιτισμού της είναι και πολιορκία του πολιτισμού όλου του κόσμου, που καθημερινά κινδυνεύει, όλο και πιο πολύ, από τα ολοένα και πιο αισχρά και συμφέροντα ελαχίστων του 1/100 των ανθρώπων που κατέχουν σήμερα σχεδόν όλον τον πλούτο της γης και των εργαζομένων της, καλώντας την ανθρωπότητα για μια νέα Αναγέννησή της. Που αν δεν προκύψει, τότε η βία, η βαρβαρότητα, οι πόλεμοι, η πείνα, οι πρόσφυγες, οι αρρώστιες, θα κανοναρχούν στις ζωές μας.

Και από αυτόν τον Ιερό Βράχο, κύριε Πρωθυπουργέ, να ανακοινώσετε την πρόθεση, τη βούληση της Ελλάδας να προσφύγει στον ΟΗΕ για την επιβίωση του λαού της και του πολιτισμού της. Καλώντας αυτόν τον Παγκόσμιο Οργανισμό να εγγυηθεί την εδαφική της ακεραιότητα και ανεξαρτησία. Γιατί η βούληση και η μέγιστη υποχρέωσή της (σύμφωνοι άλλωστε και με τις καταστατικές αρχές του ΟΗΕ, των δικαιωμάτων των ανθρώπων) είναι να θρέψει τον λαό της, να εξαλείψει τη φτώχεια του, την ανεργία του, για να συνεχίσει να παράγει πολιτισμό, ελαχιστοποιώντας ή και παύοντας τις αγορές όπλων, που γονατίζουν την οικονομία της. Και που αναλογικά αυτές, σε σχέση με τον πληθυσμό της, είναι μεγαλύτερες σε όλο τον κόσμο.

Με την προσφυγή της Ελλάδας, με τη βαρύνουσα πάντα γεωπολιτική της θέση, θα καταστεί πεδίο ουσιαστικής Δημοκρατίας, πεδίο ειρήνης, φιλίας και πεδίο φυσικά δημιουργίας πολιτισμού, για τη δικιά της Αναγέννηση αλλά και αιτία ίσως αυτή για μια Παγκόσμια Αναγέννηση. Που αν αυτή δεν προκύψει, αν δεν επιδιωχθεί να προκύψει, ο κόσμος είναι τελειωμένος από χέρι, με ελαχιστοποιημένη, όλο και πιο πολύ σήμερα, τη λειτουργία της Δημοκρατίας σε όλον τον κόσμο. Το παρόν του οποίου φυσικά είναι σκοτεινό, με σκοτεινότερο το μέλλον, με παντοκράτορα τον φόβο και τον θάνατο και όχι τη ζωή. Τη μόνη αυτή αξία που έχουμε και τη μόνη αξία που χάνουμε, όταν φεύγουμε από τη γη. Από αυτό το πανέμορφο μπαλκόνι μας προς το σύμπαν!

Και τελειώνω, κύριε Πρωθυπουργέ (ανεξάρτητα από την ευόδωση ή μή των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους) με τα ακόλουθα απαραίτητα, νομίζω, υστερόγραφα. Για να αποδείξω και ενδεχομένως για να αποδείξει και η κυβέρνησή σας (αν συμφωνεί) ότι η Ελλάδα δεν χρωστάει απολύτως τίποτα στη Γερμανία. Αντίθετα, η Γερμανία χρωστάει δισεκατομμύρια στην Ελλάδα.

1. Κατέστρεψε το γελοίο ανθρωπάκι της, και όχι μόνο του, εξακόσιες με επτακόσιες χιλιάδες ζωές Ελλήνων. Κατέστρεψε και ρήμαξε τη χώρα και τις υποδομές της και δεν πλήρωσε σχεδόν τίποτα γι’ αυτές τις καταστροφές.
2. Της άρπαξε τον πλούτο της, τον χρυσό της Τράπεζάς της, αρνούμενη να το επιστρέψει με τους ανάλογους φυσικά τόκους.
3. Η Ελλάδα με τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που μετανάστευσαν στη Γερμανία (ευλογία για τη Γερμανία, κατάρα για την Ελλάδα) συνέβαλε τα μέγιστα στην οικοδόμηση του λεγόμενου οικονομικού “θαύματος” της Γερμανίας.
4. Άρπαξε έναν τεράστιο αρχαιολογικό πλούτο της Ελλάδας. Δεν τον επέστρεψε ποτέ. Τον εκθέτει στα μουσεία της και εισπράττει εισιτήρια κάθε μέρα, για δεκάδες χρόνια μέχρι σήμερα.
5. Με τη Siemens της άρπαξε και αρπάζει τεράστιο πλούτο από τη χώρα μας. Διέφθειρε ένα σωρό ανθρώπους και αρνείται να παραδώσει τους υπεύθυνους της Siemens για τις ληστείες τους σε βάρος του λαού της Ελλάδας.
6. Με την πολιτική της η Γερμανία, και την πολιτική των εταίρων της, γύρω στις διακόσιες χιλιάδες σπουδαγμένοι Έλληνες μετανάστευσαν πρόσφατα στη Γερμανία. Τις σπουδές τους τις πλήρωσε πανάκριβα ο ελληνικός λαός, αλλά τις καρπούται τώρα η Γερμανία. Λέγεται δε ότι η Γερμανία (και όχι μόνο αυτή) έχει κερδίσει πάνω από σαράντα – πενήντα δισ. από την επιβεβλημένη και μεθοδευμένη κρίση της Ελλάδας από χρόνια.
7. Τέλος, αν υπήρχε περίπτωση η Ελλάδα να αποσύρει από τη Γερμανία (και όχι μόνο από αυτήν) την κληρονομιά του πολιτισμού της, η Γερμανία -και όχι μόνο- θα συνέχιζε ίσως να βουλιάζει ακόμα μέσα στα σκοτάδια της μη Αναγέννησης της Ευρώπης. Και βέβαια μπορεί να περηφανεύεται η Γερμανία, και δίκαια, για τα πνευματικά υψηλά της αναστήματα στη φιλοσοφία, στη φυσική, στις επιστήμες κ.λπ., ας γνωρίζει όμως ότι όλα αυτά τα πνευματικά της παιδιά είναι και παιδιά του πολιτισμού των Ελλήνων.
8. Γνωστοποιήστε όλα αυτά στην Παγκόσμια Κοινή Γνώμη, κύριε Πρωθυπουργέ, και να είστε βέβαιος πως αυτή θα συνταχθεί με τη μεριά της Ελλάδας και σίγουρα θα προκύψει ένα μεγάλο Σύγχρονο Παγκόσμιο Φιλελληνικό Κίνημα, με την κραυγή “Είμαστε όλοι Έλληνες”.

Από τον συγγραφέα ΜΗΤΣΟ ΚΑΣΟΛΑ

Πηγή: www.avgi.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση Επιμελητηρίου για την άφιξη του κρουαζιεροπλοίου Seabourn Odyssey
Επομενο αρθρο
Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένων στην Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.